©Mynima-Hellas.com

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΝΠΕ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΔΕ)

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ  ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΝΠΕ)  ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΔΕ)
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΝΠΕ)

ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΔΕ)

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΠΑΤΡΕΩΝ , ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ :

Αγαπητές συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το σημερινό κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ για την, όπως λέτε, Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση – Μεταρρύθμιση, δεν μπορούμε να το βλέπουμε αποσπασματικά, μακριά από την πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός, οι συνδημότες μας. Η ανεργία και η φτώχεια σαρώνουν. Τα δικαιώματα του λαού στα Τάρταρα.

Η συζήτηση που γίνεται σήμερα πρέπει να παίρνει υπόψη το παρελθόν. Ποιό είναι το αποτέλεσμα των προηγούμενων παρεμβάσεων, που τότε θεωρήθηκαν μεταρρυθμίσεις, όπως Καποδίστριας, Καλλικράτης; Ας πάρουμε το θέμα των αρμοδιοτήτων και λειτουργιών των Δήμων που ενισχύθηκαν. Τι αποδείχθηκε; Δεν έγιναν για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Μας έδωσαν τους κρατικούς παιδικούς σταθμούς και φορτώθηκαν τα νέα ζευγάρια τροφεία και οι δημότες στο σύνολό τους τη λειτουργία. Η λειτουργία σταδίων, αθλητικών εγκαταστάσεων, η συντήρηση σχολείων θεωρήθηκαν κόστος, τα παιδιά μας θεωρήθηκαν κόστος και τα φόρτωσαν στους Δήμους. Βροχή στέλνουν νέες αρμοδιότητες, όπως εξυπηρέτηση δικαιούχων ΚΕΑ. ΤΕΒΑ, επίλυση προβλημάτων ευπαθών ομάδων, αστέγων, Ρομά και ο κατάλογος μεγάλος, χωρίς πόρους και προσωπικό.

Αυτή η πορεία θέλετε να ενισχυθεί και με τις νέες μεταρρυθμίσεις, που εμείς τις λέμε αντιλαϊκές γιατί δεν κερδίζει ο λαός, αλλά οι λίγοι.

Ο λαός πληρώνει φόρους, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ειδικούς φόρους . Τι επιστρέφει σε υποδομές, λειτουργίες, που πάνε τα χρήματα του ελληνικού λαού; Όχι στην θάλασσα, ούτε στα σκουπίδια, τσεπώνονται από τους κατόχους του πλούτου.

Σε όλα τα συνέδρια οι πλειοψηφίες ΚΕΔΕ- ΕΝΠΕ, μαζί και όλοι οι κυβερνώντες που γνωρίσαμε, ζητούν να αυξήσουμε τα έσοδά μας μην αφήνοντας σε χλωρό κλαρί τους συνδημότες μας.

Από 1/5/2018, με νόμο της κυβέρνησης, εκτός από τις Τράπεζες, το Δημόσιο και οι Δήμοι καλούνται να βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια όσων χρωστούν πάνω από 500 ευρώ. Τι θα κάνουμε, θα συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις ή θα υπερασπιστούμε αυτούς που έχτισαν τη χώρα μας και τους οδηγούν στην καταστροφή;

Σας καταθέτω την πρότασή μας, να εγκριθεί από το συνέδριο.

Απαιτούμε: Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, τους Δήμους και ασφαλιστικά ταμεία.

Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων απο τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πάγωμα χρεών για ανέργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.

Διαγραφή δανείων ανέργων και εργαζόμενων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.

Όχι στη φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών

Συνάδελφοι,

Είστε όλο έμπειροι, γνωρίζεται όλοι πολύ καλά ότι οι δομές διοίκησης, κρατικές και τοπικές χτίζονται για να υπηρετούν αυτούς που κάνουν κουμάντο στην οικονομία, τους ολιγάρχες, τους καπιταλιστές. Όλοι καταλαβαίνεται ότι αν θέλουμε ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών χρειάζεται άλλος δρόμος, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής με κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με εργατική συμμετοχή και λαϊκό έλεγχο.

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login