©Mynima-Hellas.com

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 23/2/2017 η δίκη Πελέτιδη . ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ καλεί τους εργαζόμενους , σε στάση εργασίας & συγκεντρωση έξω από τα δικαστήρια Πάτρας

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 23/2/2017 η δίκη Πελέτιδη  . ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ  καλεί τους εργαζόμενους ,  σε στάση εργασίας & συγκεντρωση  έξω από τα  δικαστήρια Πάτρας
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Συνεχίζεται σήμερα  23- Φλεβάρη 2014 συνεχίζεται η δίκη με κατηγορούμενο τον  Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, επειδή– κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου – το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α.

ΤΟ Δ.Σ. του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ  καλεί τους εργαζόμενους, (μόνιμους- συμβασιούχους) του δήμου Πατρέων  στις 23 Φλεβάρη σε στάση εργασίας από τις 9:00π.μ έως 14:00 και σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα  δικαστήρια Πάτρας. 

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πάτρας, στις 13-2  έδωσαν  μαχητικό το παρόν, έτσι και στις 23 Φλεβάρη θα διατρανώσουμε για άλλη μια φορά ότι στηρίξουμε αγωνιστικά τον Δήμαρχο, απαιτούμε να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

 

ΤΟ Δ.Σ. του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ  στηρίζει  την θέση του Δημοτικού Συμβουλίου που λέει ότι:«Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

 

ΤΟ Δ.Σ. του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ  καλεί σε συγκεντρωση συμπαραστασης  για να εκφραστεί από όλους τους εργαζόμενους η συμπαράσταση στον Δήμαρχο, να καταδικαστεί μαζικά  η φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. Να αποσυρθεί τώρα από την κυβέρνηση η δικαστική δίωξη του αγωνιστή δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη.

Με αμείωτο ρυθμό, συνεχίζουν να φτάνουν στον Δήμο νέες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, Σωματείων και Φορέων, αλλά και υπογραφές πολιτών, που στηρίζουν τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στη δίκη του με την Χρυσή Αυγή, απαιτώντας να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

Μεταξύ αυτών:

-Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θεσσαλονίκης

-Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης

-Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λαρισαίων

– Δήμος Πλατανιά Χανίων Κρήτης

-Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου

– Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αχαΐας «Καλλίπολις».

 

Ομόφωνη απόφαση εξέδωσε το Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας, περιόδου 1940-1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα», στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Ο Ελληνικός Λαός και ιδιαίτερα ο μαρτυρικές πόλεις και τα χωριά της Χώρας μας, που εκπροσωπεί το Δίκτυό μας, έχουμε πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στο ναζισμό, που είναι ιδεολογία που υποστηρίζει το κόμμα της Χρυσής Αυγής και είναι συγκλονιστικά τα Ολοκαυτώματα των πόλεων και των χωριών μας, όπου εκτελέσθηκαν, βασανίσθηκαν και υπέστησαν βιαιοπραγίες, άνανδρα και άδικα, άμαχοι και άοπλοι, συμπολίτες και πρόγονοί μας, γέροι, άνδρες, μικρά παιδιά νεογέννητα και κυοφορούμενα, και γυναίκες, ακόμη και κυοφορούσες, ενώ ταυτόχρονα, οι πόλεις και τα χωριά μας παραδίδονταν στην πυρπόληση, τη λεηλασία, την ολοκληρωτική καταστροφή και τον αφανισμό τους (χαρακτηριστικότερη, όλων, η περίπτωση της μαρτυρικής Κανδάνου).

Τα μαρτυρικά, Καλάβρυτα, το Δίστομο, η Βιάννος, η Κάνδανος, το Κομμένο, ο Χορτιάτης, η Παραμυθιά, η Δράμα, το Δοξάτο, και άλλες 100 χαρακτηρισμένες με προεδρικό διάταγμα, μαρτυρικές πόλεις και χωριά, είναι ζωντανά μνημεία και σύμβολα, που φανερώνουν τις εκτελέσεις, τις βιαιοπραγίες, τις καταστροφές και την τραγωδία, που προξενούν, οι ιδέες, η πρακτική και η πολιτική και στρατιωτική δράση του ναζισμού, όπως, αυτές, που υποστηρίζει το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Ο χαρακτήρας του κόμματος της Χρυσής Αυγής, διαπνέεται από την ιδεολογία του ναζισμού, την οποία πιστεύει, την υπηρετεί, την  επικαλείται, την διαδίδει και αυτό αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων, με τη δράση της, μέχρι σήμερα, όπως αυτή, περιγράφεται, στο υπ’ αριθμ. 215/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας.

Έχουμε χρέος και καθήκον, απέναντι στην ιστορία μας, ως Δήμαρχοι μαρτυρικών πόλεων και χωριών, αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους μας, να υψώσουμε τείχη ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης, απέναντι, στην αναβίωση του Ναζισμού και του Φασισμού, γιατί, θεωρούμε, ότι, ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, έπραξαν το καθήκον τους απέναντι στο πατραϊκό λαό και την ιστορία του αλλά και απέναντι, σε όλους όσους, εκτελέσθηκαν και θυσιάστηκαν, από την εκδικητική μανία του ναζισμού και έγιναν ολοκαυτώματα της αντίστασης, της ειρήνης, της ελευθερίας, της φιλίας των λαών και της καταδίκης του ναζισμού και του κάθε μορφής ολοκληρωτισμού.

Μόνο σε μια Ελλάδα, μια Ευρώπη και σ’ έναν κόσμο, όπου δεν κυριαρχούν, η βία, το μίσος και οι διαχωρισμοί, όπου δεν αναπτύσσονται οι ιδέες του ναζισμού και του ολοκληρωτισμού, μπορούν οι νέοι μας να αναπτύξουν πλήρως τα χαρίσματά τους, τις ικανότητες και τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και απαιτούμε, να παύσει η ποινική δίωξη κατά του, Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βρέθηκε κατηγορούμενος μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής, αλλά στο πρόσωπό του και για τις ενέργειές του, συντρέχουν, όλες, οι υποκειμενικές και αντικειμενικές προϋποθέσεις και λόγοι για να, σταματήσει η εις βάρος του, αυτή, ποινική δίωξη και να κηρυχθεί αθώος. Ζητάμε, προς την κατεύθυνση αυτή, της παύσης της δίωξης του Δημάρχου Πατρέων, να αναληφθεί, κυβερνητική πρωτοβουλία, αλλά και από το Δικαστήριο, να λάβει υπόψη του, τα νομολογηθέντα με το υπ’ αριθμ. 215/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών και συνεκτιμώντας ορθά, δίκαια και αντικειμενικά τα πραγματικά περιστατικά, που θα κατατεθούν ενώπιόν του, να στηρίξει τους λόγους παύσης της δίωξης και απαλλαγής και αθώωσης του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γιώργος Λαζουράς, Δήμαρχος Καλαβρύτων

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Ιωάννης Γεωργακός, Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας – Αντίκυρας

Εμμανουήλ Καλλέργης, Δήμαρχος Ανωγείων

Παύλος Μπαριτάκης, Δήμαρχος Βιάννου

Αχιλλέας Μπέος, Δήμαρχος Βόλου

Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, Δήμαρχος Δελφών

Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας

Χρήστος Ντακαλέτσης, Δήμαρχος Δωδώνης

Γεώργιος Καπεντζώνης,Δήμαρχος Δωρίδος

Βασίλειος Σπύρου, Δήμαρχος Ζαγορίου

Αντώνιος Περράκης, Δήμαρχος Κανδάνου – Σελίνου

Γεώργιος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Ευστάθιος Γιαννούλης, Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη

Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, Δήμαρχος Σουλίου.

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login