©Mynima-Hellas.com

Προεδρικες Κυπριακες εκλογές 2018 : Αναστασιάδης και Μαλάς αντιμέτωποι στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών,δηλωσεις υποψηφίων

Προεδρικες Κυπριακες εκλογές 2018 : Αναστασιάδης και Μαλάς αντιμέτωποι στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών,δηλωσεις υποψηφίων
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Προεδρικες Κυπριακες εκλογές 2018 :

Αντιμέτωποι στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών Αναστασιάδης και Μαλάς
Με ποσοστά 35,50% και 30,25%, αντίστοιχα, οι Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς πέρασαν χθες βράδυ στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή. Στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, τρίτος με ποσοστό 25,74% αναδείχθηκε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ακολουθούμενος από τον Χρίστο Χρίστου που εξασφάλισε ποσοστό 5,65% και τον Γιώργο Λιλλήκα με 2,18%, ενώ η αποχή έκλεισε στο υψηλό 28.13%. Με το βλέμμα στραμμένο τόσο στους ψηφοφόρους των κομμάτων οι υποψήφιοι των οποίων έμειναν εκτός β’ γύρου, όσο και σε όλους όσοι επέλεξαν χθες να μην προσέλθουν στην κάλπη, τα επιτελεία των δύο υποψηφίων Αναστασιάδη και Μαλά, πιάνουν από σήμερα δουλειά για το σχηματισμό των αναγκαίων συνεργασιών που θα τους αναδείξουν νικητές στο δεύτερο γύρο. Ο Γ. Έφορος Εκλογών ζήτησε από το Κυβ. Τυπογραφείο να αρχίσει εκτύπωση ψηφοδελτίων για την επαναληπτική ψηφοφορία.

Είμαι έτοιμος για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης
Την ετοιμότητά του για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και για συνεργασία με όλους εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Προεδρικό ο υποψήφιος για επανεκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. «Τα αποτελέσματα  της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης δεν αποτελούν παρά ισχυρή εντολή για συνέχιση της πορείας που μαζί χαράξαμε τα 5 τελευταία χρόνια», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Οι επόμενες των ημερών πρέπει να είναι ημέρες σκληρής δουλειάς, δήλωσε απευθυνόμενος στον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο Επιτελείο του. Ο κυρίαρχος λαός μίλησε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έλαβε την ισχυρή εντολή που ζήτησε από το λαό, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών 2018, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος.

Για μια νέα κοινωνική πλειοψηφία και μια νέα ελπιδοφόρα αλλαγή, μίλησε ο Σταύρος Μαλάς
«Ο λαός μίλησε. Μία νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εκφράζει πια τη θέλησή του, για μία πραγματική, δημιουργική και ελπιδοφόρα αλλαγή» δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.
Με τη δύναμη και τη θέληση της κοινωνικής πλειοψηφίας, πρόσθεσε, αφήνουμε πίσω μας το χθες, βάζουμε τέλος στους διχασμούς του παρελθόντος, γυρίζουμε σελίδα κοιτάζοντας μπροστά το μέλλον με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Ο κυπριακός λαός επιβράβευσε την υποψηφιότητα Μαλά, ανοίγοντας το δρόμο σε μια πραγματική και δημιουργική αλλαγή, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας ότι η αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί αν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Παπαδόπουλος: Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά δεν τα βάζουμε κάτω
Παρά την απογοήτευση και πικρία που νοιώθουμε, δεν πρόκειται να τα βάλουμε κάτω, θα συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί ο ενδιάμεσος χώρος μπορεί να αποτελέσει τον τρίτο πόλο δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις στο επιτελείο του, πλαισιωμένος από τη σύζυγό του, στενούς τους συνεργάτες και τους Προέδρους της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων και της Αλληλεγγύης. Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε οι δυνάμεις της αλλαγής να συνεχίσουν τη συνεργασία, δήλωσε από πλευράς του ο Μαρίνος Σιζόπουλος. Η Αλληλεγγύη θα δίνει πάντοτε μάχες από τους προμαχώνες της εθνικής αντίστασης, είπε η Ελένη Θεοχάρους.

Κάλεσμα Χρ. Χρίστου στον κυπριακό Ελληνισμό να παραμείνει ενωμένος μπροστά στα προβλήματα
Κάλεσμα στον κυπριακό Ελληνισμό να παραμείνει ενωμένος μπροστά στα προβλήματα, την επαύριον των εκλογών, έστειλε ο υποψήφιος για την προεδρία Χρίστος Χρίστου, ευχαριστώντας παράλληλα τις χιλιάδες των ψηφοφόρων που τον στήριξαν «και πετύχαμε σήμερα αυτή τη μεγάλη νίκη». Για τις κινήσεις του ΕΛΑΜ ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ είπε ότι θα αποσταλεί το σχετικό ερωτηματολόγιο στους δύο εναπομείναντες υποψηφίους, Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά, ενώ η επίσημη τοποθέτηση θα έρθει μετά τη συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων του κόμματος τις ερχόμενες μέρες.

Μας έκανε ζημιά το σύνθημα της χαμένης ψήφου, λέει ο Γιώργος Λιλλήκας
Απογοήτευση για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο Γιώργος Λιλλήκας, υποστηρίζοντας πως η υποψηφιότητά του υπέστη ζημιά «από το σύνθημα της χαμένης ψήφου». Για την επόμενο γύρο, ο κ. Λιλλήκας είπε πως τις αποφάσεις θα τις πάρουν τα συλλογικά όργανα της Συμμαχίας Πολιτών. «Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Το αποτέλεσμα για μας είναι απογοητευτικό. Τα όποια λάθη και τις όποιες αδυναμίες θα τις εξετάσουμε με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια». Για την αυξημένη αποχή, ο κ. Λιλλήκας είπε πως «οι απογοητευμένοι πολίτες προτίμησαν να διαμαρτυρηθούν τελικά από τον καναπέ».

Αποχή και πρωτιά Μαλά ψήφισαν οι Κύπριοι στο εξωτερικό
Τα δικά τους χαρακτηριστικά είχαν οι κάλπες που στήθηκαν σε χώρες του εξωτερικού για τις προεδρικές εκλογές. Στα μονοπάτια της αποχής κινήθηκαν οι Κύπριοι και στο εξωτερικό, καθώς έφθασε στο 29,5%, με τη συμμετοχή να περιορίζεται στο 70,95%. Ήτοι, από τους 11.683 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, στις κάλπες πήγαν μόνο οι 8.289. Οι κάλπες στο εξωτερικό είχαν ακόμα ένα χαρακτηριστικό, ανέδειξαν πρώτο τον υποψήφιο Σταύρο Μαλά με ποσοστό 40,81%, ενώ ο υποψήφιος για επανεκλογή Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πήρε το 31,78% των ψήφων, αφήνοντας τρίτο τον Νικόλα Παπαδόπουλο στο 20,86%.
πηγη: ΚΥΠΕ

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login