©Mynima-Hellas.com

Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο : Αγωνιστικο Καλεσμα Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων για μαζική συμμετοχη στις Διαδηλωσεις σε ολη τη Χωρα σημερα Τετάρτη 21/2-2018 –

Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο : Αγωνιστικο Καλεσμα Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων για μαζική συμμετοχη στις Διαδηλωσεις σε ολη τη Χωρα σημερα Τετάρτη 21/2-2018 –
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

902.gr/ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ Σήμερα διαδηλώνουμε με σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία!»

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία» Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία διαδηλώνουν σήμερα σε όλη τη χώρα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις αποτελούν κλιμάκωση της πλούσιας δραστηριότητας που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ και χθες πραγματοποιήθηκαν μια σειρά αγωνιστικές παρεμβάσεις. (Διαβάστε παρακάτω).

Σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών καλεί τοΠΑΜΕ. Τονίζει «κανείς να μη μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει» και καλεί σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, με κίνημα αλληλεγγύης που να απλώνεται σε κάθε γειτονιά και πολυκατοικία.

Τα αιτήματα

 • Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
 • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
 • Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
 • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
 • Πάγωμα χρεών για ανέργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
 • Διαγραφή δανείων ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
 • Οχι στη φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Στην Αθήνα

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις,είναι σήμερα την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Υπ. Οικονομικών, ενώ στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν όλες οι προσυγκεντρώσεις στα εξής σημεία:

 • Πλατεία Κάνιγγος:  Ομοσπονδίες, σωματεία και επιτροπές αγώνα από τις Κατασκευές, το Εμπόριο, τους Λογιστές, τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, τις Καθαρίστριες, τον Επισιτισμό -Τουρισμό, το Χρηματοπιστωτικό, τα ΜΜΕ, τους ΟΤΑ, το Δημόσιο, την Υγεία, την Εκπαίδευση, τους Καλλιτέχνες, τα ΜΜΕ. Η ΟΒΣΑ, κλαδικά σωματεία ΕΒΕ και ο Σύλλογος Επαγγελματιών της Α’ Αθήνας. Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι. Ενώσεις και Σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, Σύλλογοι συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και άλλοι μαζικοί φορείς από τους δήμους της Ανατολικής Αθήνας, του δήμου Αθήνας και του Γαλατσίου, του Λαυρίου και της περιοχής των Μεσογείων.
 • Πλατεία Ομονοίας: Ομοσπονδίες, σωματεία και επιτροπές αγώνα από το Μέταλλο, το Φάρμακο, τον Τύπο – Χαρτί, τα Τρόφιμα – Ποτά, τη Χημική Βιομηχανία, την Ενέργεια, την ΕΥΔΑΠ, την Κλωστοϋφαντουργία, τις Μεταφορές, τις Τηλεπικοινωνίες, τα Ταχυδρομεία και τις Ταχυμεταφορές.Ενώσεις και Σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, Σύλλογοι συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και άλλοι μαζικοί φορείς από τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, του Βορείου Τομέα της Αθήνας, των δήμων του Θριασίου και της Μεγαρίδας.
 • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Σύλλογοι συνταξιούχων του δημοσίου, κλάδων του ιδιωτικού τομέα και του ΟΑΕΕ. Ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, σύλλογοι συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και άλλοι μαζικοί φορείς από τους δήμους του Πειραιά και του Νότιου τομέα της Αθήνας.

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, η γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Θεράποντα και στην πλατεία δημαρχείου στον Εύοσμο.

Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ένωση Οικοδόμων καλούν σε κινητοποίηση στις 11 π.μ., στην ΔΟΥ.

Στην Αλεξανδρούπολη, η Γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ καλεί στις 6.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο.

Στην Άμφισσα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση στις 11 π.μ. έξω από την Εφορία.

Στο Άργος, κινητοποίηση θα γίνει στις 10 π.μ., στην Εφορία. Στην κινητοποίηση καλούν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος.

Στην Άρτα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση στις 10 π.μ. έξω από την Εφορία.

Στη Βέροια,  το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ στις 5 μ.μ., στην Πλ. Ωρολογίου

Στο Βόλο, Σωματεία και φορείς καλούν στις 12 το μεσημέρι στην Εφορία

Στη Δράμα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στην Ζάκυνθο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση στις 10 π.μ. στη ΔΟΥ.

Στην Ηγουμενίτσα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση στις 7 π.μ. στην Εφορία.

Στο Ηράκλειο, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ καλούν στις 9 π.μ. στην Εφορία.

Στην Θήβα, στις 9 π.μ. στην Εφορία, θα γίνει κινητοποίηση από σωματεία της περιοχής.

Στην Καβάλα, στις 10 π.μ. στην Εφορία, παράσταση διαμαρτυρίας από σωματεία.

Στην Καλαμάτα, στις 11 π.μ., συγκέντρωση και αποκλεισμό της Εφορίας από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στην Καρδίτσα η κινητοποίηση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Στην Κατερίνη, στις 11 π.μ., το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» και το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εφορία.

Στην Κέρκυρα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων, ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολουμένων και η ΕΛΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην Εφορία.

Στην Κεφαλονιά, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 10.30 π.μ. σε κινητοποίηση στην Εφορία στο Αργοστόλι.

Στην Κοζάνη, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί στις 10 π.μ. στις Εφορία και στις 7 μ.μ. σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία.

Στην Κόρινθο,  το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί στις 8 π.μ. στη ΔΟΥ Κορίνθου.

Στη Λαμία, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 10 π.μ. στην Εφορία.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη Λευκάδα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι, στην Εφορία.

Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. έξω από το Ειρηνοδικείο.

Στην Ορεστιάδα, η Γραμματεία βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ καλεί σε κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην εφορία.

Στην Πάτρα, Συνδικάτα, Σωματεία και Συνταξιούχοι καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Πρέβεζα, ο Εμπορικός Σύλλογος και τα σωματεία Ιδ. Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Οδηγών ΟΤΑ, Εργαζομένων Νοσοκομείου, Συνταξιούχων ΙΚΑ καλούν σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην Εφορία.

Στον Πύργο, τα σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων ΙΚΑ καλούν σε κινητοποίηση στις 10.30 π.μ. στα Δικαστήρια.

Στην Σάμο, το Εργατικό κέντρο καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 8.30 π.μ. στην Εφορία στο Βαθύ. Επίσης καλούν και συμμετέχουν και οι Γυναικείοι Σύλλογοι (μέλη της ΟΓΕ) του νησιού.

Στη Σπάρτη θα γίνει κινητοποίηση στις 10 π.μ. στην Εφορία

Στα Τρίκαλα η κινητοποίηση θα γίνει στις 11 π.μ. στην Εφορία

Στην Χαλκίδα, στην Εφορία θα συγκεντρωθούν στις 9 π.μ., σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι από την Εύβοια.

Στα Χανιά, στην Εφορία θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Παρασκευή 23 Φλεβάρη

 • Στα Γιάννενα το Εργατικό Κέντρο και ο Εμπορικός Σύλλογος καλούν σε κινητοποίηση στις 7 π.μ. στην Εφορία.

Καλέσματα συμμετοχής

Στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και ενώσεις επαγγελματιών – βιοτεχνών και εμπόρων. Επιπλέον, καλούν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καθώς και εργατικές Ομοσπονδίες και Σωματεία μεταξύ των οποίων η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία – Ιματισμό – Δέρμα, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ, η ΠΕΜΕΝ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής. Επίσης καλούν και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, όπως ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» και ο σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη», η ΕΛΕΠΑ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής, ο Πανελλήνιος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, η ΣΕΑΑΝ, η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών – τουριστικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Καισαριανής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου.

Αγωνιστικές παρεμβάσεις τις προηγούμενες μέρες

Σειρά από αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 20 Φλεβάρη, με κινητοποιήσεις σε Εφορίες σε δήμους της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις.

Στην Πάτρα, Συνδικάτα, Σωματεία και Συνταξιούχοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία (Ά ΔΟΥ) στη νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών 15. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Δημοτική αρχή Πάτρας με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη.

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο Αιγάλεω, από την τοπική Λαϊκή Επιτροπή, σωματεία και μαζικούς φορείς του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας.

Δραστηριότητες αναπτύχθηκαν και τις προηγούμενες μέρες. Τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη τα σωματεία και οι φορείς της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας πραγματοποίησαν σύσκεψη και δόθηκε αγωνιστικό ραντεβού στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις. Την Τρίτη 13 Φλεβάρη ο Σύλλογος Γυναικών Πετρούπολης προχώρησε σε σύσκεψη, καλώντας τα μέλη του να είναι σε επαγρύπνηση, ενώ ορίστηκαν εξορμήσεις σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, σχολεία και χώρους άθλησης. Την Τετάρτη 14 Φλεβάρη η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίουπραγματοποίησε σύσκεψη όπου καταλήχτηκε πρόγραμμα δράσης. Την Πέμπτη 15 Φλεβάρη έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία, από σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου.

πηγη :  902.gr

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login