Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ : ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ : ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Συζητήθηκε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού (51 άτομα) του Δήμου Πατρέων ανταποδοτικού χαρακτήρα.

E mail : dimospatras@gmail.com

 ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ :

 

Εισηγητής του θέματος, ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Νομικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας, Διονύσης Πλέσσας, ο οποίος τόνισε τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, η Δημοτική Αρχή διεκδικεί προσλήψεις στις Υπηρεσίες του Δήμου σε μόνιμες Θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από την αρχή της θητείας μας με την απόφαση 533/5-11-2014 έχουμε Θέση το θέμα της διεκδίκησης προσλήψεων, καθώς και με σειρά άλλων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με έγγραφα και παραστάσεις μας, τόσο προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ όσο και στη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ξεχωρίζει σε επίπεδο πρωτοβουλιών μας για τη διεκδίκηση αυτή, η μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας Πάτρα – Αθήνα που πραγματοποιήσαμε, διεκδικώντας «δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα» και συνεχίζουμε με νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, απαιτώντας την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων με τους μνημονιακούς νόμους, προκειμένου ο Δήμος μας και άλλες υπηρεσίες της πόλης μας, να στελεχωθούν με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καμιά ανταπόκριση δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα και λόγω όλων των αντιλαϊκών πολιτικών ΕΕ – Κεφαλαίου – Καλλικράτη και αστικών κυβερνήσεων που εφαρμόζονται για χρόνια στην Τοπική Διοίκηση, στο Δήμο μας αλλά και στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας, έχουν συσσωρευτεί τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Είναι η στρατηγική επιλογή της Ε.Ε. και των πρόθυμων κυβερνήσεων που συμφωνούν και ικανοποιούν τις απαιτήσεις της.

Στόχος η απαξίωση των Δήμων, αφού δεν θα μπορούν με τη μείωση του προσωπικού να λειτουργούν κρίσιμους τομείς, προκειμένου να αναλάβουν επιχειρηματικοί όμιλοι και να επενδύουν για την κερδοφορία των κεφαλαίων τους, σε τομείς βασικών αναγκών του λαού μας.

Πολιτικές που τις πολεμά η Δημοτική Αρχή γιατί μετατρέπουν τις λαϊκές ανάγκες σε εμπόρευμα αντί να προσφέρονται δωρεάν αφού τις έχει προπληρώσει ο λαός μας με τις άμεσες και έμμεσες φοροεισπρακτικές επιδρομές.

Σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ …ΑΝΕΛ επιλέγεται η ίδια πορεία αφού όχι μόνο δεν έχουν αρθεί οι μνημονιακές διατάξεις για την απαγόρευση των προσλήψεων, αλλά συνεχίζονται και με την Π.Υ.Σ. 27/29-12-2016 της κυβέρνησης όπου με Θέμα παράταση ισχύος της Π.ΥΣ 33/2006 « παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης της (31-12-2016) η υπόψη Π.Υ.Σ μέχρι 31-12-2017» για την ανάγκη περιστολής δαπανών στο Δημόσιο, ΟΤΑ κ.λ.π.

Δηλαδή αναστέλλονται οι προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις εργασίας χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό για άλλο ένα (1) επί πλέον έτος.

Ακόμα και οι 10 θέσεις μόνιμου προσωπικού που ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από εγκύκλιο για προγραμματισμό προσλήψεων του ΥΠΕΣ. (για μέχρι 10 θέσεις) και στη συνέχει στάλθηκε από τις Υπηρεσίες μας στη Δ/νση Πρoσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠΕΣ από τις 10-3-2016, δεν έχουν εγκριθεί.

Επίσης σύμφωνα με την εγκύκλιο 25/2016 του ΥΠΕΣ ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το Γενάρη/2017 την πρόταση προσλήψεων 51 θέσεων εργασίας τακτικού προσωπικού κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες (στις οποίες ανεστάλη η απαγόρευση προσλήψεων αφού τη μισθοδοσία των δεν πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός αλλά οι δημότες με τα ανταποδοτικά) οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της ΠΥΣ 33/2016.

Σήμερα φέρουμε για ψήφιση την εισήγηση για 51 επίσης θέσεις εργασίας <<έκτακτου>> προσωπικού στις υπόψη Υπηρεσίες, που είναι και αυτές μισθοδοτούμενες από τα ανταποδοτικά τέλη.

Χρησιμοποιούμε δηλαδή, όποια διάταξη μπορούμε, προκειμένου, στο βαθμό που μας επιτρέπει να μην αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη, να ενισχύσουμε τη λειτουργία των υπόψη Υπηρεσιών, προς όφελος των δημοτών.

Όμως οι θέσεις αυτές, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όχι έκτακτες όπως τις ονομάζει η κυβέρνηση.

Υπό την έννοια αυτή θα έπρεπε να είναι σε μόνιμες θέσεις εργασίας, χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι τις δαπάνες αυτές να τις πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και ο Πατραϊκός λαός, μέσω των ανταποδοτικών τελών, όπως κάνει και αυτή η κυβέρνηση των μνημονίων.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει επιτακτικά να θέτει το Θέμα, διεκδικώντας προσλήψεις σε μόνιμες Θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όσο δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες αυτές και χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επαναβεβαιώνουμε και με την σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη θέση μας για προσλήψεις σε μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χρηματοδοτούμενες όλες από τον κρατικό προϋπολογισμό, για όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου μας και τα Νομικά του Πρόσωπα και διεκδικούμε παράλληλα,

Τη μονιμοποίηση όλων, όσων εργάζονται με συμβάσεις εργασίας, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες, μέσω προγραμμάτων, μέσω ελαστικών σχέσεων εργασίας σε κρίσιμους τομείς του Δήμου, όπως είναι οι σχολικές καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στα γραφεία Κοινωνικών /Υποστηρικτικών Υπηρεσιών και σε κάθε Υπηρεσία του Δήμου μας, με χρηματοδότηση όλων των Υπηρεσιών και λειτουργιών του από τον κρατικό προϋπολογισμό».

 

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.