©Mynima-Hellas.com

Συναυλία με το Θανο Μικρουτσικο στην Πάτρα για τα 100 χρόνια ΚΚΕ , 23 Μάρτη 2018.Βίντεο – συνεντευξη του Ανδρέα Αντωνόπουλο μέλος της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Συναυλία  με το Θανο Μικρουτσικο στην Πάτρα για τα 100 χρόνια ΚΚΕ , 23 Μάρτη 2018.Βίντεο – συνεντευξη του  Ανδρέα Αντωνόπουλο μέλος της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου μας συντροφεύει πάνω από 43 χρόνια

Πάτρα 13-3-2018

Συνεντευξη τύπου δόθηκε σήμερα Τρίτη 13 Μάρτη στα γραφεία της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ στα Ταμπάχανα από τον κ.Ανδρέα Αντωνόπουλο μέλος της ΤΕ Αχαΐας για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί από τον Θάνο Μικρούτσικο, προς τιμή του εορτασμού των 100 χρόνων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στις 23 Μάρτη 2018, στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Α. Αντωνόπουλου :


,

Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μας να γιορτάζουμε τη συμπλήρωση 100 χρόνων ασίγαστης πάλης του Κόμματός μας, για να γίνει η ανάγκη ιστορία, για την επαναστατική ανατροπή της καπιταλιστικής κοινωνίας, με την επαναστατική μουσική της “Καντάτας για τη Μακρόνησο” και της “Σπουδής για τον Μαγιακόφσκι”.

Αυτή η χαρά γίνεται μεγαλύτερη έχοντας δίπλα μας, μαζί μας, τον δημιουργό τους, τον Θάνο Μικρούτσικο που αφιερώνει τη συναυλία στην Πάτρα – καθώς και τις άλλες δύο, στην Αθήνα που έγινε με μεγάλη επιτυχία και αυτή που έπεται στη Θεσσαλονίκη- στα 100 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Στη συναυλία που θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο “Δημήτριος Τόφαλος” την Παρασκευή 23 Μάρτη 2018, στις 8 το βράδυ, καλούμε όλο το λαό, τον απλό κόσμο, που αναγνωρίζει τη μεγάλη συνεισφορά του Θάνου Μικρούτσικου στη διεύρυνση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας μας. Στην ανάπτυξη μιας αληθινά πρωτοπόρας – σε μορφή και περιεχόμενο – τέχνης. Στη συναυλία θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του Κόμματός μας.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, και ταυτόχρονα για 9η συνεχή χρονιά ο ελληνικός λαός ματώνει από την οικονομική καπιταλιστική κρίση.

Παράλληλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους τους συντελεστές της συναυλίας, τους σπουδαίους ερμηνευτές. Τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαϊδη, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τους υπόλοιπους μουσικούς και τους τεχνικούς.

Να υπενθυμίσουμε ότιη είσοδος στη συναυλία γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Κομματικές Οργανώσεις και τις Οργανώσεις της ΚΝΕ, καθώς και από το βιβλιοπωλείο της “Σύχρονης Εποχής”, Κανακάρη 159.

Η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου μας συντροφεύει πάνω από 43 χρόνια – το τελευταίο μισό δηλαδή ολόκληρης σχεδόν της ζωής του Κόμματός μας – εμπνέοντας, εμψυχώνοντας όσους αισθάνονται, κατανοούν τον κόσμο και αγωνίζονται να τον αλλάξουν. Στις απεργίες, στις πορείες, στις συγκεντρώσεις, στις αντιιμπεριαλιστικές συναυλίες και φυσικά στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Το “έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη” έγινε σύνθημα που ως τις μέρες μας, υποδηλώνει την αφοσίωση στην πάλη που θα επιβάλλει τον επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, τη νίκη της εργατικής εξουσίας.

Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά, γιατί “η υπόθεση του προλεταριάτου, ο κομμουνισμός, είναι η πιο καθολικά ανθρώπινη, η βαθύτερη, η πιο πλατιά”. Κλείνοντας φέτος έναν αιώνα και μπαίνοντας στο νέο αιώνα της δράσης μας, είμαστε σίγουροι ότι “έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη”, ‘όπως λέει και ο ποιητής.

Η ΤΕ Αχαΐας

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login