©Mynima-Hellas.com

Λευκωσία |ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Όταν η χώρα μας δέχεται επίθεση πρέπει να παραμερίζουμε το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον .

Λευκωσία |ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Όταν η χώρα μας δέχεται επίθεση πρέπει να παραμερίζουμε το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον .
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σήμερα ο Γενικός
Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού, επαναλαμβάνει, για άλλη μια φορά σε
συνέντευξη του στην «Καθημερινή», πως ούτε λίγο ούτε πολύ ευθύνεται η δική μας
πλευρά για τη μη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που οδήγησε την Τουρκία στην
επιθετικότητα των τελευταίων ημερών στην ΑΟΖ μας. Στην ίδια συνέντευξη,
αναφέρει επίσης πως έθεσε  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέμα δύο κρατών.

Ο Γενικός Γραμματέας
του ΑΚΕΛ, αποκαλύπτεται όταν χαρακτηρίζει στη συνέχεια «υπέρβαση» τη θέση που
είχαν πάρει στο Κυπριακό το 2014, όπως επίσης όταν αναφέρεται πως «για χάρη της
εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων είναι έτοιμοι να κάνουν αβαρίες και να
συνεργαστούν με όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για να προωθήσουν λύση στο
Κυπριακό».

Εμείς θα το επαναλάβουμε και σήμερα: Όταν η χώρα μας δέχεται επίθεση πρέπει να παραμερίζουμε το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον και την προσπάθεια αυτοδικαίωσης. Πρέπει όλοι να ενισχύουμε την κοινή, εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της επίθεσης. Αν αυτό το τόσο απλό και τόσο ξεκάθαρο αδυνατούν να το κατανοήσουν στο ΑΚΕΛ, ας συνεχίσουν να υποδαυλίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και τον τόπο. Να θυμίσουμε μόνο στο ΑΚΕΛ πως θα συνεχίσει να υπάρχει και ο τόπος και τα ζητήματα και μετά τις 26 Μαΐου.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου
Όταν η χώρα σου υφίσταται επίθεση και εκείνο που σε ενδιαφέρει δεν είναι να ενισχύσεις την κοινή προσπάθεια υπεράσπισης της, αλλά πώς να πλήξεις την ηγεσία της χώρας μας, επιζητώντας κομματικό όφελος, χωρίς αμφιβολία εξασθενείς τις αντιστάσεις της πατρίδας.
Όταν για το σκοπό αυτό καταλήγεις να υιοθετείς ύπουλους ισχυρισμούς και την ίδια την προπαγάνδα του τουρκικού επεκτατισμού, προκειμένου να πλήξεις τον Πρόεδρο, τότε διευκολύνεις την επιτιθέμενη Τουρκία.

Αποδίδοντας στον πρόεδρο της χώρας ευθύνες, στη γραμμή της τουρκικής προπαγάνδας, ούτε λίγο ούτε πολύ δικαιώνεις τον τουρκικό επεκτατισμό και έναντι τρίτων –από τους οποίους αναζητούμε υποστήριξη.

Άλλο ένα δείγμα αυτής της συμπεριφοράς είναι σημερινή συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού στην εφημερίδα «Καθημερινή». Όπου ισχυρίζεται πως το ΑΚΕΛ δικαιώνεται επειδή… η Τουρκία επιτίθεται στην Κύπρο!

Απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Όχι κύριε Πρόεδρε, το ΑΚΕΛ δεν διαστρέβλωσε τα λόγια σας. Αυτά έχουν καταγραφεί από τις κάμερες και είναι αναρτημένα τόσο στην ιστοσελίδα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, όσο και στο διαδίκτυο.
Κατά λέξη είπατε τα εξής: «Δεν μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για τους άριστους ή εκείνους που αρίστευσαν». Ποιο ξεκάθαρη δεν μπορούσε να ήταν η αναφορά σας.
Και αντί, κύριε πρόεδρε, να ζητήσετε «συγγνώμη» γιατί με τα όσα είπατε προσβάλλετε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, απλούς ανθρώπους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους, μάς κατηγορείτε και από πάνω ότι διαστρεβλώσαμε τάχα τα λόγια σας.
Με τον τρόπο αυτό, κύριε πρόεδρε, δεν αφήνετε κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι δυστυχώς από πρόεδρος της χώρας μετατραπήκατε, για μια χούφτα ψήφους, στη χειρότερη έκδοση κομματάρχη.
Με τα όσα είπατε επαναβεβαιώσατε ξανά ότι δεν σας ενδιαφέρει τι λέει η κοινωνία, ότι δεν αντέχετε την κριτική και προσπαθείτε να αποκρύψετε τα αποτελέσματα της πολιτικής σας, τα οποία ευνοούν τους λίγους και προνομιούχους και ταλαιπωρούν τους πολλούς.

Λευκωσία, 19 Μαΐου
2019

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login