©Mynima-Hellas.com

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιησαν οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο την , Κυριακή 15 Ιούλη 2018, οι συγκεντρώσεις σε πολεις της Ελλάδας. Βίντεο -φωτο

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιησαν οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο την , Κυριακή 15 Ιούλη 2018, οι συγκεντρώσεις σε πολεις της Ελλάδας. Βίντεο -φωτο
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Βίντεο  - Mynima-Hellas.com  - απο τους χαιρετισμους μελών της διοίκησης του Εργατουπαλληλικού Κεντρου  Πάτρας

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο σήμερα, Κυριακή 15 Ιούλη, τη μία από τις οκτώ Κυριακές κατά τις οποίες προβλέπεται άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία οργάνωσαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες πόλεις πολύμορφες εκδηλώσεις, με απεργιακές συγκεντρώσεις, πικετοφορίες και εξορμήσεις, με αιχμή το αίτημα νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν επίσης Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία αυτοαπασχολούμενων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, καθώς και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στο Εκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα βιντεο 902.gr

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στο Εκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Λαυρεωτικής και Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Λαυρίου, το παράρτημα βορειοανατολικών περιοχών του  Συνδικάτου Οικοδόμων και Ομάδες Γυναικών Μεσογείων.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Την Κυριακή την έχουμε για εμάς και τα παιδιά μας, δε θα τη χαρίσουμε στα αφεντικά μας», «Ούτε 32 ούτε και οκτώ, κανένα μαγαζί την Κυριακή ανοικτό», «Η Κυριακή αργία ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» και «Ωράρια εξόντωσης, δουλειά τις Κυριακές, είμαστε εργαζόμενοι όχι μηχανές».

Χαιρετισμούς απηύθυναν  ο Λεωνίδας Ανανιάδης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρο Λαυρίου,  η Νατάσα Καπέλη, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, ενώ ο Μάκης Τσεκούρας, πρόεδρος του Σωματείου «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, διαμήνυσε: «Δεν μπορούμε και δεν θα ανεχτούμε συνθήκες γαλέρας μέσα στους εργασιακούς χώρους. Λέμε «όχι» στο ωράριο των πολυεθνικών. Δεν είμαστε αναλώσιμοι, δεν θα τους χαρίσουμε καμία Κυριακή. Ήδη μετράμε αρκετές πληγές στα δικαιώματά μας, στους μισθούς, στο ωράριο, στην εντατικοποίηση της εργασίας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργανωμένη δράση».

Στη συνέχεια έγινε εξόρμηση στα μαγαζιά του Εκπτωτικού Χωριού, όπου οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να αντισταθούν στο χτύπημα του 5θήμερου και της σταθερής εργασίας, να οργανωθούν στο σωματείο τους, καθώς, όπου υπάρχει δράση, δημιουργούνται εμπόδια σε εργοδοτικές αξιώσεις και υπάρχουν κατακτήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έγιναν με εργαζόμενους πλούσιες και ουσιαστικές συζητήσεις, οι οποίες, παρά το φόβο και την εργοδοτική τρομοκρατία, κατέληγαν στην ανάγκη οργάνωσης του αγώνα, ενώ δόθηκαν δεκάδες αιτήσεις εγγραφής στο σωματείο.

Στην Ελευσίνα
Παράσταση διαμαρτυρίας και εξόρμηση στις επιχειρήσεις «JUMBO» και «PRAKTIKER» Ελευσίνας και στα εμπορικά καταστήματα της Ελευσίνας, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Όπως επισημαίνει το Σωματείο, «απορίας άξιο ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων (3 περιπολικών) που μας ακολούθησαν από το σημείο προσυγκέντρωσης μέχρι την επιχείρηση «JUMBO» και την παρουσία τους εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας».

Κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στην Αθήνα, με πικετοφορία στο Κέντρο, στην Καλλιθέα, στο Περιστέρι, στη Νέα Ιωνία, στον Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη- βιντεο 902.gr

Με πορεία που κατέληξε έξω από τα «Hondos Center» ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση των Εμποροϋπαλλήλων ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν παρεμβάσεις έξω από το «Attica» και τα «Notos».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία Αυτοαπασχολούμενων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, καθώς και άλλα ταξικά σωματεία.

Στην Πάτρα 

Βίντεο  – Mynima-Hellas.com  – απο τους χαιρετισμους μελών της διοίκησης του Εργατουπαλληλικού Κεντρου  Πάτρας ,⇓ , στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωϊ ωρα 10  ,στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου & Μαιζώνος , στη συγκεντρωση παραβρέθηκε και δήμαρχος Πατρέων Κ. Κωστας Πελετίδης .

Πάτρα,ο οργανωτικός γραμματεας ΕΚΠ.Κυριακάτικη αργία.Αγιου Νικολάου συγκέντρωση

Η Αντ/δρος του ΕΚ Πάτρας στη συγκέντρωση Αγιου Νικολάου & Μαιζώνος

Ο Πρόεδρος του Εμπορικου και εισαγωγικού συλλόγου της Πάτρας κ. Ρορος⇓

Να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη

πηγές :  902.gr , Mynima-Hellas.com 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login