©Mynima-Hellas.com

Η μείωση «φορολόγησης της εργασίας» συζητηθηκε στο Eurgoup τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη 2014

Η  μείωση  «φορολόγησης της εργασίας» συζητηθηκε στο Eurgoup τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη 2014
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

EUROGROUP Η μείωση της «φορολόγησης της εργασίας» στην ατζέντα της συνεδρίασης στις 9 Οκτώβρη

Τη μείωση της «φορολόγησης της εργασίας», προκειμένου να καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικοί οι επιχειρηματικοί όμιλοι της ΕΕ, αλλά και τρόπους για να «χρηματοδοτηθεί» αυτή η μείωση, θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη.

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα, «οι υπουργοί θα συζητήσουν με ποιον τρόπο μπορεί να χρηματοδοτηθεί καλύτερα η μείωση της φορολόγησης της εργασίας» και ζητούμενο είναι «η εξεύρεση των πλέον αποτελεσματικών τρόπων χρηματοδότησης της μείωσης της φορολόγησης της εργασίας προκειμένου να δοθεί ώθηση στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση».

Το θέμα αυτό πρωτοσυζητήθηκε τον Ιούλιο του 2014 και στο ανακοινωθέν του Eurogroup τονιζόταν πως «η υψηλή φορολογική επιβάρυνση της εργασίας εμποδίζει την υλοποίηση του στόχου που αφορά την υποστήριξη της οικονομικής δραστηριότητας» και τάσσονταν υπέρ της μείωσης των κοινωνικών δαπανών και της αύξησης της φορολογίας σε βάρος του λαού με παλιούς και νέους φόρους. Στο ανακοινωθέν αναφερόταν πως η μείωση των συγκεκριμένων επιβαρύνσεων «πρέπει να συνοδευτεί από αντισταθμιστικά μέτρα» και ότι «τα ανωτέρω μπορούν να επιτευχθούν, κατά προτίμηση, μέσω της μείωσης των δαπανών ή της μετατόπισης φόρων που δεν θίγει τα έσοδα και προέρχεται από πηγές εσόδων με λιγότερες επιπτώσεις στην ανάπτυξη, όπως λ.χ. καταναλωτικοί φόροι, φόροι επί της ιδιοκτησίας που εισπράττονται σε τακτά διαστήματα ή/και περιβαλλοντικοί φόροι».

Επιπλέον στο Eurogoup της 9ης Οκτώβρη θα γίνει ανταλλαγή απόψεων «για τους πιθανούς μελλοντικούς ρόλους και τα πιθανά μελλοντικά καθήκοντα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), στο πλαίσιο της διεξαγόμενης ευρύτερης συζήτησης σχετικά με το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης».

«Ισχυρή πολιτική βούληση να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση»

 

Η Ελλάδα επίσημα δεν είναι στα θέματα συζήτησης του Eurgoup που θα συζητήσει για την Πορτογαλία, η οποία παραμένει σε εποπτεία μετά το μνημόνιο και η ΕΕ, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ «θα ενημερώσουν την Ευρωομάδα για τα αποτελέσματα της έκτης αποστολής εποπτείας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος» της χώρας.

Κατά την άτυπη ενημέρωση για την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης για την Ελλάδα ανέφερε στους δημοσιογράφους πως «έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση εντός του τρέχοντος έτους» και ενημέρωσε ότι οι επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών αναμένονται στην Αθήνα μετά τη σύνοδο του ΔΝΤ και ο αργότερο έως τις αρχές Νοέμβρη. Για την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ που δεν έχουν εκταμιευθεί ανέφερε πως είναι πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνησης θα παρουσιάσει έως το τέλος του Οκτώβρη τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις.

Για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού σχολίασε ότι θα πρέπει να προχωρήσει και πως η υπόθεση αυτή είναι «σύμβολο των καθυστερήσεων και της κακοδιαχείρισης». Επίσης έγινε γνωστό σήμερα πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν εξετάζουν την απόφαση που έλαβε το ΚΑΣ για την κήρυξη περίπου 280 στρεμμάτων χώρου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος καθώς η ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου είναι προαπαιτούμενο του τρίτου μνημονίου.

πηγη : 902.gr

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login