©Mynima-Hellas.com

ΠΟΕΔΗΝ :   Αντιφατικές δηλώσεις Υπουργών για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για ιλαρά .

ΠΟΕΔΗΝ :   Αντιφατικές δηλώσεις Υπουργών για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για ιλαρά .
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Τα κρούσματα της ιλαράς έφθασαν τις 3.000 και εξ’ αυτών 200 επαγγελματίες υγείας.

 

Η κυβέρνηση με μεγάλη προχειρότητα μετά από 5 μήνες απάντησε στο σχετ. έγγραφο της ΠΟΕΔΗΝ για την αποφυγή της ενδονοσοκομειακής μετάδοσης της ιλαράς.

            Αντιφατικές δηλώσεις Υπουργών για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

 

Η απάντηση πέντε μήνες μετά του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας στην ΠΟΕΔΗΝ  σε έγγραφο για τον κίνδυνο μετάδοσης της ιλαράς μετά τα δεκάδες κρούσματα που είχαμε σε Επαγγελματίες Υγείας στα Νοσοκομεία, δείχνει την αφασία και την προχειρότητα που αντιμετωπίζεται το μείζον αυτό ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία η κυβέρνηση. Αδιαφορία για τη λήψη μέτρων προκειμένου να εξαλειφτούν τα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες Υγείας που είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή τους, αλλά και για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος.

Για την αποφυγή της ενδονοσοκομειακής μετάδοσης της ιλαράς, συστήνεται έλεγχος ιστορικού εμβολιασμού κάλυψης ή νόσησης από ιλαρά επιβεβαιωμένη από Ιατρό και άμεσος εμβολιασμός όσων επαγγελματιών βρεθούν χωρίς ιστορικό ανοσίας. Άτομα που γεννήθηκαν πριν το 1970 θεωρούνται άνοσα.

Είναι αδύνατον να οργανωθεί μια τέτοια διαδικασία στα Νοσοκομεία. Ούτε έγγραφο από το Υπουργείο στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων με οδηγίες δεν κοινοποιήθηκε. Ποιος θα αναλάβει και θα παρακολουθεί μία τέτοια διαδικασία; Αποφεύγουν τον ορολογικό έλεγχο (έλεγχο αντισωμάτων ιλαράς), επειδή τα Νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν αντιδραστήρια. Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν ούτε εμβόλια.

Ως εκ τούτω οι επαγγελματίες υγείας θα συνεχίσουν να είναι εκτεθειμένοι στην ενδονοσοκομειακή μετάδοση της ιλαράς.

Παράλληλα θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στους εμπλεκόμενους Υπουργούς της Κυβέρνησης να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον εμβολιασμό όλων των προσφύγων και μεταναστών που κατοικούν στους χώρους φιλοξενίας, καθώς επίσης και των ΡΟΜΑ. Όχι λόγια!!! Επισκεφτήκαμε καταυλισμούς (Μόρια) και είδαμε την κατάσταση.

Η μεγάλη πλειονότητα από τους πρόσφυγες, μετανάστες και ΡΟΜΑ που επισκέπτονται τα Νοσοκομεία (ασθενείς και συνοδοί) είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης είναι αδύνατη η λήψη ιστορικών καθ’ ότι αποφεύγουν να δίνουν πληροφορίες.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι Υπουργοί της κυβέρνησης θα επιμείνουν στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας.

Οι αντιφασιστικές δηλώσεις Υπουργών της Κυβέρνησης για την δυνατότητα αποφυγής του εμβολιασμού των παιδιών για ιδεολογικούς ή άλλους λόγους, είναι επικίνδυνες.

Σας κοινοποιούμε τα σχετικά έγγραφα.

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ

 

Θέμα Ιλαρά:

9 νέα κρούσματα στο τελευταίο 10ήμερο νοσηλεύθηκαν στο Νοσοκομείο του Κιλκίς.

            Τα κρούσματα της ιλαράς έφθασαν τις 3.000 και εξ’ αυτών 200 επαγγελματίες υγείας.

Τα Νοσοκομεία χωρίς αντιδραστήρια και εμβόλια

 

Κε Υπουργέ,

Με βάση τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ τα δηλωθέντα κρούσματα ιλαρά στην χώρα μας ανέρχονται σε 3000. Εκτιμάται ότι είναι πολύ περισσότερα καθότι δεν δηλώνονται όλα τα περιστατικά. Έχουν καταγραφεί επίσης 4 θάνατοι από επιπλοκές της ιλαράς.

Το τελευταίο δεκαήμερο νοσηλεύτηκαν 9 παιδάκια Ρομά με επιπλοκές της ιλαράς στο Νοσοκομείο του Κιλκίς. Τα πέντε περιστατικά εξ’ αυτών είναι από καταυλισμό, οπότε υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου καθ’ ότι οι φιλοξενούμενοι του καταυλισμού δεν είναι εμβολιασμένοι. Είναι ευτυχώς όλοι καλά στην υγεία τους.

Όμως η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας είναι παροιμιώδης . Παρότι έχουν νοσήσει έως τώρα από ιλαρά 200 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων από τα στοιχεία που διαθέτουμε, εκ των οποίων οι 20 με σοβαρά συμπτώματα και οι εργαζόμενοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου προσβολής από τη νόσο, δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας αποφυγής  μετάδοσης της νόσου σε επαγγελματίες υγείας.

Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων στο προσωπικό.

Επίσης δεν διαθέτουν εμβόλια για τον εμβολιασμό του προσωπικού το οποίο δεν διαθέτει αντισώματα ιλαράς.

Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων λόγω οικονομικής δυσπραγίας παρακολουθούν ως θεατές την ιλαρά να εξελίσσεται και να εξαπλώνεται.

Για να γίνει έλεγχος αντισωμάτων, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα Ιδιωτικά εργαστήρια πληρώνοντας από την τσέπη τους 30-50 ευρώ!!!

Αυτά επισημάνουν οι εργαζόμενοι και του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Κε Υπουργέ,

Χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα για ένα τέτοιο μείζον ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία. Δώστε ένα μέρος του υπερπλεονάσματος για να προστατέψετε τη Δημόσια Υγεία. Φτάνει πια η εικονική πραγματικότητα.

Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login