Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Δήμος Πατρέων- Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών : Ημερίδα με θέμα: «Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης»,

Δήμος Πατρέων- Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών : Ημερίδα με θέμα: «Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης»,
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

 

Ημερίδα με θέμα: «Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης», στον πολυχώρο  «Αγορά Αργύρη » ,πραγματοποίησε , την Τετάρτη 21-6-2017  , ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ,

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας και ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης , ο μητροπολίτης Πατρών

Ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό και ακολούθησαν οι εξής ενδιαφέρουσες ομιλίες:

H τοποθέτηση  του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στην ημερίδα με θέμα: «Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης» .⇓

 

«Αγαπητές φίλες και φίλοι

χαιρετίζουμε την σημερινή ημερίδα  με θέμα «Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης», που στόχο έχει να φωτίσει τους κινδύνους που εγκυμονεί για την νεολαία μας η απόφαση -απ’ ότι βλέπουμε- της κυβέρνησης, να νομιμοποιήσει την κάνναβη για «ιατρικούς λόγους», όπως ισχυρίζεται.

Γύρω από το θέμα της κάνναβης, εδώ και χρόνια παρακολουθούμε την ενορχηστρωμένη προσπάθεια για τη νομιμοποίησή της, τον «βομβαρδισμό» της κοινωνίας μας με… επιστημονικοφανή μηνύματα, μηνυμάτων, που οδηγούν στην καλλιέργεια της αντίληψης και στο τέλος της αποδοχής της νομιμοποίησης των ναρκωτικών.

Επιδιώκουν με πάθος την νομιμοποίηση, στην αγορά και στην συνείδηση των ανθρώπων.

Οι κύκλοι που εδώ και χρόνια προωθούν την νομιμοποίηση της καλλιέργειας, εμπορίας και χρήσης της κάνναβης, δυστυχώς έχουν επιφέρει μέχρι ενός βαθμού, την άμβλυνση από μερίδα της κοινωνίας μας, στο τείχος που πρέπει να υπάρχει, για να μην περάσουν τα σχέδια που θα σπρώξουν χιλιάδες νέους ανθρώπους, με μεγαλύτερη ευκολία, στην πιο σκληρή και απάνθρωπη αλλοτρίωση, στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Το ζήτημα των ναρκωτικών, είναι από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Η εξάπλωση της τοξικομανίας στην πόλη μας και στην χώρα μας, είναι μια σύγχρονη μάστιγα.

Για μας, όμορφη πόλη, είναι η πόλη που δεν έχει φτώχια, ανεργία και τα παιδιά της δεν είναι στην εξάρτηση.

Στην υλοποίηση αυτού του στόχου, πορευόμαστε, με μεγάλες δυσκολίες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το κυρίαρχο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, που γεννά τεράστια προβλήματα σε όλους τους τομείς της ζωής των νέων ανθρώπων. Στην εργασία, την μόρφωση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στα πάντα.

Γνωρίζουμε ότι η κρίση του σημερινού κοινωνικοοικονομικού συστήματος που είναι σε περίοδο σήψης και παρακμής, με ισοπέδωση, καταρράκωση οραμάτων και αξιών, ευνοεί την διάδοση των ναρκωτικών.

Σήμερα, η κεντρική αντιναρκωτική πολιτική, είναι η συντήρηση του χρήστη με την υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ε.Ε., με τα υποκατάστατα. Τα στεγνά προγράμματα υποχρηματοδοτούνται. Στην πόλη μας δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο «κλειστό» πρόγραμμα θεραπείας και επανένταξης. Η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου είναι στοιχείο διεκδίκησης από το κράτος, την κυβέρνηση, σε συνεργασία με όλους τους φορείς.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Ως Δήμος, δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Υλοποιούμε τις αποφάσεις που πήραμε τον Ιούνιο του 2015. Ο αθλητισμός, μια δραστηριότητα που δίνει την δυνατότητα στην νεολαία μας να βρει διέξοδο, να δυναμώσει την προσωπικότητά του, μπήκε στο κέντρο της προσοχής μας. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση, το Υπουργείο Αθλητισμού, δεν μας έχει δώσει «δεκάρα τσακιστή» μέχρι σήμερα, ούτε για να φτιάξουμε τις υποδομές της πόλης μας ούτε για τη λειτουργία τους. Εμείς παλεύουμε, στηρίζουμε τον μαζικό αθλητισμό, προσπαθούμε να έχουν πρόσβαση στα γήπεδα όλα τα παιδιά, να μην μένουν απ’ έξω επειδή δεν έχουν χρήματα για Ακαδημίες κ.λπ.

Κρατάμε ζωντανό το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όπου γίνονται αγώνες υψηλού επιπέδου. Φιλοξενούνται δεκάδες Σωματεία και αναπτύσσουν την δραστηριότητά τους. Το ίδιο γίνεται και με τα κλειστά και ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Στον σχεδιασμό μας, είναι να κατασκευάσουμε γήπεδα 5χ5, τα γήπεδα στις γειτονιές να ανακαινισθούν και να γεμίσουν από παιδιά.

Διεκδικούμε την δημιουργία σύγχρονου, Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου, στο παλιό, κατεστραμμένο κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Έχουμε έτοιμη την μελέτη, την έγκριση χρηματοδότησης με 8 εκατ. ευρώ, των σταφιδικών αποθηκών στις Ιτιές. Είμαστε στην διαδικασία να γίνει προκήρυξη του έργου, για να έχουμε σε μια εργατική περιοχή, που τη θερίζει η ανεργία και η φτώχια, ένα Πολιτιστικό – Αθλητικό Κέντρο.

Λειτουργούμε για τρίτη συνεχή χρονιά, την ημερήσια κατασκήνωση στο χώρο του κάμπινγκ της Αγυιάς και φτιάχνουμε και δεύτερη στα Ροΐτικα, αλλά δυστυχώς δεν είναι ακόμα έτοιμη να ξεκινήσει. Στην κατασκήνωση της Αγυιάς, φιλοξενούνται πάνω από 1.000 παιδιά, από 8-15 χρόνων, φτωχών κυρίως οικογενειών.

Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας και στα σχολεία, τα οποία αλλάζουν όψη, διεκδικώντας να έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις, σύγχρονες, αντίστοιχες της εποχής μας.

Τα Λαϊκά Φροντιστήρια του Δήμου, στήριξαν πολύπλευρα, 500 περίπου παιδιά. Μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας, να έχουμε Παιδεία, Σχολεία που δεν θα χρειάζονται φροντιστήρια, θα ‘μαστε εκεί, με δεκάδες εθελοντές – αγωνιστές, τους οποίους ευχαριστούμε και από αυτό το βήμα. Δίνουν στήριξη όχι μόνο για τα μαθήματα, αλλά και για την ίδια τη ζωή.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός στηρίζει τις προσπάθειες των παιδιών μας. Ελπίζουμε βάσιμα, ότι φέτος θα αποκαταστήσουμε πλήρως το κατεστραμμένο και λεηλατημένο Εργοστάσιο Τέχνης στου Λαδόπουλου και θα έχουν έναν ακόμα χώρο για τις δραστηριότητές τους.

Σε συνεργασία με όλους τους φορείς, που αγωνίζονται ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, έχουμε πολλά να κάνουμε και οφείλουμε να κάνουμε. Είναι το ελάχιστο για τα παιδιά μας.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από αξίες, όραμα ανθρωπιάς, δικαιοσύνης. Χρειάζονται ασφάλεια,

Την Κυριακή γίνεται κινητοποίηση με θέμα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα – Μέτρα προστασίας, για τους ανέργους». Είναι ένας αγώνας δίκαιος, που καλεί τους νέους που δεν έχουν δουλειά, που δεν έχουν δουλειά με δικαιώματα, που είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, π.χ. ΟΤΕ, πολυκαταστήματα κ.λπ., να βγουν από την απομόνωση, να μην αισθάνονται ένοχοι που δεν έχουν δουλειά. Ένοχο είναι το σύστημα που ζούμε, που τους κόβει τα φτερά, που δεν τους αφήνει απογαλακτιστούν.

Τους καλούμε όλους στον αγώνα, για να έχουν δουλειά με δικαιώματα. Το δικαιούνται. Να διακόψουν την διαιώνιση του εκμεταλλευτικού συστήματος, που τσακίζει τα όνειρά τους.

Ο αγώνας είναι ο ωραιότερος δρόμος που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει η νεολαία μας, είναι ένας δρόμος γεμάτος ζωή και όχι εξαρτήσεις.

Και φυσικά με τον αγώνα μας θα υπάρχει δουλειά και για τα παιδιά μας, που βγαίνουν από την εξάρτηση».

 

 

 

«Η επίδραση της κάνναβης στην ψυχική υγεία», με ομιλήτρια την Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο, Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πάτρας,δειτε το βίντεο ⇓

«Το προφίλ του χρήστη κάνναβης», με την Άννα – Μαρία Βιέρου, ψυχολόγο – θεραπεύτρια ΚΕΘΕΑ – Οξυγόνο .⇓

και «Οι κοινωνικές επιπτώσεις από την νομιμοποίηση της κάνναβης», με την Γεωργία Ροδοπούλου, γιατρό, Γ.Γ. ΕΣΥΝ Πάτρας.

 

Μετά τις ομιλίες, ακολουθείσε  διάλογος με παρεμβάσεις και ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

 

Τα βίντεο (2) όταν ανεβούν στο mynima-hellas.com/webtv   

θα δημοσιευτούν εδω

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

7 Responses to Δήμος Πατρέων- Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών : Ημερίδα με θέμα: «Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης»,

 1. ΑΕΡΑΚΗΣ 8 Ιουλίου 2017 at 07:05

  Η Κάνναβης δεν είναι ναρκωτικό με μόνο αρνητικό ότι σε μεγάλη χρήση προκαλεί εθισμό.
  Εντούτοις
  Προϊόντα Κάνναβης είναι πολύτιμα φάρμακα, γεγονός που προκαλεί πρόβλημα στις πολυεθνικές εταιρίες φαρμάκων …
  Προϊόντα Κάνναβης είναι πολύτιμα στην Βιοτεχνία ρούχων, κανναβόπανων, καναβόσκοινων κτλ, γεγονός όμως που προκαλεί πρόβλημα στις πολυεθνικές πλαστικών, γερμανικών και αγγλοσαξονικών κυρίως συμφερόντων, οι οποίες σκόπιμα την θεώρησαν ως ναρκωτικό!
  Η Κάνναβης δεν είναι χειρότερη σε εθισμό και δεν προκαλεί βλάβες όπως ο καπνός στους καπνιστές!
  Η Κάνναβης δεν είναι χειρότερη από τον εθισμό που προκαλεί το αλκοόλ.
  Φυσικά ξέω τα λόγια μου χάνω όταν απευθύνομαι σε άσχετους που δεν θέλουν να ακούσουν και προωθούν ακόμη και την επικίνδυνη για το περιβάλλον αποτέφρωση των νεκρών σωμάτων που ως γνωστόν βλάπτει το περιβάλλον με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακος αλλά και με τα αγνώστου ταυτότητος προϊόντα της καύσης των σωμάτων …

  Απάντηση
 2. Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com 8 Ιουλίου 2017 at 15:27

  προτροπή να δείτε τα σχετικά βίντεο τα οποια εμπεριέχουν μελέτες απο επιστημονικούς φορείς υγείας ,τώρα το άσχετους είναι άτοπο ,

  Απάντηση
 3. ΑΕΡΑΚΗΣ 8 Ιουλίου 2017 at 16:49

  Καταχωρήθηκε η απάντησή μου;

  Απάντηση
 4. ΑΕΡΑΚΗΣ 8 Ιουλίου 2017 at 16:51

  Γιατί δεν εμφανίζεται η απάντησή μου;

  Απάντηση
 5. ΑΕΡΑΚΗΣ 8 Ιουλίου 2017 at 16:52

  Επανάληψη σχολίου λόγω μη καταχώρησης!
  Ενημερωτικά αναφέρω ότι στο παρελθόν παρείχα υπηρεσίες υγείας από την θέση ιατρού για μερικά χρόνια σε εξαρτημένους ασθενείς από ουσίες μεταξύ των οποίων και η κάνναβης (18 Άνω) … Όσον αφορά να δω τα ενημερωτικά «βίντεο» που προτείνεται είναι σαν να μου λέτε ρώτα και τον μπάρμπα μου τον «ψεύτη» … αφού είναι κοινό μυστικό ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες προωθούν εργασίες για σκευάσματα με κερδοσκοπικά κριτήρια … που εκ των υστέρων ανακαλύπτεται ότι ήταν επικίνδυνα για την υγεία. Υπήρξα κάποτε και εισηγητής στο ΚΕΕΦ (νυν ΕΟΦ) που τις εγκρίσεις πολλών φαρμάκων, αναγκάζονταν από το ΚΕΕΦ, χωρίς να ευθύνονται οι αρμόδιοι του ΚΕΕΦ, να τις περνούν με αμφισβητήσιμα κριτήρια … λόγω προώθησης …. από υψηλότερα κλιμάκια «εξαρτημένων εισηγητών» των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών και παράλληλα σκόπιμη δυσφήμηση των Ελληνικών Εταιριών με κραυγαλέο παράδειγμα την ΧΡΩΠΕΙ με τους «δήθεν μολυσμένους ορούς» … και πάρα πολλές ακόμη δυσφήμησαν αδίκως ενώ λίγες εξ αυτών δυσφήμησαν δικαίως για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα …
  Η Κάνναβης δεν είναι ναρκωτικό όπως η Ηρωίνη ούτε παραισθησιογόνο όπως το LSD κτλ. Σε μεγάλη Χρήση όμως κάτω από πολλούς ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες προκαλεί εθισμό που με την παράνομη διακίνηση αυξάνει την παραβατικότητα των εξαρτημένων ανθρώπων
  ΑΝ αρχίσουμε να απαγορεύουμε ουσίες που κατά την γνώμη «κάποιων» είναι εθιστικές πρέπει να απαγορεύσουμε επίσης τα προϊόντα καφέ, κακάου και πολλά άλλα … Επίσης πρέπει να απαγορεύσουμε όλες αυτές τις ουσίες που εισέρχονται στην διατροφή μας και λόγω εθισμού προκαλούν παχυσαρκία αλλά και όλα τα πρόσθετα που αρκετά από αυτά προκαλούν σωρεία ασθενειών καθώς και τα «προϊόντα» αδυνατίσματος που «εν δυνάμει» οδηγούν σε «νευρική ανορεξία».
  Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι προπολεμικά οι Γερμανοί και οι Αγγλοσάξονες βλέποντας μεγάλες «Μπίζνες» από νέα προϊόντα, όπως των πλαστικών, προώθησαν την συκοφάντηση της Κάνναβης. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε «χασικλήδες», αλλά είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεται ότι ο εθισμός δεν είναι αποτέλεσμα της κυκλοφορίας και χρήσης της κάνναβης, αλλά πρόβλημα που ξεκινά από το ανθρώπινο «DNA» που οι κακές «χωροβιονομικές» που προωθούνται με του πολέμους, την μετανάστευση, την φτώχεια, την κακή παιδεία, τον εσφαλμένο τρόπο ζωής … κτλ … κτλ. ενισχύονται και φανερώνονται. Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά να σας ενημερώσω …

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.