©Mynima-Hellas.com

Πελετίδης : Συμμετέχουμε μαζικά στην αγωνιστική κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Ιούνη 2018

Πελετίδης : Συμμετέχουμε μαζικά στην αγωνιστική κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Ιούνη  2018
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΟΤΙ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ

Νεώτερη ενημερωση 22-6-2018:

Η Συγκέντρωση στο Νότιο πάρκο αναβλήθηκε για την Κυριακή 24/6/2018 λογω κακοκαιρίας ,δείτε και διαβαστε περισσότερα εδώ 

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την κινητοποίηση που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή, παραχώρησαν σήμερα στα Ροΐτικα, στο χώρο που από φέτος θα λειτουργεί η δεύτερη ημερήσια κατασκήνωση του Δήμου Πατρέων, ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ροϊτίκων, Αργύρης Φιλιππόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Ο Δήμαρχος, ανοίγοντας τη συνέντευξη, αναφέρθηκε στο χώρο της κατασκήνωσης, τονίζοντας ότι «αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ζωντανό παράδειγμα του τι μπορούμε να κάνουμε με τους εργαζόμενους του Δήμου», τους οποίους ευχαρίστησε, υπογραμμίζοντας ότι «όλη η Πάτρα είναι ένα εργοτάξιο. Χτίζεται ξανά. Και γι  αυτό επιμένουμε και διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Αναφερόμενος στην κινητοποίηση τόνισε:

«Όλοι στον αγώνα. Όλοι στους δρόμους. Συμμετέχουμε μαζικά στην αγωνιστική κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Ιούνη για να διεκδικήσουμε «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία».

Σήμερα στη Βουλή ψηφίζεται με συνοπτικές διαδικασίες το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Πρόκειται για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που σηματοδοτεί νέο γύρο άγριας ληστείας, σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος. Άγριας επίθεσης σε εργασιακά δικαιώματα για να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ψηφίζουν σήμερα νέα μέτρα εναντίον των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων. Είναι μέτρα που έρχονται για να μείνουν και αποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη πατάει πάνω στα ερείπια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Η «δίκαιη ανάπτυξη» που επικαλείται η κυβέρνηση, είναι άδικη και αντιλαϊκή.

Καλούμε τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, να βγουν στο προσκήνιο. Να οργανώσουν την πάλη τους, να μη σκύψουν το κεφάλι.

Κανείς να μην λείψει από τον ωραίο αγώνα που δίνουμε για τη ζωή της οικογένειάς μας, των παιδιών μας.

Αύριο, 15 Ιούνη στις 7 το απόγευμα, ξεκινάμε από τις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα και το γήπεδο της Παναχαϊκής, πορευόμαστε μέσα από τις εργατογειτονιές, με κατάληξη την Πλατεία Γεωργίου.

Την Κυριακή 17 Ιούνη κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις μας, με μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στις 8.30 το βράδυ στο Νότιο Πάρκο, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία και αμέσως μετά θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Έχοντας γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, αγωνιζόμαστε:

Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Κανένας πλειστηριασμός στο βιος του λαού – Κανένα λαϊκό σπίτι στο σφυρί.

Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για την λειτουργία των Δήμων και των υπηρεσιών τους, την  κοινωνική πολιτική,  την ενίσχυση και στήριξη  της λαϊκής οικογένειας, για διευρυμένες και στελεχωμένες  κοινωνικές δομές.  δωρεάν δομές πολιτισμού  και άθλησης,  καθαριότητα,  πράσινο, ελεύθερους χώρους  κ.λπ.

Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που θα  πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους  γιατί αλλιώς  σημαίνει  μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού όπως και γίνεται σήμερα, πράγμα που το ζούμε σήμερα με ένταση  με τα σχολεία,  τους παιδικούς σταθμούς κ.λπ.

Απαιτούμε και παλεύουμε  να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία, και  ανταπόδοση  και θα δράσουμε με όρους ανυπακοής στο φορολογικό κυνήγι των λαϊκών νοικοκυριών που μας σπρώχνει η πολιτική της κυβέρνησης.

Παλεύουμε για να ανατραπεί το νομοθετικό μνημονιακό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Θα εντείνουμε τον αγώνα για αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα στους βασικούς Κοινωνικούς τομείς της υγείας- Πρόνοιας και Παιδείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.

Διεκδικούμε σχεδιασμό και υλοποίηση σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο, υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες- πυρκαγιές-σεισμούς- άλλες καταστροφές- από καιρικά φαινόμενα- ρύπανση και μόλυνση του νερού και του αέρα.

Περιμετρική διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής και αν, με ευθύνη της κυβέρνησης, αυτό απορριφθεί, πλήρη υπογειοποίηση.

Την αποπεράτωση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου και τη διαχείρισή του από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτων.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Σας καλωσορίζουμε εδώ στα Ροΐτικα στην παιδική κατασκήνωση του Δήμου μας ή αλλιώς στο 6ο θερινό ΚΔΑΠ του ΚΟΔΗΠ, όπου πολύ παλιά λειτουργούσε η θερινή παιδική εξοχή.

Ανακαινίσθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τα συνεργεία και τους εργαζόμενους του Δήμου μας, μετά από περισσότερο από 40 χρόνια εγκατάλειψης! Το παραδίδουμε τώρα στη νεολαία της Πάτρας σαν παιδική κατασκήνωση, αλλά θα αξιοποιηθεί καθ’ όλο το έτος, με διάφορες δράσεις.

Θα φιλοξενήσουμε τους επόμενους 2 μήνες περισσότερα από 300 παιδιά. Στοχεύοντας να δώσουμε ευκαιρίες για διακοπές και ψυχαγωγία κυρίως στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, που τα δικαιώματά τους συνθλίβονται στις εποχές που ζούμε. Δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι, άθληση,  φαγητό, μεταφορά όλα δωρεάν από το Δήμο μας και με χρηματοδότηση μόνο από το Δήμο και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Αυτή είναι η δική μας ανάπτυξη! Νέα έργα, νέες δομές και υπηρεσίες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των παιδιών μας!

Οι ανάγκες των παιδιών μας, όμως, οι κοινωνικές ανάγκες των συμπολιτών μας είναι μεγάλες και αυτές προσπαθούμε να καλύψουμε, αντιμετωπίζοντας   τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και την κρατική υποχρηματοδότηση,  που αποτελούν το σημαντικότερο εμπόδιο.

Στον  ΚΟΔΗΠ έχουμε 252 εργαζόμενους, οι 160 από αυτούς είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μόνο οι 92 εργαζόμενοί μας είναι μόνιμοι. Ενώ για να ανταποκριθούμε στις υπηρεσίες μας, έχουμε προσλάβει τώρα 90 εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ με 8μηνη απασχόληση.

Όλοι αυτοί όμως είναι απαραίτητοι και ακόμη περισσότεροι για να επιτελέσουμε το κοινωνικό μας έργο. Γι αυτό ζητάμε με αποφάσεις του δημοτικού μας Συμβουλίου και με τις κινητοποιήσεις μας, την μονιμοποίηση όλων  των εργαζομένων  με ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη δυνατότητα να προσλάβουμε νέους με σταθερή και μόνιμη εργασία.

Παράλληλα διεκδικούμε χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για την κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών του Δήμου μας. Με αυτά τα αιτήματα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του Δήμου μας στις 15 και 17 Ιούνη».

 

Τέλος, ο Αργύρης Φιλιππόπουλος, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή και τους εργαζόμενους του Δήμου, που έδωσαν ζωή σε μια έκταση τεσσάρων στρεμμάτων, που ήταν εγκαταλειμμένη, αφημένη στην τύχη της, για πάνω από 40 χρόνια, με μια παρένθεση το 2002, όταν χτίστηκε η αίθουσα που υπάρχει στο χώρο από την τότε Νομαρχία Αχαΐας.

 

Μετά το τέλος της συνέντευξης, έγινε ξενάγηση σε όλους τους χώρους της κατασκήνωσης (κουζίνα, τραπεζαρία, ντους, WC κ.α.).

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login