Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Πάτρα : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5/7/2017 στις 11.00 το πρωί στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας

Πάτρα : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5/7/2017 στις 11.00 το πρωί στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΡΓΖΟΜΈΝΩΝ  ¨Ο Ιπποκρατης στο ΓΚΝΠ ,για τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ του 7ορόφου Κτιρίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν συνδικάτα και μαζικοί φορείς της πόλης, την Τετάρτη 5/7/2017 στις 11.00 το πρωί στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας για τα οξυμένα προβλήματα στον κλάδο της υγείας , με  αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού υγείας Π. Πολάκη.,

Ο κ. Πολάκης έρχεται στην Πάτρα για να εγκαινιάσει ένα νοσοκομείο που   κόστισε κάμποσα εκατομμύρια , και τελικά δεν καλύπτει τις  σημερινές ανάγκες  υγείας ,

Το σωματείο εργαζομένων στο  Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο αναφέρει σε σχετικό κάλεσμα ,        ΦΙΕΣΤΑ και ΠΑΝΗΓΎΡΙΑ  για έργα που δεν τους ΑΝΗΚΟΥΝ  , η για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που έκλεισαν;

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ  :

Η Διοίκηση του Συνδικάτου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5/7/2017 στις 11.00 το πρωί στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας για τα ζητήματα της υγείας. Αφορμή η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού υγείας Π. Πολάκη.

Τα ζητήματα της υγείας αφορούν όλη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εγκληματική. Τα νοσοκομεία έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης έχουν ως στόχο την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.

 

Διεκδικούμε:

·         Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας

·         Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία

·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΏΝ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΠΆΤΡΑΣ 

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
που οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας
Τετάρτη 5 Ιούλη στις 11.00 το πρωί στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας
Την ώρα που των Νοσημάτων Θώρακος από Νοσοκομείο μετατράπηκε σε κλινική, ο Άγιος Αντρέας υπεχρηματοδοτείται, και είναι υποστελεχωμένος, και χιλιάδες Πατρινοί -και μη- περιμένουν ώρες στα επείγοντα του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα, που προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες όχι μόνο της πόλης, αλλά και των γύρω περιοχών…
Την ώρα που τα προβλήματα υγείας του λαού έχουν οξυνθεί…
Την ώρα που οι ανάγκες του οργανισμού μας, λόγω του ρόλου της γυναίκας στην αναπαραγωγική διαδικασία, είναι αυξημένες…
… η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς στη φτωχοποίηση του λαού, στο τσάκισμα της Υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), της επείγουσας βοήθειας (ΕΚΑΒ).
Το 60% ασθενών με χρόνιες παθήσεις δεν κάνουν σωστά τη θεραπεία τους. Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού πληρώνουν το 60% του κόστους των θεραπειών.
Η γυναίκα υποχρεώνεται να πληρώσει πανάκριβα στον ιδιωτικό τομέα για αναγκαίες διαγνωστικές, προληπτικές εξετάσεις, τον προγεννητικό έλεγχο, για τη διαδικασία της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
Η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας συνεχίζεται.
Οι εργαζόμενοι/ες στο χώρο της υγείας, υποφέρουν, εξαντλούνται και οι ίδιοι κάτω από την εντατικοποίηση της δουλειάς και την υποβάθμιση των υπηρεσιών, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Δεν είναι υπερβολή ότι η λειτουργία των δημόσιων δομών Υγείας στηρίζεται στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων σε αυτό και με γνώση των Διοικήσεων.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες και οι οικογένειές μας, οι υγειονομικοί δεν μπορούν να περιμένουν.

Μετατρέπουμε την οργή μας σε αγωνιστική διεκδίκηση, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:  Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλες και όλους, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και κάθε πληρωμής από τους ασθενείς.

Αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ ενταγμένο στο ενιαίο κρατικό σύστημα υγείας που περιλαμβάνει Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία που παίρνει υπόψη του την ύπαρξη βιομηχανικής, αγροτικής παραγωγής, τον παιδικό πληθυσμό, τα σχολεία, τις σχολές, τον ηλικιωμένο πληθυσμό, τον γυναικείο πληθυσμό, τα ΑμεΑ,

 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων.

 Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και σύγχρονο εξοπλισμό που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου σε Νοσοκομεία, Κέντρα υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ  , ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΡΓΖΟΜΈΝΩΝ  ¨Ο Ιπποκράτης στο ΓΚΝΠ ,για τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ του 7ορόφου Κτιρίου.

ΦΙΕΣΤΑ και ΠΑΝΗΓΎΡΙΑ  για έργα που δεν τους ΑΝΗΚΟΥΝ
η για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που έκλεισαν;
Σε ότι αφορά την επικείμενη κυβερνητική φιέστα των εγκαινίων του ανακαινισμένου 7ορόφου κτιρίου του Γ.Ν Πατρών, το Δ.Σ του Σωματείου μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του την μη ανταπόκριση τους στο αίτημά μας για ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ  ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ, σχετικά με την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της περαιτέρω ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ του Νοσοκομείου, στην  σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να κάνει ΕΜΦΑΝΗ την παρουσία του απέναντι στο κυβερνητικό κλιμάκιο, της φιέστας και του μετρ των εγκαινίων σε εργα ημιτελή και εργα που δεν τους ανήκουν, από την είσοδό του στο Νοσοκομείο μέχρι και την αποχώρησή του.
Αποφάσισε να απευθυνθεί, στους Υπουργούς της  «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» και των «ΣΧΙΣΜΕΝΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» , ρωτώντας τους απλά, γιατί έρχονται στην πόλη μας και στο Νοσοκομείο; έρχονται να εγκαινιάσουν τι;
•  Το κτίριο που δεν κατασκεύασαν αυτοί
• Την χωρίς σχεδιασμό μεταστέγαση σ’ αυτό και που δυστυχώς δεν την χρηματοδότησαν ως όφειλαν.
•  την συρρίκνωση κατά 50% του ΝΝΘώρακος, που από Νοσοκομείο το μετέτρεψαν σε κλινική.
• Την μετά απο 30 χρόνια διακομιδή ασθενών στην Αθήνα.
• Την επικίνδυνα συνεχιζόμενη Υποχρηματοδότηση και Υποστελέχωση του Νοσοκομείου
τι;
η μήπως τον ανύπαρκτο σχεδιασμό τους και την αδιαφορία τους, για την περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου, τις νέες κτιριακές υποδομές που χρειάζεται για να στεγάσει τις 150 και πλέον άστεγες κλίνες του και όχι μόνον.
Εμείς λοιπόν οι Εργαζόμενοι που με τους αγώνες μας πετύχαμε και  καταφέραμε  αυτό το έργο, κρατήσαμε αυτό το Νοσοκομείο, θα συνεχίσουμε δίνοντας την μάχη και σήμερα  για την περαιτέρω κτιριακή ενίσχυση του Νοσοκομείου, για την χρηματοδότησή του κσι την πλήρη στελέχωσή του, έτσι ώστε αυτό να γίνει ο πραγματικός ένας εκ των δύο πυλώνων της υγείας στην περιοχή μας.
Γι’ αυτόν μας τον ΑΓΩΝΑ και τις ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ αλλά και τους Πολίτες της περιοχής μας να παραβρεθούν στις 10 το πρωί της τετάρτης στην πύλη του Νοσοκομείου για να διεκδικήσουμε τα προαναφερόμενα, κόντρα στις φιέστες και τα πανηγύρια των κυβερνώντων σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

 

 

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.