©Mynima-Hellas.com

Κύπρος _Ειδησεις 10 : Αναστασιάδης ,Στόχος να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε την οικονομία,

Κύπρος _Ειδησεις  10 : Αναστασιάδης ,Στόχος να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε την οικονομία,
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Στόχος να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε την οικονομία, δήλωσε ο Πρόεδρος
Η έντονη δραστηριότητα που χαρακτηρίζει το τελευταίο διάστημα την οικοδομική επιχειρηματικότητα αποδεικνύει την προσήλωση που επέδειξε η Κυβέρνηση προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα, ώστε να μπορέσει η πατρίδα μας να ξεφύγει από τον κύκλο της οικονομικής ύφεσης και να καταστεί ελκυστικός προορισμός για ξένους επενδυτές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Μιλώντας εξάλλου χθες βράδυ σε εκδήλωση του ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε ότι κύρια έγνοια είναι η προκοπή του τόπου.
Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, στρατιωτική συνεργασία, σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου στο επίκεντρο συνομιλιών Αναστασιάδη-Χαρίρι
Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Λιβάνου, θέματα στρατιωτικής συνεργασίας, οι σχέσεις ΕΕ – Λιβάνου και οι περιφερειακές εξελίξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχουν το Σάββατο το βράδυ, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.
Η Κύπρος δεν αναγνωρίζει τη μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία της Καταλονίας
Η Κύπρος δεν αναγνωρίζει τη μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία της Καταλονίας, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Στο μεταξύ, η άνω βουλή (Γερουσία) του ισπανικού κοινοβουλίου εξουσιοδότησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να θέσει την Καταλονία υπό την απευθείας διακυβέρνηση της Μαδρίτης, μερικά λεπτά μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της περιφέρειας αυτής από την Ισπανία, ενώ η διεθνής κοινότητα αποκλείει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Διμερείς, θέμα εγκλωβισμένων και ΕΕ – Τουρκία στη συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιταλίας
Διμερείς σχέσεις, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας αλλά και το θέμα των εγκλωβισμένων, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης με τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, Angelino Alfano στη Ρώμη. Ο κ. Κασουλίδης επισκέφθηκε και την Αγία Έδρα.
Θετικά στοιχεία στην τελευταία απόφαση του ΕΔΑΔ βλέπει ο Α. Δημητριάδης
Θετικά στοιχεία στην τελευταία απόφαση του ΕΔΑΔ «Λοΐζου εναντίον Τουρκίας» εντοπίζει ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης, παρά το γεγονός ότι το Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Ελληνοκύπριου αιτητή σε σχέση με υπόθεση αποζημίωσης για ακίνητη περιουσία στην κατεχόμενη Κερύνεια.
Η κατοχική δύναμη οφείλεται για την μη επίλυση του θέματος των αγνοουμένων, τόνισε ο Φ. Φωτίου
Στην άρνηση της κατοχικής δύναμης, να συνεργαστεί στο βαθμό που επιβάλλεται για τη διακρίβωση της τύχης  των αγνοουμένων, οφείλεται αποκλειστικά, η μη επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος και η συνέχιση της δοκιμασίας που βιώνουν οι οικογένειες των αγνοουμένων, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, σε επικήδειο λόγο στην κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου και νυν πεσόντα κατά την τουρκική εισβολή του 1974 Γεώργιου Λοΐζου του Μόδεστου.

Αύξηση κατά 0,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2017, κατέγραψε το κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών στη ζώνη του ευρώ, σε πραγματικό επίπεδο, μετά από αύξηση 0,1% το προηγούμενο τρίμηνο. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, αύξηση 3,4% σημείωσαν το Σεπτέμβριο του 2017 οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Η δημοσιογραφία ελέγχει την εξουσία και βοηθά την κοινωνία να βελτιωθεί, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε μήνυμά του στο λογαριασμό του στο Twitter, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των νικητών του Παγκύπριου Διαγωνισμού για το καλύτερο δημοσιογραφικό κείμενο που είχε προκηρύξει το ΚΥΠΕ. Οι νικητές είναι οι Άντρη Κούννου, Μαρίνα Κουμάστα και Νίκος Ντενισλής.

Στη 10η αγωνιστική μπαίνει το Σαββατοκύριακο το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Μετά την εμβόλιμη αγωνιστική, που έγινε τις προηγούμενες μέρες, η αγωνιστική δράση συνεχίζεται το Σάββατο με 3 αγωνιστικές και την Κυριακή με 4 αγώνες.

 

πηγη : ΚΥΠΕ 10

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login