©Mynima-Hellas.com

Nέα δίκη παρωδία των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ . Ανακοίνωση καλεσμα του ΠΑΜΕ

Nέα δίκη παρωδία των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ . Ανακοίνωση καλεσμα του ΠΑΜΕ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Καλούμε τα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, συνδικαλιστές, να διαδηλώσουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 20 Φλεβάρη  11:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η Ανακοίνωση καλεσμα του ΠΑΜΕ :

Όλοι στα δικαστήρια της Ευελπιδων στις 20 Φλεβάρη στις 11.30 π.μ.

 

Κάτω Τα Ξερά Σας Από Τα Συνδικάτα

Η Κυβέρνηση Του ΣΥΡΙΖΑ Συνεχίζει Την Καταστολή Και Τις Διώξεις

Εναντίον των Συνδικάτων Και Των Εργαζομένων Που Δεν Σκύβουν Το Κεφάλι

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού έφερε μέχρι τη Βουλή χέρι-χέρι με τη ΝΔ νόμο για την κατάργηση της Απεργίας, συνεχίζει -από κει που τα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις- τα χτυπήματα ενάντια στην οργάνωση και στη πάλη των εργαζομένων.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΣΕΒ, Τραπεζίτες, εφοπλιστές και τα κόμματα τους στρώνουν το έδαφος για νέα επίθεση στους εργαζόμενους με νέα φοροληστεία, πλειστηριασμούς και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε αυτή τους επίθεση, θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και αφού το καρότο του ΣΥΡΙΖΑ περί «δίκαιης ανάπτυξης» και άλλα «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» δεν πιάνουν τόπο όπως πριν, επιστρατεύεται και το μαστίγιο.

Παρ’ ότι ήδη δικάστηκαν -και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ- επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη ενάντια σε 35 στελέχη του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη. Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.

Πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προκλητικές δηλώσεις για το ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης της ΝΔ.

Η δίκη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείο στους χώρους δουλειάς. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των Κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι είναι άμοιρη ευθυνών. Έχει βάλει για τα καλά το χέρι της στις εξελίξεις αυτές. Τόσο με προβοκατόρικες δηλώσεις και λάσπη ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, όσο και με τη κλιμακούμενη καταστολή και διώξεις εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται να προστατεύσουν τις δουλειές και το μισθό τους. Μετά τις συλλήψεις των εργαζομένων των ΜΑΡΚΕΤΙΝ, το «ιδιώνυμο» για σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, τα χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση και πολλά άλλα, επανέρχεται η δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η Κυβέρνηση απέναντι στους εργοδότες.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν για ακόμη μια φορά τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Απόσυρση Τώρα Όλων των Κατηγοριών Εναντίον των 35 Στελεχών του ΠΑΜΕ

Όχι στην Ποινικοποίηση των Εργατικών Αγώνων- Η Τρομοκρατία Δε Θα Περάσει!

 

Όλοι στα δικαστήρια της Ευελπιδων στις 20 Φλεβάρη 2018 στις 11.30 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Η νέα δίκη παρωδία των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ, ανάμεσα τους και του πρώην  πρόεδρου του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας στις 20 του Φλεβάρη, παρότι έχουν ήδη δικαστεί στο παρελθόν, με το σύνολο των κατηγοριών να έχει καταρριφθεί από το προηγούμενο δικαστήριο, αποδεικνύει περίτρανα πως και αυτή η κυβέρνηση πιάνοντας το νήμα ακριβώς από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιεί  την ξεκάθαρη εντολή του έχει πάρει από τους τραπεζίτες, την εργοδοσία, την Ε.Ε, να τελειώνει με κάθε τι που μπαίνει εμπόδιο στο στόχο  της, για το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και την καλύτερη διασφάλιση των δικών τους κερδών. Αυτή την επιταγή εξαργύρωσε η κυβέρνηση όταν ακούμπησε τα ξερά της στο δικαίωμα της Απεργίας, όταν ψήφισε  το «ιδιώνυμο»  για τη σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, όταν έγιναν οι συλλήψεις των εργατών του ΜARKET IN, μέσα από τα σπίτια τους και μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.  Αυτή την επιταγή εξαργυρώνει και τώρα επαναφέροντας το κατασκευασμένο κατηγορητήριο  για δήθεν υλικές ζημιές στο γραφείο του τότε  υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας το 2013, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις». Δηλώσεις πρόκληση για κάθε εργαζόμενο που με κόπο και ιδρώτα έχτισαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η δίκη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείο στους χώρους δουλειάς. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των Κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνάδελφοι & συναδέλφισσες, ένα είναι βέβαιο, πως όσο θα  οξύνεται η επίθεση του κεφαλαίου, απέναντι στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, τόσο θα δυναμώνει η προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, ακριβώς για να τσακίζουν ανενόχλητοι τη ζωή τη δική μας, τη ζωή  της νέας γενιάς.

Στην τρομοκρατία και στην ποινικοποίηση των αγώνων απαντάμε με ισχυρό εργατικό κίνημα! Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα αυτή προσπάθεια τρομοκράτησης της εργατικής τάξης. Καλούμε όλα τα Σωματεία του κλάδου με αποφάσεις τους, να εκφράσουν την Ταξική τους Αλληλεγγύη, τη μαζική καταδίκη για τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Καλούμε τα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, συνδικαλιστές, να διαδηλώσουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 20 Φλεβάρη  11:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login