©Mynima-Hellas.com

Σε εξέλιξη το 45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ , ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ,19-20-21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ .

Σε εξέλιξη το 45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ , ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ,19-20-21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  .
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… «…θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…» (Ναζίμ Χικμέτ), τον Σοσιαλισμό». Αυτό είναι το σύνθημα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, που έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα.

Οι εκδηλώσεις του , κορυφωνονται στις 19-20-21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και στη συνέχεια θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Arial

Και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ ,λειτουργει μεγάλη έκθεση με θέμα «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, καθώς και άλλες εκθέσεις. Στο χώρο θα λειτουργούν επίσης Διεθνούπολη, με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 Κομμουνιστικών Νεολαιών απ’ όλο τον κόσμο, Μαθητικό Στέκι, το «Κόκκινο Αερόστατο» (χώρος για μαθητές Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου), Παιδότοπος για τα πιο μικρά παιδιά, χώρος για τους φοιτητές, για τους νέους εργαζόμενους και ανέργους, χώρος κατά των ναρκωτικών και περίπτερα Θεραπευτικών Κοινοτήτων, χώρος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, Στέκι Πολιτισμού, βιβλιοπωλείο και πολλά ακόμα. Και τις τρεις μέρες θα ξεδιπλωθεί ένας πλούτος πολύμορφων δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και συζητήσεων.

Η αισιοδοξία για τον κόσμο που μπορεί να αλλάξει και θ’ αλλάξει, για την κοινωνία των σύγχρονων αναγκών μας, το Σοσιαλισμό, που αποτυπώνει το φετινό κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», φωτίζει από κάθε γωνιά της νεανικής πολιτείας που έχει στήσει με μεγάλο μεράκι η ΚΝΕ στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», γιορτάζοντας τα 45 χρόνια της μεγαλύτερης πολιτικής – πολιτιστικής εκδήλωσης νεολαίας.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Φεστιβάλ, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

ΣΤΟ 45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ

            Ο
ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στη μεγάλη πολιτική
συγκέντρωση του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, στο Πάρκο Τρίτση,
στο Ίλιον, το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη και ώρα 20.45.
Νωρίτερα, στις 20.30, θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος
Αμπατιέλος.

Η σημερινή, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, παίρνει τη σκυτάλη από την πρώτη μέρα, όπου χιλιάδες πλημμύρισαν από νωρίς κάθε γωνιά του Πάρκου, για να συζητήσουν, να περιηγηθούν στις μοναδικές εκθέσεις, να διασκεδάσουν αλλά και να ενώσουν τη φωνή τους, στέλνοντας μέσα από τη μεγάλη νεανική συνάντηση τη δική τους μαζική απάντηση.

Στη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, στο πρόγραμμα δεσπόζει η κεντρική συζήτηση στη Λαϊκή Σκηνή, με τίτλο: «Ζωή χωρίς εκμετάλλευση, στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας», στις 20.00. Θα μιλήσουν ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Κεντρική Σκηνή

21.30: «Η δύναμη βγαίνει από τις γροθιές…», αφιέρωμα σε πολιτικά τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και σε επαναστατικά τραγούδια όλου του κόσμου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια – ενορχήστρωση: Θάνος Μικρούτσικος – Θύμιος Παπαδόπουλος.

Συμμετέχουν: Κώστας Θωμαΐδης, Πολυξένη Καράκογλου, Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Μεράντζας, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Διονύσης Τσακνής.

23.00: Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Λαϊκή Σκηνή

20.00: Κεντρική συζήτηση«Ζωή χωρίς εκμετάλλευση στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας». Θα μιλήσουν ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

21.30: «Οι ποιητές της ζωής μας… τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο», συναυλία με το συγκρότημα του Δυτικού Τομέα της ΚΟΑ.

22.00: Συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

23.00: «Τραγούδια σε γκρο πλαν», αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κίρκη Καραλή

Συμμετέχουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Δανάη Κατσαμένη, Λένα Κιτσοπούλου, Λήδα Μανιατάκου, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Μαριάνθη Σοντάκη, Θεοδώρα Τζήμου, Ταξιάρχης Χάνος.

00.00: Ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο.

Μαθητικό Στέκι

19.15: «Μαθητικός Καζαμίας», θεατρική παράσταση από μαθητές του 3ου Λυκείου Πετρούπολης.

21.30: Stand up comedy με τον Αλέξανδρο Μαλιάτση και τον Σπήλιο Φλώρο.

22.30: Συναυλία με τους «Raibo» (5o Λύκειο Γλυφάδας) και «m@t» (59ο Λύκειο Αθηνών).

23.00: Συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή.

00.00: Party με τον «Dj Tyler».

Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων

21.30: Συναυλία με την μπάντα της «Στροφής» (ΚΕΘΕΑ).

22.00: Rock συναυλίες με τους «Sober on Tuxedos» και τους «KollektivA».

23.00: Συναυλία με τη Ματούλα Ζαμάνη.

Στέκι Φοιτητών

18.00: Παρουσίαση ερευνητικών εργασιών: Βία και καταστολή: Ιστορικές, θεωρητικές και πολιτικές προεκτάσεις και Ζητήματα οικονομικής θεωρίας και πολιτικής.

Χώρος προσφύγων και μεταναστών 

19.30 Συζήτηση«Έλληνες και ξένοι εργάτες παλεύουμε ενωμένοι για να… χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα… τον Σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στέκι Πολιτισμού

19.30: Έργα του Μότσαρτ από τους «Cantabile String Quartet».

20.00: Συζήτηση: «Πόσο «ριζοσπαστικό» είναι το μεταμοντέρνο;». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παιδότοπος

6 μ.μ. – 7.30 μ.μ.: Καλλιτεχνικό εργαστήρι. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία με απλά υλικά να φτιάξουν φθινοπωρινές χειροτεχνίες και κατασκευές.

7.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.: «Ο Παράξενος Μουσικός», μια παράσταση βασισμένη στο παραμύθι των αδερφών Γκριμ από τους Τρομπετίνι. Ένα όμορφο παραμύθι με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής χάλκινων πνευστών (τρομπέτες – τρομπόνια). 

8.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ.: «Τεχνοβάτες», παράσταση θεάτρου μαριονέτας με τον Χρήστο Τζικα.

Κόκκινο Αερόστατο

Από τις 19.00 έως τις 23.00 θα λειτουργούν «5 Γωνιές» δραστηριοτήτων. Τα προγράμματά τους θα είναι μικρής διάρκειας και θα επαναλαμβάνονται μέσα σε αυτές τις ώρες. Πιο συγκεκριμένα, οι «γωνιές» είναι οι εξής: Γωνιά «Κόκκινου Αερόστατου» και παιδικής κατασκήνωσης με τίτλο: «Έλα κι εσύ στην παρέα μας!». Γωνιά «Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει…» με πρωτότυπα παιχνίδια και κατασκευές. Γωνιά του Αθλητισμού που θα περιλαμβάνει και γνωριμία με μαχητικά αθλήματα, καθώς και αθλήματα στίβου. Γωνιά με τίτλο: «Για έναν άλλο κόσμο, όμορφο και δίκαιο, για όλα τα παιδιά». Γωνιά «Στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών».

Εκεί, λοιπόν, στέλνοντας δυνατά το μήνυμα: ΤΩΡΑ με το ΚΚΕ! Ανατρεπτικά – τολμηρά – αισιόδοξα! Για τη νεανική έφοδο στο μέλλον, για τον νέο κόσμο, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο συνδεσμο που ακλουθεί : http://festival.kne.gr/

πηγη : ΚΝΕ & 902.GR

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login