©Mynima-Hellas.com

Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ στις 7/5/2017, με τίτλο «Σύγχρονες γαλέρες φτιάχνουν οι κλινικάρχες» Ανακοίνωση – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ,

Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ στις 7/5/2017, με τίτλο     «Σύγχρονες γαλέρες φτιάχνουν οι κλινικάρχες» Ανακοίνωση – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ,
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

15/5/2017

 

Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ στις 7/5/2017, με τίτλο              «Σύγχρονες γαλέρες φτιάχνουν οι κλινικάρχες»

 

Η εφημερίδα ΑΥΓΗ, σε άρθρο για τους εργαζόμενους στις Ιδιωτικές Κλινικές, αφού περιγράφει τις συνθήκες γαλέρας που ζουν οι εργαζόμενοι, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Κλαδικής Σύμβασης και στην προσφυγή της Ομοσπονδίας στον ΟΜΕΔ.  Μας πληροφορεί ότι «….Η τριμελής επιτροπή του ΟΜΕΔ ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα των εργαζομένων προστατεύοντας τα δικαιώματά τους….., αλλά η πενταμελής επιτροπή του Οργανισμού, συντάχθηκε με τους κλινικάρχες και τις εξοντωτικές μειώσεις στους μισθούς

 

Ενημερώνουμε ότι  οι αποφάσεις  του ΟΜΕΔ, τόσο της τριμελούς επιτροπής (3/2016) όσο και της πενταμελούς που ακολούθησε (5/2016), προσθέτουν νέες μειώσεις στους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς. Είναι εντελώς αυθαίρετο και ανυπόστατο το συμπέρασμα ότι η τριμελής επιτροπή ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα των εργαζομένων.

Μήπως υπάρχει αίτημα  των εργαζομένων, να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί ή  να καταργηθεί το 5ήμερο και να μετατραπεί σε 6 ήμερο ?

Γιατί τέτοιες ρυθμίσεις περιλαμβάνει η απόφαση της τριμελούς επιτροπής, που κατά την εφημερίδα ΑΥΓΗ, προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ενημερώνουμε  λοιπόν πως όλες οι  αποφάσεις του ΟΜΕΔ, από το 2014 και μετά, παγιώνουν τις τεράστιες μειώσεις που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι του κλάδου το 2012, με την υπογραφή από το προεδρείο της Ομοσπονδίας. της κλαδικής σύμβασης (28/6/2012). Η σύμβαση εκείνη προέβλεπε:

  • Μείωση των μηνιαίων αποδοχών από 15% έως 40%!!!
  • Αύξηση του ωραρίου εργασίας στα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια από 5.30 ώρες σε 8 ώρες την ημέρα (50 επιπλέον ώρες τον μήνα)!!!
  • Μισθολογικό διαχωρισμό νέων και παλιών εργαζόμενων. Προσλήψεις με πολύ χαμηλότερους μισθούς.
  • Κατάργηση των επιδομάτων: Νοσοκομειακού, γάμου, τροφοκατοικίας, οθόνης, χειρουργείου κ.ά.
  • Κατάργηση των ειδικών αδειών (ΜΕΘ – ΜΤΝ – Χειρουργεία).

 

Η καταστροφική εκείνη σύμβαση, που αποτελεί  σήμερα το «ευαγγέλιο» του ΣΕΚ (εργοδοτικού φορέα), φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή  μεταξύ άλλων του τότε Γραμματέα της Ομοσπονδίας, ό οποίος σήμερα, ως Αντιπρόεδρος, κάνει δηλώσεις, στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, περιγράφοντας τη ζοφερή πραγματικότητα !!!!!!!!.

Στις  συνθήκες γαλέρας που περιγράφονται στο άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ και που στην πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερες, συνέβαλλαν καθοριστικά οι συνδικαλιστές των παρατάξεων που στηρίζονται από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εκείνοι που  σήμερα παριστάνουν τους ανήξερους στις στήλες των εφημερίδων, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους χαμηλούς μισθούς, για τα κουτσουρεμένα δικαιώματα. Για όλα αυτά δηλαδή που υπέγραψαν,  που αποδέχτηκαν και που συνεχίζουν να αποδέχονται.

Οι ίδιοι συνδικαλιστές δηλώνουν στις εφημερίδες ότι δήθεν θα συνεχίσουν τον αγώνα, αλλά στην πραγματική ζωή, απορρίπτουν τις προτάσεις πρωτοβάθμιων Σωματείων του κλάδου ακόμα και την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου της ΟΣΝΙΕ,  για διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης  με αιτήματα αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά δικαιωμάτων, κατάργηση διαχωρισμού νέων-παλιών εργαζόμενων.

 

Οι εργαζόμενοι του κλάδου θα δώσουν ηχηρή απάντηση με την συμμετοχή στην απεργία στις 17 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

,

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Σ.Ν.Ι.Ε.

Μάρνης και Γ’ Σεπτεμβρίου 48β- 104 33 Αθήνα

Τηλ 211 0129625. Fax : 212 1060476, email seiygeias@gmail.com

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login