Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Πάτρα : Κάλεσμα φορέων & Δήμου Πατρέων , το Σαββάτο 27 Μάη 2017 ,στο Ριγανοκαμπο (Πρωην σκουπιδότοπο ) δημιουργούμε το νέο πάρκο .Δείτε φωτογραφίες απο τις εργασίες

Πάτρα : Κάλεσμα φορέων & Δήμου Πατρέων , το Σαββάτο 27 Μάη 2017 ,στο  Ριγανοκαμπο (Πρωην σκουπιδότοπο ) δημιουργούμε το νέο πάρκο .Δείτε φωτογραφίες απο τις εργασίες
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Στην έκταση των 130 στρεμμάτων θα γίνει το Μητροπολιτικό Πάρκο που τόσο έχει ανάγκη η Πάτρα

Τα μηχανήματα του Δήμου Πατρέων εργάζονται ήδη πυρετωδώς, τις τελευταίες ημέρες, καθαρίζοντας και διαμορφώνοντας το χώρο του πρώην σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και  τις επόμενες μέρες με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου που θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του Ανατολικού Διαμερίσματος αλλά και όλης της πόλης.

Παράλληλα αύριο, Σάββατο, στις 9.30 το πρωί, είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση των κατοίκων που μαζί με τη Δημοτική Αρχή αγωνίζονται για τη δημιουργία του πάρκου.

Δείτε φωτογραφίες απο τις  εργασίες του δήμου Πατρέων   στο Ριγανοκαμπο για την διαμόρφωση του νέου πάρκου στο ανατολικό διαμέρισμα . ⇓

Σύλλογοι Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας: Ικανοποιημένοι από την απόφαση για τον Ριγανόκαμπο

Επιλογές »Κοινωνία»Σύλλογοι Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας: Ικανοποιημένοι από την απόφαση για τον ΡιγανόκαμποΣτη…

Posted by Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβόλας Πάτρας on Sonntag, 7. Mai 2017

Στην έκταση των 130 στρεμμάτων θα γίνει το Μητροπολιτικό Πάρκο που τόσο έχει ανάγκη η Πάτρα

06/05/2017 13:34

Το σύνολο των Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας, με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 3/5/2017, για την ανάπλαση του παλιού σκουπιδότοπου, στο Ριγανόκαμπο με τη μετατροπή του σε χώρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής, εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση.

Επίσης τα μέλη των φορέων και συλλόγων της περιοχής όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, ενωμένοι θα στηρίζουν αποφασιστικά τη Δημοτική αρχή ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος.

Η ανακοίνωση των 24 φορέων και συλλόγων αναλυτικά έχει ως εξής:

Οι πολυετείς αγώνες μας, με μεθοδικότητα, συλλογικότητα, τεκμηρίωση και αποφασιστικότητα, πέτυχαν ένα δίκαιο αίτημα που κατ αρχήν έδειχνε τοπικό, να γίνει αίτημα όλης της πόλης μας και να αναδειχθεί σε μία από τις κύριες διεκδικήσεις της.

Σήμερα ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα στηρίξουμε αποφασιστικά τη Δημοτική Αρχή και κάθε άλλη Αρχή, η οποία θα συμβάλει πρακτικά στην υλοποίηση του στόχου, με παράλληλη φροντίδα για την αποκατάσταση των Δημοτών Ρομά και την απόδοση στον Πατραϊκό Λαό του συνόλου της έκτασης, διαμορφωμένης σε ένα ενιαίο χώρο πρασίνου με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και σε ασφαλή λειτουργία για όλους τους κατοίκους της πόλης μας.

Η τοποθεσία, η έκταση (περίπου 130 στέμματα), οι χρήσεις γης, η θέληση και η αποφασιστικότητα όλων μας θα αποδώσουν στην Πόλη το Μητροπολιτικό της Πάρκο που τόσο το έχει ανάγκη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα

Τον κ. Δήμαρχο, τους κ. Αντιδημάρχους και όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, για την απόφασή τους και τους συγχαίρουμε για την άψογη διαδικασία κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου που πήρε αυτή την ιστορική για την περιοχή και την πόλη μας απόφαση.

1) Απαιτούμε από την κυβέρνηση, την άμεση παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων της χρήσης του χώρου για πενήντα (50) χρόνια για χρήσεις που συνάδουν με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τον αναδασωτέο χαρακτήρα του.

2) Να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

3) Να εξασφαλιστεί από το προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων το απαιτούμενο κονδύλι για τις δράσεις που προγραμματίζονται.

4) Να διεκδικηθεί από το Πανεπιστήμιο η παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων του τμήματος του δρόμου που συνδέει την οδό Ηρακλέους με την παράλληλο της Παράκαμψης.

5) Προσφέρουμε τη συνεργασία μας στο Δήμο Πατρέων και όποιον άλλο φορέα διατίθεται να συμβάλλει ώστε να γίνει πραγματικότητα η δημιουργία του νέου μεγάλου «Ανατολικού Πάρκου» της πόλης μας.

* Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 θα είμαστε όλοι στον Ριγανόκαμπο που θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες , εργασίες γενικού καθαρισμού του χώρου και διαμόρφωσης οδών πρόσβασης για περίπτωση πυρκαγιάς και θα βοηθήσουμε με κάθε μέσο.

Επίσης θα στηρίξουμε και θα συμμετέχουμε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων στο χώρο, την Κυριακή 2 Ιουλίου και την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.

Τέλος δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα παραμείνουμε διεκδικητικοί μέχρι την αξιοποίηση και του τελευταίου τετραγωνικού μέτρου του πρώην σκουπιδότοπου για να αποκτήσουμε ένα πάρκο που θα το χαίρονται η σημερινή και οι επόμενες γενιές των Πατρινών.

Σύλλογοι και φορείς παρευρισκόμενοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

1. EΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ’’ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ»

3. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΗΤΙΣΑ»

4. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

5. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 39ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ 70ου ΝΗΠΙΑΓ.

7. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΚΦΡΑΣΗ»

8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ «41ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»

9. ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΝΟΚΑΜΠΟΥ

10. ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ» ΠΕΡΙΒΟΛΑ

11. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΡΩΜΑΝΟΥ»

12. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΟΗΣ

13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΝΑΝΤΙ»

15. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ

16. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΛΕΞΙΩΤΙΣΑΣ

17. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

18. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΝΟΚΑΜΠΟΥ

19. ΠΑΜΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

20. «ΠΕΤΕΙΝΟΙ» ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

21. ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

22. ΑΕΤ ΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

23. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ «44ΟΥ ΔΗΜ0ΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» ΠΕΡΙΒΟΛΛΑΣ

24. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ

 

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.