Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/ΜΑΗ 2017 :ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ .ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/ΜΑΗ 2017 :ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ .ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που περιέχονται στη συμφωνία με το κουαρτέτο για τη δεύτερη αξιολόγηση, με στόχο να τα ψηφίσει στην Ολομέλεια στις 17 – 18 του Μάη.

 

Τα μέτρα δεν είναι ούτε «ισορροπημένα», ούτε «δημοσιονομικά ουδέτερα», όπως προσπαθεί να τα παρουσιάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι υπέρ των μεγαλοεργοδοτών,  του κεφαλαίου και υπηρετούν το στόχο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ανάκαμψης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι το κάνει με «δικαιότερο» τρόπο απ’ ότι οι προηγούμενοι, η ουσία και η στόχευση των μέτρων δεν αλλάζουν.

Ποιό ειδικά:

●     Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων.

 

●     Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lockout (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.

 

●     Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα!Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

 

●     Τσακίζουν τις συντάξεις! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο.

 

●     Καταργούν την Κυριακή αργία. Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών.

 

●     Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.

 

●     Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ κτλ τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά.

 

●     Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds.

 

●     Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου.

 

Ο συμβιβασμός με τη λογική του «μικρότερου κακού», η παθητική στάση αναμονής για αλλαγή της κατάστασης, δεν μπορεί να ανακόψει, πολύ περισσότερο να αντιστρέψει την κατάσταση φτώχειας που βιώνουμε καθημερινά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να διασφαλιστούν τα κέρδη τους πέρα από το να βαθαίνει διαρκώς η εκμετάλλευση των εργαζομένων.

 

Στην Πάτρα αυτό είναι σήμερα πιο έκδηλο από ποτέ, μεγάλες μονάδες έκλεισαν (εργοστάσιο Coca-Cola στο Ρίο), ενώ σε αρκετούς χώρους επικρατεί τρομοκρατία (Λουξ-Μαρλαφέκας), καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων και εκ περιτροπής εργασία (Ποτοποϊία Σπηλιόπουλος, Καλλιμάνης), γενικότερη υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας.

Το πρόσφατο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στα έργα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Παναγοπούλα, δείχνει με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο τις συνέπειες της υπερ-εντατικοποίησης της εργασίας εις βάρος ακόμα και των μέτρων ασφάλειας.

 

Στις 17 του Μάη όλοι οι εργαζόμενοι στα Ποτά-Τρόφιμα, μαζί με τους άνεργους του κλάδου, τους αυτοαπασχολούμενους, του αγρότες μαζικά να αγωνιστούμε για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

 

Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση με τα ταξικά συνδικάτα την

 

Τετάρτη 17 Μάη, στην πλατεία Γεωργίου στις 10:00 πμ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 20 – ΠΑΤΡΑ – ΤΚ:262 21

Αναγν. Με την υπ’ αριθμ. 778/2003

Αποφ. Πολυμ. Πρωτοδ. Πατρών

Τηλ.6975029068-6976793900

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *