©Mynima-Hellas.com

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΗ 2017 ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ ΣΕ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ και ΑΓΩΝΑ .ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΗ 2017 ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ  ΣΕ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ και ΑΓΩΝΑ .ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΣΕ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ και ΑΓΩΝΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ με κεντρικό σύνθημα «ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλο το προηγούμενο διάστημα στο όνομα της κρίσης αυτό που βιώνουμε είναι συνεχώς να μειώνονται οι μισθοί μας, να καθυστερούν τις πληρωμές μας, να βρισκόμαστε απολυμένοι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στο έργο της και με αυτό το μνημόνιο το μόνο που παζάρεψε είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος φυσικά των εργαζόμενων για τους οποίους ο λογαριασμός θα είναι ασήκωτος. Μας καλούν να συνηθίσουμε στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μετανάστευση των παιδιών μας, στην άθλια ζωή.

Στον ΟΤΕ μετά από όλες αυτές τις «εθελούσιες» απολύσεις, προσλαμβάνουν νέους ηλικιακά εργαζόμενους με μισθούς πείνας και εντατικοποιούν την εργασία. Στην Ιντρακόμ υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων και φυσικά το οχτάωρο έχει ξεχαστεί προ πολλού. Ίδια κατάσταση εντατικοποίησης της εργασίας επικρατεί και σε άλλες εταιρείες πληροφορικής στην περιοχή μας όπως στη Knowledge, στην Think Digital και στη Citrix. Μάλιστα παρατηρείται  και το φαινόμενο εργασίας 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς διακοπή και χωρίς να σταματάνε ούτε σε αργίες με το πρόσχημα ότι σε άλλες χώρες δεν ισχύουν Κυριακές και αργίες. Επίσης στο ΙΤΥ, όπως και σε πολλές εταιρείες του κλάδου, οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν με το γνωστό σύστημα «μπλοκάκι» και μέσω των ασφαλιστικών εισφορών βλέπουν μείωση στους μισθούς τους.

Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων  και των εκπροσώπων τους. Πρέπει να σταματήσουμε να δουλεύουμε με σκυμμένο το κεφάλι χωρίς δικαιώματα, μες στην φτώχεια και τους πολέμους ενώ αυτοί κλέβουν τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

Όσο στεκόμαστε παθητικά μπροστά στις εξελίξεις τόσο πιο πολύ θα μας ισοπεδώνουν.

Να κάνουμε τον φόβο, την αγανάκτηση οργανωμένη δύναμη σύγκρουσης και πάλης. Εμείς έχουμε τη δύναμη γιατί εμείς παράγουμε τεράστιο πλούτο που καρπώνεται μια χούφτα εργοδότες. Χωρίς εμάς όμως τίποτα δε μπορούν να κάνουν. Τώρα να κάνουμε το βήμα. Να έρθουμε σε επαφή με το σωματείο μας. Να γνωριστούμε μεταξύ μας, να συζητήσουμε πως καλύτερα μπορούμε μαζί οι εργαζόμενοι να δημιουργήσουμε ένα τοίχος απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για εμάς.

Καμία αυταπάτη για τον χαρακτήρα των μέτρων.

Τα μέτρα τα ψήφισαν για να μείνουν, όπως και η ανεργία και η φτώχεια.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

·         Μόνιμη σταθερή εργασία για όλες και όλους με συλλογικές συμβάσεις, κοινωνική ασφάλιση, σωστές συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

·         Κατώτερο μισθό 751 ευρώ.

·         Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Να χορηγείται για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να μετριέται ως συντάξιμος.

·         Δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους.

·         Αποκλειστικά Δημόσιους και Δωρεάν Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς με μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.

·         Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου.

·         Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο.

·         Κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του Δημόσιου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

·         Έργα υποδομής για κάλυψη λαϊκών αναγκών (σε λαϊκή κατοικία, αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση κ.α.)

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πάτρα, 07/06/2017

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login