©Mynima-Hellas.com

Η ΔΑΣ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Η ΔΑΣ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ  ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΣ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Μόνο σαν ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η προτροπή στα εργατικά συνδικάτα της Αθήνας της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, πιο συγκεκριμένα των παρατάξεων της ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ/ ΛΑΕ – ΜΕΤΑ/ Φωτόπουλος), της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, να είναι σε επαγρύπνηση μπροστά στον νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που θα ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις 14 Ιούνη.

Καμιά προσπάθεια ενημέρωσης στους εργαζόμενους της Αθήνας για το περιεχόμενο των αντιλαϊκών μέτρων. Καμιά αγωνιστική κινητοποίηση. Μάλιστα οι συγκεκριμένες παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αρνήθηκαν ακόμα και τη συνεδρίαση του ΔΣ που πρότειναν η ΔΑΣ και άλλες παρατάξεις. Η πρόταση της ΔΑΣ ήταν για στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Ιούνη. Κάτι που γίνεται πράξη από πολλά ταξικά σωματεία της Αττικής ώστε να εκφραστεί η αγωνιστική διαμαρτυρία των εργαζομένων με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται από το ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια, στις 1μ.μ. και με πορεία στη Βουλή.

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη η στάση της πλειοψηφίας. Είναι απόλυτα συνεπείς στη στήριξη της στρατηγικής του κεφαλαίου όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στο πλαίσιο της περιβόητης «κοινωνικής συμμαχίας» που στήθηκε με πρωτοβουλία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είναι απόλυτα συνεπείς στην υπονόμευση των εργατικών αγώνων, στην προσπάθεια να «δέσουν χειροπόδαρα» την εργατική τάξη της Αθήνας στον κοινωνικό εταιρισμό και στη λογική του μικρότερου κακού. Να στοιχίσουν τους εργαζόμενους στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Το απέδειξαν με την άρνηση τους να συμμετέχουν στην απεργία στις 12 Γενάρη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία. Το απέδειξαν και στις 30 Μάη με την ανοιχτή απεργοσπαστική τους τακτική σε πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απόλυτη ουσιαστική στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) κ.α., για άλλη μια φορά με διαδικασίες «fasttrack», έρχεται να τελειώσει τον κύκλο των αντιλαϊκών νόμων του 3ου μνημονίου με τη νομοθέτηση των τελευταίων προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης. Ανοίγει έτσι τον κύκλο μια νέας περιόδου θυσιών και αντιλαϊκών μέτρων για το λαό που θα συνοδεύουν την καπιταλιστική ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων με το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» που ενσωματώνει όλα τα μέτρα και των τριών μνημονίων καθώς κι αυτά που έχουν προνομοθετηθεί μέχρι και για το 2020 (πχ περικοπές στις συντάξεις και η μείωση του αφορολόγητου).

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά ότι «η καθαρή έξοδος στις αγορές» και «το τέλος των μνημονίων» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, για τους εργαζόμενους σημαίνει νέα μέτρα και μονιμοποίηση όλων των προηγούμενων.

Να μην παρασυρθεί κανείς από τις ψεύτικες χιλιοειπωμένες υποσχέσεις περί επαναφοράς των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων. Οι εργαζόμενοι μόνο ενωμένοι με τη δύναμη τους μπορούν να επιβάλλουν το δίκιο τους βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα εργατικά συνδικάτα της Αθήνας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 14 Ιούνη και ώρα 1μ.μ., στην Ομόνοια.

12.6.2018

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login