©Mynima-Hellas.com

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ . Η συνέχεια της δίκης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στις 23 Φλεβάρη 2017

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Η συνέχεια της δίκης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στις 23 Φλεβάρη

Πλήθος λαού συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο, για να υποστηρίξει αγωνιστικά τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που διώκεται ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσει να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

Η αρχή έγινε με τους εργαζόμενους του Δήμου, που προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 8 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο και η οποία λίγο πριν τις 9 μετατράπηκε σε μια μαχητική πορεία.

Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τους Δημάρχους Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο και Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμο, τους Αντιδημάρχους, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, κατευθύνθηκε στα Δικαστήρια, όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου (το οποίο όσο περνά η ώρα αυξάνεται), που ανέμενε τον Δήμαρχο και με συνθήματα εξέφραζε την στήριξή του.


Παρούσα στη συγκέντρωση είναι αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ, που αποτελείται από τον Βουλευτή Αχαΐας και μέλος της Κ.Ε., Νίκο Καραθανασόπουλο, Νίκο Σοφιανό, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος και την Τασία Τσατσούλη, μέλος της Κ.Ε.

Χαιρετισμος Γ. Τσαπαρα εκπροσωπος συνταξιουχικων οργανωσεων :⇓

Οι δρόμοι μπροστά και γύρω από τα Δικαστήρια  παραμένουν κλειστοί από το συγκεντρωμένο πλήθος, ανάμεσα στο οποίο είναι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Χρήστος Πατούχας, Ανδρέας Φίλιας, Νίκος Τζανάκος, Βίβιαν Σαμούρη και Θόδωρος Ντρίνιας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ουρανία Μπίρμπα, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ και Θόδωρος Ξυλιάς, από την δημοτική παράταξη «Νέα Πόλη».

Μάρτυρες υπεράσπισης του Δημάρχου Πατρέων, θα καταθέσουν οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Νίκος Παπάκος.

«Ωφέλησε τον Πατραϊκό λαό»

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση της πρώτης μάρτυρος υπεράσπισης στη δίκη του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Στην κατάθεσή της, αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την μη παραχώρηση χώρων και γενικότερη την μη διευκόλυνση δράσης της Χρυσής Αυγής, από τον Δήμο Πατρέων.

Χαρακτηριστική είναι η απάντησή της, σε ερώτηση του υπόδικου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για το αν η απόφαση έβλαψε την Χρυσή Αυγή στη διάρκεια των εκλογών: «Ωφέλησε τον Πατραϊκό λαό» είπε.

 

Η συνέχεια της δίκης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στις 23 Φλεβάρη

 

Η δίκη του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, διακόπηκε για τις 23 Φλεβάρη και θα συνεχιστεί με την απολογία του Δημάρχου και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Μέχρι τη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας, το πλήθος παρέμενε συγκεντρωμένο φωνάζοντας συνθήματα έξω από τα Δικαστήρια και απαιτώντας να σταματήσει η δίωξή του, καθώς και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

Βγαίνοντας από τα Δικαστήρια ο Δήμαρχος, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της για να μην περάσει η ιδεολογία και η προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και το ρατσιστικό της δηλητήριο».

Επίσης με δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε:

«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το θέμα είναι πολιτικό και αφορά την προάσπιση αυτής της πόλης, απέναντι στα ρατσιστικά μηνύματα. Η Πάτρα δεν θα γίνει ποτέ ένας χώρος που θα δράσουν αυτοί που θέλουν να μας διαχωρίσουν και να λένε ότι τα παιδιά είναι ξένα και δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι δικά μας. Θα προασπίσουμε την πόλη μας από τα εγκλήματα τα οποία γίνονται με βάση τη ναζιστική ιδεολογία που έχει αυτό το μόρφωμα».

 

 

 

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login