28η Οκτωβρίου: Μόνο στρατιωτική και διάρκειας μίας ώρας η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς συλλόγους και μαθητές παρά μόνο με στρατιωτικά τμήματα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα περιλαμβάνει μόνο στρατιωτικά τμήματα και θα περιοριστεί αυστηρά στα 60 λεπτά, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Σύγχυση είχε δημιουργηθεί λόγω των δύο εγκυκλίων του υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα, καθώς η μία ανέφερε ότι η παρέλαση θα είχε διάρκεια 60 λεπτών, ενώ η δεύτερη δεν περιλάμβανε χρονικό περιορισμό.

Τελικά αποφασίστηκε η παρέλαση μόνο στρατιωτικών τμημάτων ενώ όσον αφορά τους θεατές, η απόφαση ορίζει ότι θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και να βρίσκονται εκατέρωθεν της παραλιακής οδού στην οποία θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς εκατοντάδες ήταν αυτοί που είχαν προετοιμαστεί αγοράζοντας στολές και κάνοντας πρόβες για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Νωρίτερα σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, κάλεσε τους πολίτες που θα πάνε στην παρέλαση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Τώρα πως θα κρατήσουν αποστάσεις; Δεν ξέρω. Τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας να φορέσει τη μάσκα του, να κρατήσει τις αποστάσεις του και όταν τελειώσει η παρέλαση να φύγει για να πάει να φάει», είπε χαρακτηριστικά. «Η μεγάλη κινητικότητα φέρνει αύξηση κρουσμάτων. Δεν παίζει ρόλο αν είναι εξωτερικός χώρος. Δεν μπορείς να ελέγξεις αν ο διπλανός σου είναι ανεμβολίαστος ή αν νοσεί και είναι ασυμπτωματικός», σημείωσε.