Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ 2017 : Καμία ώρα, καμία μέρα να μην πάει χαμένη!! κάθε μέρα στους δρόμους.ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  17  ΜΑΗ 2017 : Καμία ώρα, καμία μέρα να μην πάει χαμένη!! κάθε μέρα στους δρόμους.ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Τρίτη 16 Μάη ,πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις συμβασιούχων.

Μία μέρα πριν την ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17 του ΜΑΗ δόθηκε μία αγωνιστική απάντηση στην Κυβέρνηση.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με Σωματεία του κλάδου και επιτροπές αγώνα συμβασιούχων οργάνωσαν την σημερινή κινητοποίηση και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Σκουρλέτη ο οποίος δεν δεσμεύτηκε για τίποτα στο βασικό αίτημα των συμβασιούχων να παραμείνουν στη δουλειά. Στην  ουσία αναμασούσε δικαιολογίες για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν δίνει λύση για το πρόβλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι ρίχνουν το μπαλάκι στην ολομέλεια του  εκλεκτικού συνεδρίου και στους Δημάρχους. Στο δίκαιο αίτημα  των εργαζομένων να μην απολυθεί κανένας  για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου λύνοντας το ζήτημα οριστικά δεν έδωσαν καμιά απάντηση. Αντιθέτως είχε το θράσος να μας πει ότι προέχει να περάσουν τα μέτρα και η αξιολόγηση από τους θεσμούς και μετά θα δούμε το πως θα τακτοποιηθεί ένα κομμάτι που είναι «μακροχρόνιοι» συμβασιούχοι. Και αυτό δεν θα πιάσει και όλους. Αποκρύπτοντας από τους εργαζόμενους ότι το πέρασμα της δεύτερης αξιολόγησης είναι αυτό που φέρνει τις απολύσεις.

Μετά το Υπουργείο Εσωτερικών με παλμό όλοι οι συγκεντρωμένοι κατευθυνθήκαν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η αναμονή για συνάντηση με την Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη ήταν μεγάλη οι συμβασιούχοι με αποφασιστικότητα προχώρησαν σε 3ωρη συμβολική κατάληψη του Υπουργείου πραγματικά πλημμύρησε από εργαζόμενους ο χώρος που με τα συνθήματα έδωσαν έναν άλλο τόνο στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα κάνουμε πίσω έχουμε το δίκιο αίτημα μας.

Η κοροϊδία σε βάρος των συμβασιούχων συνεχίστηκε και εκεί! Η υπουργός αναμασούσε τις ίδιες δικαιολογίες με τον Υπουργό εσωτερικών. Δικαιολογίες του τύπου ότι το νομοθετικό πλαίσιο δεν τους επιτρέπει να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στη δουλειά τους. Για να πάρουν την απάντηση από τους εργαζόμενους, κυβέρνηση είστε αλλάξτε τους νόμους. Δεν θα δεχτούμε καμιά πολιτική που να μας αφαιρεί το δικαίωμα στη ζωή σε εμάς και στα παιδιά μας. Δεν θα δεχτούμε καμιά κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο αφορά την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης.

Καταγγέλλουμε τους δημάρχους που μπροστά στην πανεργατική απεργία τρομοκρατούν τους εργαζόμενους που δουλεύουν μέσα από τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας. Είναι εκείνοι οι δήμαρχοι που έχουν υλοποιήσει μέχρι κεραίας την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνάδελφοι προχωράμε, εμείς έχουμε τη δύναμη. Δεν κάνουμε Βήμα πίσω από το Δικαίωμα μας στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά. Ενώνουμε τη φωνή μας τη δύναμη μας με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κατεβαίνουμε μαζικά στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ αύριο Τετάρτη 17 ΜΑΗ στις 10:00 στη πλατεία Εθν. Αντίστασης.

 

Την Πέμπτη 18 Μάϊου παίρνουμε μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ και δίνουμε δυναμικό παρών ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 στο Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Καμία ώρα, καμία μέρα να μην πάει χαμένη!! κάθε μέρα στους δρόμους.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

                                         

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *