©Mynima-Hellas.com

Ευρεία σύσκεψη για τις μετακινήσεις των οπαδών στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ευρεία σύσκεψη για  τις μετακινήσεις των οπαδών στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη με θέμα τις μετακινήσεις των οπαδών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο Πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Βασίλης Γκαγκάτσης, ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Αλέκος Χολέβας καθώς και οι ΠΑΕ ΑΕΚ (Μηνάς Λυσσάνδρου, Διευθύνων Σύμβουλος), ΠΑΕ Ατρόμητος (Βασίλης Μπέτσης, Πρόεδρος και Κατερίνα Κοξένογλου Διευθύνων Σύμβουλος), ΠΑΕ Ολυμπιακός (Γιάννης Μώραλης, Πρόεδρος, Ευάγγελος Μπαταγιάννης -Μιχάλης Κουντούρης, Αντιπρόεδροι), ΠΑΕ Παναθηναϊκός (Βασίλης Κωνσταντίνου Πρόεδρος και Ευστράτιος Σωπήλης Διευθύνων Σύμβουλος), ΠΑΕ Πανιώνιος (Χρήστος Δάρρας, Πρόεδρος), ΠΑΕ ΠΑΟΚ (Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος).

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Αυτό που μας έχει δείξει η κρίση που πέρασε η χώρα όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι δεν πρέπει πια τα προβλήματα να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, αλλά να τα συζητάμε, να διαφωνούμε και μέσα από τη διαφωνία να βρίσκουμε λύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε και η σημερινή πρωτοβουλία για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της μετακίνησης των οπαδών. Πώς θα δομήσουμε αρχές και κανόνες που θα αφορούν όλους και θα ισχύουν έναντι όλων. Το τελευταίο διάστημα είδαμε ότι διοικητικές αποφάσεις μου που αφορούσαν τις μετακινήσεις καταστρατηγήθηκαν. Πέρα από τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος και ενδεχόμενα θα επιβληθούν, το θέμα είναι να δούμε πώς αντιμετωπίσουμε την κατάσταση από δω και στο εξής.

Η συζήτηση είχε δύο σκέλη. Η πρώτη αφορούσε το παρόν. Τι κάνουμε τώρα και μέχρι το τέλος της σεζόν και η δεύτερη το συνολικό πλαίσιο και την αλλαγή που θα πρέπει να έρθει για να μπορέσουμε να περάσουμε σε μια κανονικότητα που αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κοινή αποδοχή όλων είναι ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, η φετινή σεζόν στο συγκεκριμένο θέμα πάει σχετικά καλά και θα πάει ακόμη καλύτερα, εφόσον υπάρχει ισονομία και ίση αντιμετώπιση όλων έναντι του νόμου. Αυτό εμείς το εγγυόμαστε και νομίζω και οι αλλαγές που έχουν γίνει στην ομοσπονδία στα πειθαρχικά της όργανα, το εγγυώνται.

Επομένως μέχρι το τέλος της σεζόν θα συνεχίσουμε με το ίδιο πλαίσιο, με αυστηρές ποινές όταν θα παραβιάζεται αυτό. Ταυτόχρονα η Super League έλαβε την πρωτοβουλία, ύστερα από παρακίνησή μου, μέσα στον επόμενο μήνα, να έχει μια συνολική πρόταση για το θέμα των μετακινήσεων ώστε στο τέλος αυτού του μήνα με την ομάδα εργασίας που ήδη υπάρχει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να δομήσουμε το πλαίσιο για την επόμενη σεζόν.

Σκοπός όλων είναι την επόμενη χρονιά να υπάρξει ένα σοβαρό πλαίσιο με ξεκάθαρες ευθύνες, με ξεκάθαρους ορισμούς, για τη μετακίνηση των οπαδών. Αυτό είναι κάτι που το επιθυμούμε όλοι, αλλά μπορεί να γίνει μόνο αν είμαστε όλοι σοβαροί. Αυτό που διαπιστώσαμε στη σημερινή σύσκεψη είναι ότι παρά τους έντονους τόνους που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, υπάρχει κοινή βούληση να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και τη νέα σεζόν να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο ώστε να έχουμε ξανά μετακινήσεις.

Ταυτόχρονα ζήτησα από τους ιθύνοντες τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση. Έχουμε μπροστά μας ένα  δύσκολο τρίμηνο με πολλούς και δύσκολους αγώνες που θα κριθούν όλες οι εγχώριες διοργανώσεις και θα πρέπει όλοι να δώσουν το καλό παράδειγμα, να πέσουν οι τόνοι για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κινούμαστε σε καθεστώς ηρεμίας.

Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, χωρίς σε κανένα σημείο να υπάρξουν αντεγκλήσεις, γεγονός που μαρτυρά ότι όλοι έχουν επίγνωση της σοβαρότητας του ζητήματος. Επομένως μετά τη σημερινή σύσκεψη μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για το μέλλον. Βέβαια όλα και όλοι θα κριθούμε το επόμενο διάστημα».

 

 

Tasos Thanasoulias [TThanasoulias@gga.gov.gr]

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login