Sinogeorgos - ©Mynima-Hellas.com

Απεργιακές συγκεντρώσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων: Ξεκάθαρο μήνυμα ,την οργάνωση και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία και το κράτος της

Απεργιακές συγκεντρώσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων: Ξεκάθαρο μήνυμα ,την οργάνωση και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία και το κράτος της
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους απεργούς σε όλη τη χώρα που αψήφησαν τις πιέσεις και την οξυμένη εργοδοτική τρομοκρατία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, που προσπέρασαν τη συνειδητή απεργοσπασία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και συμμετείχαν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων, ενάντια στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται από σήμερα για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στάλθηκε ξεκάθαρο μήνυμα πως την οργάνωση και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία και το κράτος της. Ήταν η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών. Κινητοποιήσεις που ξεσκέπασαν την προπαγάνδα τους, ανέδειξαν τον κοινό αντιλαϊκό βηματισμό κυβέρνησης, ΝΔ και κομμάτων που έχουν ψηφίσει μνημόνια, το βρώμικο ρόλο των δυνάμεων τους, στο συνδικαλιστικό κίνημα. Γι’ αυτό λυσσάξανε και κατέφυγαν σε ψέματα και αθλιότητες εναντίον του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος.

Τα αντεργατικά μέτρα, οι πλειστηριασμοί, το πετσόκομμα των επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, των τρίτεκνων και πολυτέκνων, οι ιδιωτικοποιήσεις, αποτελούν προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη των κερδών τους, την καπιταλιστική ανάπτυξη, το ανάγκες του κεφαλαίου. Γι’ αυτό ο ΣΕΒ έδωσε το στίγμα δίνοντας γραμμή, αναφέροντας πως τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, αποτελούν «μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας», ζητώντας την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδεικνύουν στην πράξη τον κοινή τους κατεύθυνση, πάνω σε μέτρα που τσακίζουν την εργατική οικογένεια, βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και τους λαϊκούς αγώνες. Τα στελέχη της ΝΔ δεν έχουν σταματήσει αυτές τις μέρες να δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τον αντιαπεργιακό νόμο.

 

Πλάι τους στέκονται επάξια οι άνθρωποι τους, στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δεξί χέρι των αφεντικών. Σε ΓΣΕΕ αλλά και σε αρκετές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως στο ΕΚΑ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Ομοσπονδία Μετάλλου, πάλεψαν με λύσσα ενάντια στις προτάσεις για απεργία, έκαναν τα αδύνατα-δυνατά, για να περάσει αναίμακτα και σε σιγή νεκροταφείου το πολυνομοσχέδιο.

Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες!

Συνεχίζουμε! Δε σταματάμε εδώ!

Το Σάββατο και την Κυριακή 13-14/1, σωματεία αλλά και άλλοι φορείς του μαζικού-λαϊκού κινήματος προχωρούν σε  ενημερωτικές εξορμήσεις, σε δράσεις στις γειτονιές και τις πόλεις, σε συσκέψεις.

Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια.

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΓΕΝΑΡΗ 2018 (ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ)

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Ποτισμένη με κόπους και ιδρώτα από τις προηγούμενες γενιές αλλά και την σημερινή η ανάγκη της εργατικής οικογένειας και της φτωχολογιάς να βάλει το κεφάλι της κάτω από ένα κεραμίδι. Αγωνίες και στερήσεις μιας ολόκληρης ζωής για αυτό το σκοπό βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των τραπεζιτών και βιομηχανων.

Μέσα από το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση επιδιώκει να παραδώσει την λαϊκή κατοικία  στους τραπεζίτες και φαντς, θέλουν να ξηλώσουν και τα όποια τελευταία εμπόδια υπάρχουν. Ακονίζουν τα νύχια τους για να αρπάξουν τα σπίτια και περιουσίες  των οικογενειών μας μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

 Βγάζουν στο σφυρί για χρέη προς το δημόσιο και τράπεζες, πετάνε στο δρόμο οικογένειες για να εξασφαλίσουν  και να ικανοποιήσουν την ανταγωνιστικότητα και την δίψα για κέρδη που θέλει το μεγάλο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση με ωμό εκβιασμό προς τον λαό που στενάζει με την φοροληστεία που του γίνεται με έμμεσους και άμεσους φόρους του λέει πλήρωσε ή χάνεις το σπίτι σου .

Πάνω από 100 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών και η ανοδική τους πορεία, δείχνει την αδυναμία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που στα χρόνια της κρίσης έχουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία, την μείωση των μισθών, την υποαπασχόληση. Αυτή η πολιτική, είναι αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής, που την υλοποιούν για να πετύχουν την δίκαιη ανάπτυξη που διατυμπανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Νέες ευκαιρίες και κέρδη υπόσχεται η κυβέρνηση και ο ΤΣΙΠΡΑΣ στο μεγάλο κεφάλαιο όπου σταθεί και βρεθεί είτε στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό. Περηφανεύεται για την φοροαρπαγή που έχει επιβάλει και τα ματωμένα πλεονάσματα,  διαφημίζει τις φοροαπαλλαγές και τα φτηνά εργατικά χέρια που έχει εξασφαλίσει για τα μονοπώλια. Με ξεδιάντροπο τρόπο καλεί όλους αυτούς να κάνουν πλιάτσικο να αρπάξουν ότι μπορούν από τον πλούτο που υπάρχει.

Όμως τα κοράκια δεν χορταίνουν για αυτό και η κυβέρνηση προχωρά στην κατάσχεση λαϊκών κατοικιών, που συνοδεύεται με νέα μέτρα καταστολής και την άθλια τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην αρπαγή τους. Η προπαγάνδα περί μπαταξήδων και μεγαλοοφειλετών που γίνεται από την κυβέρνηση είναι για να σηκώσει κουρνιαχτό γιατί στην πραγματικότητα περίπου 7000 μεγαλοοφειλέτες χρωστάνε πάνω από το 80% των ληξιπρόθεσμων ενώ το υπόλοιπο, αφορά μικροποσά που οφείλουν 1,2 εκ. νοικοκυριά. Στους πρώτους όχι μόνο δεν βάζουν χέρι στην ιδιοκτησία τους αλλά τους σβήνουν και τα χρέη κάθε τρις και λίγο με διάφορες  νομοθετικές παρεμβάσεις. Ενώ σε όλους τους υπόλοιπους απαιτούν να κόψουν το σβέρκο τους, να πληρώσουν εδώ και τώρα.

 

Από την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση θέλουμε να φτάσει το μήνυμα της αντίστασης μέσα σε όλα τα εργοστάσια, επιχειρήσεις, γειτονιές, ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση – τραπεζίτες και κοράκια να μας πάρουν τα σπίτια.

Τα συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη τους μέσα στους χώρους δουλειάς και για αυτό το ζήτημα. Να προτρέψουν τους εργαζόμενους όχι μόνο να μπουν στον αγώνα αλλά και να κάνουν γνωστό το πρόβλημα ώστε μαζί με όλους τους υπολοίπους να βάλουν εμπόδια στις κατασχέσεις των σπιτιών τους. Να πάρουν αποφάσεις για κινητοποίησεις με στάσεις εργασίας ακόμα και απεργία αν προσπαθήσουν να πάρουν σπίτι συναδέλφου.

Μαζί με τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές να συντονίσουν την πάλη και δράση τους με συνεχής πρωτοβουλίες στα ειρηνοδικεία, στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια να μπει εκεί το ζήτημα και να πάρουν αποφάσεις στήριξης προστασίας της λαϊκής κατοικίας από όλους τους επίδοξους ληστές. Να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του.

Να γίνει υπόθεση όλης της εργατιάς, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, να εκφραστεί στην πράξη στην ίδια την ζωή, η δύναμη της αλληλεγγύης ώστε να μην πέσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι οτι θα κάτσουμε να τους κοιτάμε με σταυρωμένα τα χέρια να πετάνε τα παιδιά μας, τους γεροντους μας, εμάς τους ίδιους  στο δρόμο.

Δηλώνουμε ότι θα το πληρώσουν πολύ ακριβά, το ταξικό κίνημα έχει αποδείξει ότι ούτε φοβάται ούτε πιάνουν οι απειλές και οι εκβιασμοί της κυβέρνησης και των αφεντικών τους.

Απαιτούμε: Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση. Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 

Με τη σημερινή μας απεργιακή κινητοποίηση στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ανυποχώρητης ταξικής πάλης. Την οργάνωσή μας και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία.

Διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω. Πάρτε τώρα πίσω το πολυνομοσχέδιο της μεγαλοεργοδοσίας. Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, τη δουλειά μας στα συνδικάτα για τη συσπείρωση δυνάμεων, να πυκνώσουν οι γραμμές του Εργατικού Κινήματος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που διεκδικεί με σημαία τα συμφέροντα των εργαζομένων, που παλεύει για την ανατροπή της βαρβαρότητας.

 

Με τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών ξεσκεπάσαμε την προπαγάνδα τους, την αντιλαϊκή πολιτική τους που μονιμοποιεί και διευρύνει την αντεργατική λαίλαπα γι΄αυτό και λυσσάξανε, γι΄ αυτό και καταφεύγουν στα ψέματα και τις αθλιότητες εναντίον του κινήματός μας.

 

Η απάντησή μας είναι τις μέρες που απομένουν έως και τη Δευτέρα να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να εκφραστεί η αντίθεση, η μαζική κατακραυγή των εργαζομένων στην παρέμβαση των εργοδοτών και του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα, στον έλεγχο της λειτουργίας των συνδικάτων, στην κατάργηση ουσιαστικά του απεργιακού δικαιώματος.

 

Έχουν το θράσος να επικαλούνται τη δημοκρατία τους που σταματάει στους μαντρότοιχους των εργοστασίων, των χώρων δουλειάς και κυριαρχούν οι εκβιασμοί και οι απολύσεις, η απληρωσιά, οι ενώσεις προσώπων και το τσάκισμα των μισθών, οι ατελείωτες ώρες δουλειάς και η πληρωμή με κουπόνια. Η εργοδοτική τρομοκρατία και η ασυδοσία. Αυτή είναι η δημοκρατία των μονοπωλιακών ομίλων.

 

Η μόνη εργατική απάντηση είναι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι αυτό είναι το εμπόδιο, το κέρδος τους είναι το εμπόδιο για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

 

Τα αντεργατικά μέτρα, οι πλειστηριασμοί, το πετσόκομμα των επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, των τρίτεκνων και πολυτέκνων, οι ιδιωτικοποιήσεις, όλα όσα έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια που τσακίζουν την τιμή της εργατικής δύναμης, που μονιμοποιούνται και επεκτείνονται, αποτελούν προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη των κερδών τους, την καπιταλιστική ανάπτυξη, το ανάγκες του κεφαλαίου.

 

Γι΄ αυτό η ανάπτυξή τους και η ικανοποίηση των αναγκών μας δε συμβαδίζουν. Συγκρούονται. Γι΄ αυτό η ανάπτυξή τους απαιτεί σιγή νεκροταφείου, πάει πακέτο με το χτύπημα της οργάνωσης των εργαζομένων, του απεργιακού δικαιώματος.

 

Νομοθετούν τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας και ξεστομίζουν με θράσος ότι κόπτονται για τη δημοκρατία και την επιτυχία των κινητοποιήσεων προσθέτοντας μια απεργοκτόνα διάταξη στο ήδη ισχύον αντεργατικό νομικό πλαίσιο που βγάζει το 95% των απεργιών παράνομες και καταχρηστικές.

 

Πετάει τη σκούφια του ο ΣΕΒ αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του όσα περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο αποτελούν «μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας» και ζητάει την υπερψίφισή του και τη συνέχιση της βρώμικης δουλειάς από την κυβέρνηση με την 4η αξιολόγηση.

 

Βρίσκονται σε αποστολή, με τη στήριξη της Ν.Δ. στην εκτέλεση του συμβολαίου. Ο Βορίδης χθες βράδυ έδινε συγχαρητήρια μέσα στη Βουλή, στον Τσακαλώτο για τον αντιαπεργιακό νόμο. Δεν κρατιέται ο Γεωργιάδης να ψηφίσει την εξαίρετη νομοθεσία που κατέθεσε η Αχτσιόγλου, και όλες αυτές τις μέρες υπερθεματίζουν πάνω στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

 

Έχουν στο πλάι τους, τους ανθρώπους στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δεξί χέρι των αφεντικών που στις τριτοβάθμιες οργανώσεις, στη ΓΣΕΕ αλλά και σε αρκετές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως στο ΕΚΑ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Ομοσπονδία Μετάλλου, που όχι μόνο αρνήθηκαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργιακή απάντηση απέναντι στα μέτρα-φωτιά του πολυνομοσχεδίου και του χτυπήματος του δικαιώματος της απεργίας, αλλά πάλεψαν με λύσσα ενάντια της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ που τοποθετήθηκε χθες στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο και το χαρακτήριζε τάχα κατάπτυστο, είναι πρόεδρος στην ΟΙΥΕ, στην οποία μαζί με την παράταξη των ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ, αρνήθηκαν από κοινού και πάλεψαν με σθένος ενάντια στην πρόταση για απεργία. Ίδια στάση είχαν και στο ΕΚΑ με ενιαία στάση των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΚ, καταψηφίζοντας την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που είχε κατατεθεί πριν από τα Χριστούγεννα, με το πρόσχημα ότι οι μέρες για την προετοιμασία της κινητοποίησης είναι λίγες ενώ στη συνέχεια, σκαρφίστηκαν και πρότειναν απεργία ύστερα από 2 μήνες.

 

 

Αυτές είναι οι δυνάμεις που κάθονται στο σβέρκο των εργαζόμενων. Οι άνθρωποι της εργοδοσίας, τα πιο πιστά σκυλιά των αφεντικών. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να το πληρώσουν ακριβά, να απομονωθούν από κάθε εργαζόμενο και τίμιο συνδικαλιστή. Με τις τοποθετήσεις τους και πέρα από τις αυταπάτες για την ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας και της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, ότι με τις απεργίες δε βγαίνει τίποτα, ανοίγουν το δρόμο για τη νομιμοποίηση των συνολικότερων αντιδραστικών αλλαγών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Επιβεβαιώνεται ότι τα έχουν βρει με την κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία ώστε να γίνουν όχημα στήριξης αυτών των αντιδραστικών ρυθμίσεων μέσα στην εργατική τάξη. Είναι μέρος του προβλήματος, ανήκουν στο μαύρο μέτωπο, αποτελούν το συνδικαλιστικό προσωπικό τους, θέλουν τους εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα, να μη μπορούν να αντιδράσουν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσει η καπιταλιστική ανάπτυξη.

 

Καθήκον μας είναι, το οφείλουμε στους προγόνους μας, στους αναρίθμητους ήρωες της τάξης μας που πάλεψαν για δικαιώματα και κατακτήσεις, το οφείλουμε στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να δυναμώσει η ταξική πάλη, να σαρώσει τα εμπόδια που βάζει ο αντίπαλος στο δρόμο προς τα μπροστά, στο μόνο δρόμο που υπάρχει για τους εργαζόμενους, το δρόμο του αγώνα σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά. Παντού! Οι εργαζόμενοι να οργανωθούν και να διεκδικήσουν. Όλοι στο δρόμο του αγώνα με το ΠΑΜΕ. Δεν είναι απλά ένα σύνθημα. Είναι αγώνας με επίκεντρο τις ανάγκες μας που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Για να ζήσουμε με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας, του πλούτου που εμείς παράγουμε.

 

Κανείς εργαζόμενος να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του και στην πράξη τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή του. Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα. Δε θεωρούμε περασμένα – ξεχασμένα τα δικαιώματά μας. Δούλοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε.

 

Τα γνωρίζουν ότι δεν ξεμπερδεύουν με το ταξικό κίνημα. Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες. Στις μάχες που έχουμε μπροστά μας σε αυτό το ενδεχόμενο τρομάζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις, τα κόμματά τους, γι΄ αυτό και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια, γιατί με την απεργία, χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

 

Κάτω τα ξερά σας από την απεργία, χέρι δε θα βάλετε στα σωματεία.

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.