©Mynima-Hellas.com

1η ΜΑΗ 2018 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

1η ΜΑΗ 2018 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
1η ΜΑΗ 2018
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Η 1η Μάη είναι μέρα των εργατών όλου του κόσμου και ως τέτοια σηματοδοτεί τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, τους πολέμους, τη φτώχεια, την ανεργία, απέναντι στις δυνάμεις που έχουν μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση. Μόνο με προσανατολισμένο αγώνα μπορούμε σήμερα να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, το βιός μας και να ανοίξουμε ελπιδοφόρους δρόμους για το μέλλον των παιδιών μας.
Η φετινή Πρωτομαγιά και ο εορτασμός της από την εργατική τάξη της πόλης μας, έχει σήμερα ιδιαίτερη σημασία για δύο λόγους.
Πρώτον, γιατί μας βρίσκει σε μία ιδιαίτερη στιγμή με αφορμή τις αρχαιρεσίες στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Ο αγώνας που έδωσαν δεκάδες σωματεία στους προηγούμενους μήνες για να υπάρξουν συνθήκες μετάβασης στην κανονικότητα στο εργατικό κέντρο ήταν αγώνας σωστός και δίκαιος. Αγώνας που έβαλε τις βάσεις ώστε το εργατικό κέντρο να είναι πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων.
Σήμερα, μετά την αναβολή των αρχαιρεσιών του Δεκέμβρη, αλλά και την απόφαση του Πρωτοδικείου για διορισμό Προσωρινής Διοίκησης έχουμε θετικές εξελίξεις. Συγκροτήθηκε η νέα Διοίκηση, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε το νέο Προεδρείο του ΕΚΠ Πάτρας. Ως νέα Διοίκηση αναλαμβάνουμε σήμερα την ευθύνη, ώστε να οδηγήσουμε το ΕΚΠ σε Συνέδριο Αντιπροσώπων και αρχαιρεσίες για εκλογή νέας Διοίκησης μέσα από ανοιχτές και μαζικές διαδικασίες που τον πρώτο ρόλο θα έχουν τα σωματεία μέλη μας. Τα σωματεία με υπαρκτά μέλη και δράση, νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους.
Θέλουμε τον πραγματικό λόγο να έχουν οι εργάτες και υπάλληλοι της πόλης μας, που μέσα από τα σωματεία τους μπορούν να βάλουν σήμερα τη σφραγίδα των εξελίξεων στο ΕΚΠ. Να είναι αυτοί που με τη δράση και στάση τους τις επόμενες μέρες θα βροντοφωνάξουν: ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ. ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. Θέλουμε εργατικό κέντρο αποκούμπι των εργατών, απέναντι στην εργοδοσία, δίπλα στον εργαζόμενο.
Δεύτερον, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στις εξελίξεις που τρέχουν γρήγορα και του κινδύνους των πολεμικών συγκρούσεων, με τα σύννεφα του πολέμου να μαζεύονται πάνω από την περιοχή μας. Η πρόσφατη επέμβαση στη Συρία από ΗΠΑ – ΓΑΛΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ με πρόσημα τα χημικά μπορεί να ανάψει το φυτίλι της γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης που επηρεάζει την χώρα μας, την εργατική τάξη και το λαό. Να βροντοφωνάξουμε και να απαιτήσουμε την επιστροφή των στρατιωτικών μας που κρατούνται όμηροι από τον μεγαλομυθομανή Ερντογάν.
Τώρα είναι που χρειάζεται εμείς οι εργάτες να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση που γεννούν φτώχεια, δυστυχία και προσφυγιά.
Να απαιτήσουμε καμία εμπλοκή και διευκόλυνση της χώρας μας σε αυτούς που μακελεύουν λαούς και δημιουργούν συνθήκες για να υπάρχουν εκατομμύρια πρόσφυγες.
Να υπερασπιστούμε το απαραβίαστο των συνόρων μας και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργάτες των γειτονικών χωρών, ίσα-ίσα έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια όνειρα για το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας.
Να απομονώσουμε τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που καλλιεργούν τον εθνικισμό, το μίσος ανάμεσα στους εργάτες.
Καλούμε την εργατική τάξη της πόλης μας, όλα τα σωματεία, να δώσουν μαχητικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση. Να πρωτοστατήσουν μέσα από την δράση τους και με μαζικές διαδικασίες στην οργάνωση και επιτυχία του αγωνιστικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς. Μπορούμε σήμερα με την πάλη μας να υπερασπίσουμε και να κάνουμε πραγματικότητα όσα έχουμε σήμερα ανάγκη.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Η διοίκηση του ΕΚΠ
Πάτρα, 20/4/2018

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login