©Mynima-Hellas.com

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 :Φαβορί ο Πελετίδης για το δήμο της Πάτρας .

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 :Φαβορί ο Πελετίδης  για το δήμο της Πάτρας .
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πάτρας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μάρτη στις 12 μ., στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ,

του Περικλή Καπετανόπουλου

*δημοσιογράφου

Σκληρή αναμένεται η
εκλογική μάχη του Μαΐου για τον Δήμο Πατρέων με τον νυν δήμαρχο, γιατρό  Κώστα Πελετίδη  να διεκδικεί βάσιμα την επανεκλογή του,
επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ. 

Mαζί του η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Όλοι για την Πάτρα»
Βίβιαν Σαμούρη στις εκλογές του 2014, η οποία θα είναι υποψήφια με τον 
Πελετίδη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Οι
δημοσκοπήσεις που γίνονται αυτόν τον καιρό στην αχαϊκή πρωτεύουσα
δείχνουν ότι προηγέίται με διαφορά  ο Κώστας Πελετίδης και  ακολουθούν
ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος (ΠΑΣΟΚ) με τον συνδυασμό «Πρωτεύουσα ξανά»,
σήμερα αντιπεριφερειάρχης Αχαίας στη διοίκηση του Απ..Κατσιφάρα  και ο
Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος βουλευτής-Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα) με
τον συνδυασμό «Νέα Πάτρα» με τον   Νίκο Παπαδημάτο γιατρός ο οποίος  έχει  την στήριξη της Ν.Δ. Ο
Νίκος Νικολόπουλος είναι,  έμπειρος πολιτικά και γνωρίζει αρκετά καλά
την ανθρωπογεωγραφία του κεντροδεξιού χώρου στον οποίο απευθύνεται. Είναι
η δεύτερη φορά που ο Νίκος Νικολόπουλος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος
Πατρέων.  Το είχε ξαναεπιχειρήσει το 1990, όπου είχε χάσει από τον
Ανδρέα Καράβολα.

 Υποψήφιος με την στήριξη του  ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Γιώργος Ρώρος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών. Ο Γιώργος Ρώρος, ο οποίος είναι η πρώτη φορά που διεκδικεί τη θέση του δημάρχου Πατρέων, έχει παρουσιάσει το όνομα της παράταξης που ηγείται (Ώρα Πατρών) και την ιδρυτική της διακήρυξη. Η «Ώρα Πατρών» προέρχεται από τη αυτοδιάλυση των παρατάξεων «ΡΑΠ – Ανθρώπινη πόλη» και «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» με επικεφαλής τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο. Ωστόσο ο Δημήτρης  Σπαρτινός, πρώην μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και αδελφός του υποψηφίου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτή  Κώστα Σπαρτινου, με ανακοίνωσή του  στηρίζει την υποψηφιότητα του Κώστα Πελετίδη.

Παρά τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, μετά την προσχώρηση της κας Λέτας Ζαγκλα στην «Ωρα Πατρών«, την υποψηφιότητα του κ. Ρώρου δεν υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  η οποία εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται :  «…Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές αποφάσισε να μην συμμετέχει με δικό της συνδυασμό, και δεν έχει καμία σχέση με όσους εμφανίζονται επικαλούμενοι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να συμμετέχουν σε δημοτική παράταξη που έχει στηρίξη του ΣΥΡΙΖΑ. Άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μπορούν να εμπορεύονται το όνομα της, και την καθημερινή προσπάθεια των αγωνιστών και αγωνιστριών της και την συμβολή τους στην συγκρότηση της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα». Υποψήφιος δήμαρχος με την στηριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πάτρα θα είναι ο ιδιωτικός υπάλληλος Δημήτρης Μπελιάς με την παράταξη «Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή».

Το δημαρχιακό αξίωμα θα διεκδικήσει και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τζανάκος με την παράταξη «Πάτρα, η δική μας πόλη». Η δημοτική κίνηση «Κοινοτικόν» θα μετάσχει  στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Πατρέων, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θόδωρο Ντρίνια. Το δημαρχιακό αξίωμα θα διεκδικήσουν επίσης :  ο   πρώην βουλευτής, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, που ηγείται του συνδυασμού «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη»  και  ο Πέτρος Ψωμάς ( προέρχεται από την  παράταξης Δημαρά).

 Στόχος των υποψηφίων δημάρχων του μνημονιακού τόξου είναι κατ’ αρχάς να εμποδίσουν την εκλογή του υποψήφιου της Λαϊκής Συσπείρωσης από τον Α γύρο, έτσι ώστε όποιος περάσει μαζί του  στον Β γύρο, να συσπειρωθούν πίσω του όλοι οι υπόλοιποι, ώστε να πάψει η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας να έχει κομμουνιστή δήμαρχο και να έρθουν «τα πράγματα στη θέση τους», όπως ήταν πριν αναλάβει ο κ.Πελετίδης τα ηνία του Δήμου, που το λιμάνι του είναι η πύλη της Ελλάδας για την Δυτ.Ευρώπη. Τα έργα με αυτεπίστασία που εκτέλεσε ο Δήμος όλο το προηγούμενο διάστημα, σε όλο το παραλιακό μέτωπο, και όχι μόνο, «χάλασαν  πολλές καρδιές», διότι εκτέλεσε μεγάλα έργα, με υποπολλαπλάσιο κόστος από ότι θα το έκαναν οι εργολάβοι.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Την επανεκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη θα διεκδικήσει ο Απόστολος Κατσιφάρας, εκ των πλέον στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, ανιψιός του αείμνηστου υπουργού υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Κατσιφάρα, καταγόμενος από το Καλέντζι Αχαίας, το χωριό καταγωγής της οικογένειας Παπανδρέου. Την υποψηφιότητα Κατσιφάρα υποστηρίζει εκτός από τον ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Απέναντι του ο κ. Κατσιφάρας θα έχει τον Κώστα Σπηλιόπουλο, πρωην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στοχεύει να εκμεταλλευτεί την δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει στους παλιούς πασοκτζήδες η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον σημερινό περιφερειαρχη. Υποψήφιος με την στήριξη της Ν.Δ θα είναι ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Υποψήφιος με την Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ η ΛΑΕ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Βασίλη Χατζηλάμπρου.

Εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πάτρας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μάρτη στις 12 μ., στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ, Μαιζώνος 200). Θα μιλήσει ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login