©Mynima-Hellas.com

Α. Κυπριανού – ΚΕ ΑΚΕΛ : Συγχαίρουμε τον κ. Αναστασιάδη για την εκλογή του. Το ΑΚΕΛ παραμένει στην αντιπολίτευση.

Α. Κυπριανού – ΚΕ ΑΚΕΛ : Συγχαίρουμε τον κ. Αναστασιάδη για την εκλογή του. Το ΑΚΕΛ παραμένει στην αντιπολίτευση.
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Δήλωση Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

 

Σήμερα ο κυπριακός λαός άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Εξέλεξε το νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Το αποτέλεσμα δε μας ικανοποιεί, όμως η λαϊκή ετυμηγορία είναι πάντοτε σεβαστή. Δώσαμε τη μάχη των εκλογών με ειλικρίνεια, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. Χάσαμε την εκλογή, αλλά πολιτικά και ηθικά είμαστε κερδισμένοι. Τα ποσοστά που πήραμε τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο αυτό πιστοποιούν.

Ευχαριστούμε τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά.

Ευχαριστούμε θερμά τις χιλιάδες εθελοντών Ακελιστών, ανένταχτων αλλά και πολιτών από άλλους πολιτικούς χώρους που εργάστηκαν σκληρά και καθημερινά για να έρθει η αλλαγή στον τόπο μας. Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχίσει αμείωτος την επόμενη πενταετία για να θέσουμε τις βάσεις για την επίτευξη της αλλαγής.

Συγχαίρουμε τον κ. Αναστασιάδη για την εκλογή του. Το ΑΚΕΛ παραμένει στην αντιπολίτευση. Ως δύναμη πατριωτική, σοβαρή και υπεύθυνη θα στηρίξουμε ό, τι εξυπηρετεί τους στόχους και τα συμφέροντα του λαού. Δεν έχουμε όμως αυταπάτες. Έχουμε ριζικά διαφορετική αντίληψη στην κοινωνικο-οικονομική πολιτική. Ο κ. Αναστασιάδης για 5 χρόνια κυβέρνησε με σκοπιμότητες και έδωσε πάρα πολλά στους λίγους και ελάχιστα στους πολλούς.

Σε ό, τι αφορά το Κυπριακό, αποδείχτηκε αναξιόπιστος και δεν τον εμπιστευόμαστε. Το ΑΚΕΛ ιεραρχεί το Κυπριακό ως ύψιστο θέμα προτεραιότητας που αφορά την επιβίωση του λαού μας στη γη που τον γέννησε. Ο κ. Αναστασιάδης χρειάζεται να μας πείσει έμπρακτα ότι έτσι το αντιμετωπίζει. Δυστυχώς μέχρι σήμερα απέδειξε το αντίθετο. Η κριτική μας θα είναι αντικειμενική αλλά αυστηρή.

Ο Σταύρος Μαλάς δεν κέρδισε τις εκλογές. Θέλουμε όμως να τον ευχαριστήσουμε από καρδιάς για τον αγώνα που δώσαμε μαζί. Ήταν πολύ δύσκολος και άνισος αλλά το δώσαμε με αξιοπρέπεια, ήθος, ειλικρίνεια, σοβαρότητα και καθαρό λόγο. Επιχειρήσαμε να πείσουμε με θέσεις και προτάσεις, χωρίς να καλλιεργούμε το φόβο και τη μισαλλοδοξία, χωρίς να υποτιμούμε τη νοημοσύνη των πολιτών, χωρίς να πουλούμε φρούδες ελπίδες στον κόσμο. Αυτή μας η σχέση και συνεργασία επιθυμούμε να συνεχίσει με στόχο να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά το λαό.

Λυπούμαστε γιατί δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο της αλλαγής στη διακυβέρνηση του τόπου. Ως ΑΚΕΛ είμαστε συνεπείς σ΄αυτό το στόχο σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Δυστυχώς τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου ενώ επέμεναν έντονα στον ίδιο στόχο, την κρίσιμη ώρα επέλεξαν να νίψουν τας χείρας τους. Αυτό πιστοποιεί δυστυχώς την ασυνέπεια τους. Αν παρέμεναν πιστοί στο στόχο είναι προφανές ότι η αλλαγή θα επιτυγχανόταν ικανοποιώντας τις προσδοκίες του λαού.

Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Διαβεβαιώνουμε τον κυπριακό λαό ότι θα το συνεχίσουμε και θα τον εντείνουμε ακόμα περισσότερο. Χρειαζόμαστε ακόμα πιο έντονη τη στήριξη του για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα του. Για να συμβάλουμε στη λύση του Κυπριακού με την απελευθέρωση και την επανένωση του Νησιού μας. Να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου.

Για επανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους και για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Για αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανισότητας, της ανεργίας και της κοινωνικής ανασφάλειας.

 

Αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα. Το ΑΚΕΛ είναι εδώ ενωμένο και ισχυρό για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού μας.

 

 

04/02/2018

πηγη : Grafeio Typou [GrafeioTypou@akel.org.cy]

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login