VASILIOS GIKAS -Oικονομολογος Αθηνα

Ανυπαρξία Ανάπτυξης.Επιδείνωση της Φτώχειας, εξαθλίωση, κόκκινα Δάνεια, Κατασχέσεις,

Ανυπαρξία Ανάπτυξης.Επιδείνωση της Φτώχειας, εξαθλίωση, κόκκινα Δάνεια, Κατασχέσεις,
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Χωρίς Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ κανένα πρόβλημα μας.

Ανυπαρξία Ανάπτυξης.

γάφει ο συνεργάτης της Mynima Hellas News  , Βασιλειος Γκίκας ,καταθετοντας την αποψή του για την Εληνική οικονομία και την αναπτυξή της  στα πλαίσια του σημερινού  συστήματος  :⇓

Δεν πιστεύουμε τις δηλώσεις της Συγκυβέρνησης, όσον αφορά στο άμεσο μέλλον την επιστροφή της Ελλάδας σε πορεία Ανάπτυξης.

Δεν ακούμε τα περί επιτυχημένων Διαπραγματεύσεων με τους Δανειστές, οι οποίες μας οδηγούν σε όλο

Γκικας Βασιλειος

και μεγαλύτερες παραχωρήσεις, γιά Συμφωνίες που αφορούν την καταβολή, των ήδη εγκεκριμένων Δόσεων, με Δόσεις, υπό την προϋπόθεση νέων Μέτρων, έχουμε: επιδείνωση της Φτώχειας, εξαθλίωση, κόκκινα Δάνεια, Κατασχέσεις, Πλειστηριασμούς, κινδύνους των καταθέσεων κ.λ.π. Δεν λύνονται τα προβλήματα της Οικονομίας μας εάν δεν σταματήσει η πτώση του ΑΕΠ, η οποία συνεχίζεται επί 6 έτη χρόνια, είναι πρωτοφανής στα ιστορικά χρονικά. Επίσης ότι, από τα άνω των 60 δις € ΑΕΠ που χάσαμε σωρευτικά, με το συντελεστή Δημοσίων Εσόδων πλέον στο 39% (μαζί με τις Εισφορές), οι ετήσιες απώλειες του Κράτους υπερβαίνουν τα 23 δις €, ποσόν που είναι αδύνατον να εξοικονομηθεί, όσα Μέτρα Λιτότητας κι αν ληφθούν. Από τις Τράπεζες χάθηκαν πάνω από 40 δις € το 2015, τα οποία επιβάρυναν τον Κρατικό Προϋπολογισμό, επομένως το Χρέος, ποσόν που επίσης είναι αδύνατον να εξοικονομηθεί, με νέα Μέτρα Φτωχοποίησης.
Η εκ των ουκ άνευ αναγκαία Ανάπτυξη, δεν θα επιτευχθεί, όταν ταυτόχρονα ανακοινώνονται Μέτρα τουλάχιστον 9 δις € συν τον κόφτη, τα οποία, με τον πολλαπλασιαστή που υπολόγισε λάθος το ΔΝΤ, θα προκαλέσουν Ύφεση και πτώση του ΑΕΠ πάνω από 13 δις € στα επόμενα 3 χρόνια. Με την Παραοικονομία, η οποία τρέφεται από την υπερβολική αύξηση των φορολογικών συντελεστών, τότε η πτώση θα είναι ακόμη πιο μεγάλη, ενώ είναι ανόητο να θεωρεί πως η Συγκυβέρνηση έχει βρει τον τρόπο να εξουδετερώσει τη βαρύτητα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ανάπτυξη εξαρτάται απόλυτα από:

1. την Κατανάλωση [όταν τα Εισοδήματα των Ελλήνων Πολιτών (Μισθοί, Συντάξεις, Κέρδη Εταιριών, Ενοίκια κ.ο.κ.) μειώνονται, ενώ η Ανεργία αυξάνεται ξανά, μετά από μία μικρή υποχώρηση της στο παρελθόν, δεν αυξάνεται η Κατανάλωση, αφού δεν μπορεί κάποιος ν’ αγοράσει περισσότερα προϊόντα με λιγότερα χρήματα. Ακόμη κι αν είναι σε θέση τώρα να καταναλώσει, ως ένας από αυτούς που δεν έχουν χάσει ακόμη την καλοπληρωμένη Δουλειά τους, είναι πολύ πιό εγκρατής με τα έξοδα του, αφού δεν ξέρει καν τι θα του ξημερώσει την επόμενη ημέρα, όταν ακούει πως οι διπλανοί του χρεοκοπούν, ότι χάνουν τα χρήματα τους και πως επιβάλλονται συνεχώς νέοι Φόροι.],

2. τις Ιδιωτικές Επενδύσεις [όταν περιορίζεται η Κατανάλωση, η Ζήτηση, δεν διενεργούνται Επενδύσεις είτε από ξένους είτε από Έλληνες, αφού η Παραγωγική Δυναμικότητα της Χώρας είναι πολύ μεγαλύτερη από τα Προϊόντα που πωλούνται: όταν μία Βιομηχανία μπορεί να παράγει 100 και πουλάει 60, δεν θα ιδρυθεί καινούργια, διότι, εάν σκόπευε να την ιδρύσει γιά να εκμεταλλευθεί τη Ζήτηση άλλων Χωρών (Εξαγωγές), δεν θα το έκανε όταν ολόκληρη η Ευρώπη -κι ο υπόλοιπος Πλανήτης- είναι βυθισμένη στην Υφεση, επιπλέον, δεν είναι ακόμη σε θέση η Χώρα μας ν’ ανταγωνιστεί τ’ άλλα Κράτη. Ουδείς επενδύει τα χρήματα του σε μιά υπερχρεωμένη Χώρα, η οποία είναι τυπικά μόνο Μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, μ’ έναν Ιδιωτικό Τομέα επίσης χρεοκοπημένο.

Μ’ Ελέγχους Κεφαλαίων, με υπερβολικούς Φόρους, με τρομακτική Γραφειοκρατία μη φιλική στην Επιχειρηματικότητα, μ’ ελλειμματικούς Θεσμούς και με πλήρη αδυναμία ανάκτησης της Ανταγωνιστικότητας της, αφού δεν μπορεί ν’ ασκήσει τη δική της Νομισματική Πολιτική. Τέλος, οι Αποταμιεύσεις ακολουθούν μία συνεχή πτωτική πορεία, ενώ οι υφιστάμενες Καταθέσεις είτε έχουν διαφύγει στο εξωτερικό είτε διατηρούνται εκτός των Τραπεζών είτε διατίθενται γιά την κάλυψη των βασικών αναγκών των Ελλήνων Πολιτών, καθώς επίσης γιά την πληρωμή των υπερβολικών Φόρων με μηδενική Ανταποδοτικότητα κι όταν οι Τράπεζες αδυνατούν να στηρίξουν την Πραγματική Οικονομία με βιώσιμα Επιτόκια, μεταξύ άλλων λόγω της κατάρρευσης της Αξίας των Παγίων που ζητούν ή έχουν ως Εγγύηση (Ακίνητα, Οικόπεδα κ.λ.π.), των θηριωδών Επισφαλειών τους και των φόβων τους για την αύξηση τους, τότε δεν χρηματοδοτούνται οι Επενδύσεις],

3. τις Δημόσιες Δαπάνες [δεν μπορούν ν’ αυξηθούν, όταν απαγορεύεται ρητά από τους Δανειστές, ενώ τα Ταμεία του Κράτους είναι εντελώς άδεια, με αποτέλεσμα να δημεύει η Συγκυβέρνηση τ’ Αποθεματικά όλων των Δημοσίων Οργανισμών, ακόμη και τα ελάχιστα χρήματα που εισπράττονται από τις σκανδαλώδεις Ιδιωτικοποιήσεις, οδηγούνται, υποχρεωτικά, στην Εξυπηρέτηση του Χρέους, το οποίο, συνεχίζει ν’ αυξάνεται από τις τεράστιες Ζημίες των Τραπεζών, από τα Δημοσιονομικά Ελλείμματα κ.α.] και

4. από το Εμπορικό Πλεόνασμα (Εξαγωγές – Εισαγωγές) [έχοντας ήδη αναφερθεί στους λόγους της αδυναμίας Εξαγωγών και παρά το ότι οι Εισαγωγές έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, λόγω της πτώσης των Εισοδημάτων, η εικόνα του Εμπορικού Ισοζυγίου μας είναι αρνητική, δεν υπάρχει Πλεόνασμα. Αρνητικό είναι επίσης το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών μας, παρά τη μεγάλη τύχη μας στο θέμα του Τουρισμού, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αρκετές άλλες Χώρες της Μεσογείου, όπως η Τουρκία, η Συρία, η Αίγυπτος, η Λιβύη κ.α. Ως εκ τούτου ούτε από εδώ υπάρχει Ανάπτυξη, ενώ δεν θα υπάρξει κάτι εντυπωσιακά καλύτερο στους επόμενους μήνες].

Όταν αυτοί οι Συντελεστές της Ανάπτυξης είναι αρνητικοί, τότε το σύνολο τους δεν δίνει θετικό αποτέλεσμα.
Χωρίς Ανάπτυξη δεν πρόκειται να λυθεί απολύτως κανένα πρόβλημα μας ούτε με τη Συγκυβερνητική Προπαγάνδα, στην οποία ανήκει η πρόσθεση της λέξης Δίκαιη πριν από την Ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε επειγόντως θετικές ενέργειες, γιά να μην βυθιστούν οι Έλληνες Πολίτες σε Συλλογική Κατάθλιψη, από την οποία δεν θα μπορέσεουν ποτέ να θεραπευθούν, αυτές οι ενέργειες να στηρίζονται σε τεκμηριωμένα και ρεαλιστικά στοιχεία, όχι σε ανόητες ψευδαισθήσεις, οι οποίες είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν. Εάν δεν ληφθούν άμεσα ριζικές Αποφάσεις, πριν από κάθε την επίσημη παραδοχή της Χρεοκοπίας της Χώρας, με όλα όσα οδυνηρά κάτι τέτοιο συνεπάγεται, εμείς οι Έλληνες θα χάσουμε τα πάντα, χρεοκοπώντας παρ’ όλα αυτά κι εγκαταλείποντας ακούσια ή εκούσια την Ευρωζώνη, χωρίς όμως τότε να μας ανήκει κάτι.

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login