©Mynima-Hellas.com

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ¨ : ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ από το Σωματείο μας στον Διοικητή του Νοσοκομείου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο  ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ¨  : ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ από το Σωματείο μας στον Διοικητή του Νοσοκομείου
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

     ΣΩΜΑΤΕΙΟ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο  ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ¨  ΤΑΧ.  ΔΝΣΗ:  ΤΣΕΡΤΙΔΟΥ 1.  Τ.Κ.26335. ΤΗΛ.2610227004–2610227007.  FAX.:2610227006.

                     E-MAIL:Somippok@otenet.gr          http://www.somippok.blogspot.com

 

ΑΡΙΘΜ.ΕΓΚΡ.117/85

 

Αριθμ. Πρωτ:……….204.

Πάτρα………….26.9.16.     

                                 

                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ                                                         

 

        Μετά την ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και την ΚΑΤΑΛΗΨΗ της Παρασκευής για την συνέχιση της Παράνομης υπόστασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ από το Σωματείο μας στον Διοικητή του Νοσοκομείου, με αφορμή αυτήν την φορά την μετακίνηση ενός Εργαζόμενου από τον ελλιπέστατο κλάδο των Τραυματιοφορέων.

Μια μετακίνηση που έγινε λίγο μετά την σχετική παράσταση διαμαρτυρίας μας στην 6η Υ.Πε και που δυστυχώς αποδυναμώνει περαιτέρω τον κλάδο των Τραυματιοφορέων, οι οποίοι σημειωτέον, κάτω από τις μεγάλες ελλείψεις που έχουν, αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς το αναγκαίο – απαραίτητο και επαρκές Προσωπικό, χωρίς άδειες και ρεπό και παρ΄ όλα αυτά να συνεχίζεται:

  • Η μη επαρκής κάλυψη του 409, όπου μπαίνει μόνον ένας Τραυματιοφορέας στην Βάρδια, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες των κλινικών και των Χειρουργείων, γεγονός ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο.
  • Η ελλιπής στελέχωση στο κεντρικό κτίριο, σε όλα τα επίπεδα όπου τις ακάλυπτες βάρδιες στα χειρουργεία καλύπτουν ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΔΥΝΟ οι Τραυματιοφορείς των ΤΕΠ και τα ΤΕΠ και όχι μόνον πολλές φορές οι Συνοδοί των Ασθενών.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου εφαρμόζοντας την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιεί το σχέδιο των μετακινήσεων προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά της υγείας,  παραβλέποντας:

  • Τόσο αυτήν την προαναφερόμενη πραγματική προσβλητική και επικίνδυνη κατάσταση, που και στη σημερινή παράστασή μας του την περιέγραψαν με τον καλύτερο τρόπο οι Συνάδελφοι Τραυματιοφορείς, χάριν της φιλοτιμίας των οποίων βγαίνει ασπροπρόσωπο το Νοσοκομείο,
  • Όσο και την δική μας επισήμανση, όπως αυτή του την καταθέσαμε εγγράφως στην πρώτη μας επίσημη συνάντηση, τότε που όλα τα έβλεπε κατανοητά.

σήμερα δύο μήνες μετά την εγκατάστασή του στο Νοσοκομείο, αποδυναμώνει περαιτέρω αυτόν τον προαναφερόμενο κλάδο, αντί της  πρώτης του προτεραιότητας, που δεν ήταν άλλη από την  αναγκαία και απαραίτητη ενίσχυσή του με προσωπικό.

Δυστυχώς ο Διοικητής του Νοσοκομείου, που παραβλέπει τις συνθήκες δουλειάς των Εργαζόμενων, αντί να δει και να εξετάσει άλλες πιο εφικτές λύσεις,  που όντως υπάρχουν, για να ξεπεράσει προσωρινά τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού, επιδίδεται σ΄ αυτές τις προκλητικές πρακτικές των εσωτερικών μετακινήσεων και των παράνομων παράλληλων καθηκόντων, κάνοντας έτσι την υπηρεσία μας άνω-κάτω και την λειτουργία μας που δυστυχώς διαλύει, αδύνατη έως επικίνδυνη.

Κάνει μεγάλος λάθος ο Διοικητής του Νοσοκομείου, αν νομίζει ότι μ΄ αυτές του τις πρακτικές και αποφάσεις ότι θα καταφέρει να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις που έχουμε και τα αδιέξοδα που αυτές δημιουργούν και ότι έτσι θα ρίξει στάχτη στα μάτια μας με σκοπό την κάλυψη  της αθέτηση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού και όχι μόνον για προσλήψεις στα Νοσοκομεία, προσλήψεις που βλέπουμε στα Δελτία Τύπου και στις επικοινωνιακού χαρακτήρα δηλώσεις και όχι στα Νοσοκομεία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον ΔΙΟΙΚΗΤΗ του Νοσοκομείου γι΄ αυτήν την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ και τον ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ως ΚΥΡΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ πλέον για το οτιδήποτε συμβεί απ΄ αυτές του τις αποφάσεις τόσο στους Συναδέλφους μας όσο και στους Ασθενείς που ταλαιπωρούνται αφάνταστα απ΄ αυτές τις ελλείψεις και αυτές τις πρακτικές.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ως μονόδρομο τον επαναπροσδιορισμό του στην απόφαση που πήρε, να πάρει πίσω αυτήν του την απόφαση και να σταματήσει αμέσως αυτήν την πρακτική που δυστυχώς μπαχαλοποιεί την λειτουργία μας και εξορκίζει τους Συναδέλφους μας και όχι μόνον, όπως του το διαμηνύσαμε και στη σημερινή ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

 

From: Σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ [mailto:somippok@otenet.gr]
Sent: Monday, September 26, 2016 2:04 PM

 

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login