Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

ΟΛΟΙ στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων στις 25 Ιούνη . ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

ΟΛΟΙ στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων στις 25 Ιούνη . ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας

Πάτρα,  19 / 06 / 2017

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19 / 06 / 2017 ,στο Δημαρχείο, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους Σωματείων, Συλλόγων και Φορέων, που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση, την ερχόμενη Κυριακή, 25 Ιούνη  στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δήμα ρχος, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για τη σημερινή συνάντηση, αποβλέπει στο να προετοιμαστεί και να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση.

Απέμειναν λίγες μέρες –τόνισε- για να φτάσει παντού το μήνυμα του αγώνα, το μήνυμα της διεκδίκησης, το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής του λαού και της νεολαίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, μετά από πρόταση του Δημάρχου, συγκροτήθηκε Οργανωτική Επιτροπή, που απαρτίζεται από εκπροσώπους: του Δήμου Πατρέων, της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ), του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου, του Σωματείου Εργαζομένων της FRICOGLASS, του Κλαδικού Σωματείου των Νέων Τεχνολογιών και εκπροσώπου των Σωματείων του Δήμου.

 

 

Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν.Αχαϊας [ergazomenoi.idiwtikhs.ygeias@gmail.com]

 

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων να διοργανώσει μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση για την ανεργία και δηλώνουμε μαζική αγωνιστική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων και ανέργων του κλάδου μας ώστε να “πλημμυρίσουμε” τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και να τη μετατρέψουμε σε «Γέφυρα Ζωής και Αγώνα», για «Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα».

Γνωρίζουμε καλά ότι και στον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας-Πρόνοιας όπως και στους υπόλοιπους κλάδους η ανεργία αποτελεί μάστιγα. Είναι πλέον πολύ συχνότερα τα φαινόμενα οι εργοδότες να προβαίνουν σε μειώσεις μισθών, σε εντατικοποίηση της εργασίας και σε περαιτέρω κατάργηση των δικαιωμάτων μας. Πρόσφατο είναι μάλιστα και το παράδειγμα του Κωνσταντοπουλείου Οίκου Ευγηρίας  που ζήτησε από τους εργαζόμενούς του συνολικές μειώσεις έως και 40%!!!

Ο δρόμος της ανάδειξης του προβλήματος και της αγωνιστικής διεκδίκησης άμεσων μέτρων στήριξης των ανέργων είναι μονόδρομος. H ανταγωνιστικότητα και τα πλούτη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η δική μας ανεργία, είναι η δική μας φτώχεια. Το πρώτο προϋποθέτει το δεύτερο.

Κανένας να μη μείνει αμέτοχος και αδιάφορος μπροστά  σε αυτή την κατάσταση. Όλοι μαζί μπορούμε να την ανατρέψουμε, να απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγουμε. Αναποτελεσματικοί δεν είναι οι αγώνες. Αναποτελεσματική είναι η προσδοκία ότι η αυξημένη κερδοφορία των επιχειρήσεων θα φέρει ευημερία των εργαζομένων. Αναποτελεσματική είναι η αναμονή να περάσει η κρίση, να έρθει η ανάπτυξη και να λυθούν αυτόματα τα προβλήματά μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας. Να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας, να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή επίθεση. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών μας, για να απαιτήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης. Να συστρατευτούμε με την κοινωνική συμμαχία με στόχο την ανατροπή, με προοπτική τη λαϊκή εξουσία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους του κλάδου να πάρουν μέρος και να στηρίξουν με κάθε τρόπο και με τη συμμετοχή τους τη σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής που συνεχίζει την αγώνα μετά τη μεγάλη και πρωτοφανή περσινή πορεία Πάτρα – Αθήνα κατά της ανεργίας.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί δίνουμε το «παρών» στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Συγκεντρωνόμαστε στις 8.00 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου και ξεκινάμε πορεία μέχρι τη Γέφυρα διεκδικώντας:

·  Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με συλλογική σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των ενώσεων προσώπων. Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.

·  Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να μετριέται ως συντάξιμος. Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

·  Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

·  Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Κάλυψη όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων εργασίας με σχέσεις μόνιμης εργασίας. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των Ασφαλιστικών Ταμείων, να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.

·  Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις απώλειές μας και που θα έχει Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Κανένας διαχωρισμός νέων και παλιών εργαζομένων.

·  Επαναφορά ειδικών ωραρίων κι αδειών για τις ειδικότητες που καταργήθηκαν. Υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, άμεση επανένταξη στο θεσμό των κλάδων που εξαιρέθηκαν με την Υπουργική Απόφαση του 2011. Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) και ένταξη νέων επαγγελμάτων.

·  Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

·  Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.

·  Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές. Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μη στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας.

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *