Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Ψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Οι ομιλίες των πολίτικων αρχηγων.Δήλωση Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα

Ψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Οι ομιλίες των πολίτικων αρχηγων.Δήλωση Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Δήλωση Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο – τέταρτο μνημόνιο, με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σε σύνολο 281 παρόντων βουλευτών, «ναι» ψήφισαν 153 και «όχι» 128.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο, ενώ υπερψήφισε μόνο τα άρθρα 70 και 71 για την εξίσωση του αφορολόγητου των βουλευτών με των υπολοίπων φορολογούμενων και την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια.

πηγη : 902.gr

Δήλωση Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή

Με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών.  Είναι η σειρά τους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο, όπως κάναμε κι εμείς. Αναμένουμε και δικαιούμαστε, από τη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού.

902.gr :  Ένθερμοι υποστηρικτές της αντιλαϊκής βαρβαρότητας κι ας μην ψηφίζουν τα μέτρα!

Ως εγγυητή της «εθνικής γραμμής» για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου εμφάνισε το κόμμα της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, εκφράζοντας αγωνία για την πορεία της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

Μιλώντας στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, επέκρινε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι εκχώρησε την διαχείριση των οικονομικών του κράτους στο ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για την «σοβαρότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας» που έγινε στο σύγχρονο ελληνικό κράτος και για μετατροπή του υπουργού Οικονομικών σε«γραμματέα του Τόμσεν».

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε κριτική ότι τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση θα πλήξουν το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης. «Ποια ανάπτυξη, το μνημόνιο σας είναι εξόχως υφεσιακό», σημείωσε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας «παραμύθι» τον ισχυρισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη.

«Αλυσοδέσατε τη χώρα χωρίς να έχετε νομιμοποίηση, χωρίς καμία χρηματοδότηση, και επιβάλετε και την επιτροπεία του ΔΝΤ», είπε. «Η λύση για τα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της δεξιάς», πρόσθεσε, θεωρώντας ότι το κόμμα της μπορεί να μπει σφήνα στο νέο διπολισμό, ώστε να εγγυηθεί τον σχηματισμό σταθερών κυβερνήσεων είτε με τον έναν είτε με τον άλλο πόλο του αστικού συστήματος.

«Η συναίνεση είναι και εφικτή και αναγκαία» υποστήριξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισημαίνοντας ότι το κόμμα της θα την επιβάλει με την αλλαγή των συσχετισμών. «Εθνική γραμμή απέναντι στην πόλωση και στον διχασμό, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε από την κρίση», συμπλήρωσε.

Τη θέση ότι τα αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και άλλες επώδυνες ανατροπές, θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί μία ώρα αρχύτερα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αντιγράφοντας πιστά την επιχειρηματολογία του κεφαλαίου που θέλει να ενισχύσει την κερδοφορία του πάνω στο έδαφος των τσακισμένων λαϊκών δικαιωμάτων. «Δεν ξέρω αν το λέει ο Σόιμπλε, οι χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια κάναν τις μεταρρυθμίσεις, δεν κρυβόντουσαν πίσω από το δάχτυλο τους», ανέφερε, ασκώντας κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έλεγαν ότι θα κάνουν μεταρρυθμίσεις και δεν έκανε κανείς τους».

Με αφορμή την προνομοθέτηση μέτρων για το 2019 και το 2020, ισχυρίστηκε πως «δείχνει ότι οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται όταν ζητάνε μέτρα εκ των προτέρων». Πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι κυρίως πρόβλημα χρέους, είναι πρόβλημα μη επιτέλεσης μεταρρυθμίσεων».

Ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε να προχωρήσει η αντιδραστική αξιολόγηση στο δημόσιο. «Ο κόσμος που δουλεύει στο δημόσιο προσφέρει όλος;» είπε, αναπαράγοντας την καραμέλα περί «αργομίσθων». Επίσης, πρότεινε να χρηματοδοτούνται τα κόμματα απευθείας από τους επιχειρηματικούς ομίλους, κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ, στο όνομα τάχα του να μην έχουμε «κρατικοδιαίτο» πολιτικό σύστημα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του, επισήμανε ότι πολλά μέτρα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί χθες, όπως η φορολογία των επιχειρήσεων, ζητώντας μάλιστα να μην πέσει στο 26% από το 29% που είναι σήμερα, αλλά η μείωσή της να φθάσει στο 20%.

Κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση για ανικανότητα στις διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης με σημαντικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, εκφράζοντας την αγωνία της ντόπιας πλουτοκρατίας και σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων, αφού για αυτούς το κλείσιμο σηματοδοτεί παραπέρα φτωχοποίηση της ζωής τους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ως πιστός εκφραστής του κεφαλαίου, ζήτησε επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, μείωση της «βαριάς» όπως είπε, φορολογίας των επιχειρήσεων, αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της καθυστέρησης στις αδειοδοτήσεις των νέων επιχειρήσεων. «Εάν δεν αντιμετωπιστούν αυτά, επενδύσεις δεν θα έρθουν», τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τις απαιτήσεις ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που θέλουν εξασφαλισμένα κέρδη και τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Επίσης, αναφέροντας ότι στα χρόνια της κρίσης αυξήθηκε το κόστος μισθοδοσίας του δημοσίου, ζήτησε τη μείωση των υπουργείων με τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη διατήρηση στα ίδια επίπεδα των μισθολογίων των ενόπλων δυνάμεων, επικαλούμενος τη σημερινή δημοσιονομική συγκυρία που δεν επιτρέπει την επιβάρυνση του προϋπολογισμού ενώ υπεραμύνθηκε των αντίμετρων που περιλαμβάνει το 4ο μνημόνιο.

Δείτε τα βίντεο με τις ομιλίες ,τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη βουλή για το πολυνομοσχεδιο ,

 

Α.Τσίπρας(Πρωθυπουργός)(Μέτρα εφαρμογής δημοσιον.στόχων και μεταρρυθμ.)(18/05/2017)

 

.

Φ.Γεννηματά(Επικ.Δημ.Συμπαρ.)(Μέτρα εφαρμογής δημοσιον.στόχων και μεταρρυθμ.)(18/05/2017)

Κ.Μητσοτάκης(Πρόεδρος ΝΔ)(Δευτερ.)(Μέτρα εφαρμογής δημοσιον.στόχων και μεταρρυθμ.)(18/05/2017)⇓

Δ.Κουτσούμπας (Πρ.Κ.Ο. ΚΚΕ)(Μέτρα εφαρμογής δημοσιον.στόχων και μεταρρυθμ.) (18/05/2017)

Στ. Θεοδωράκης (Πρόεδρος Κ.Ο. Ποταμιού)(Μέτρα εφαρμογής δημοσιον.στόχων και μεταρρυθμ.) (18/05/2017)

Β.Λεβέντης(Πρ.Κ.Ο Ένωσης Κεντρώων)⇓

 

Π.Καμμένος(Υπ.Άμυνας-Πρ.ΑΝΕΛ⇓

Δείτε περισσότερα σχετικά βίντεο εδω

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.