Δίκη Λιγνάδη: Για το ταξίδι στην Αίγυπτο κατέθεσε ο καθηγητής Γιάννης Παναγόπουλος

Με την κατάθεση του ηθοποιού, σκηνοθέτη και καθηγητή υποκριτικής, Γιάννη Παναγόπουλου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του κατηγορουμένου για βιασμό κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη.

Το όνομα του συγκεκριμένου μάρτυρα ενεπλάκη στην υπόθεση, όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης, απολογούμενος στην ανακρίτρια, για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του πρώτου καταγγέλλοντα περί βιασμού του τον Αύγουστο του 2010 στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε ταξίδι αναψυχής με το κ. Παναγόπουλο στην Αίγυπτο.

«Αυτό με φέρνει σήμερα εδώ. Για 1, 2 Αυγούστου δε μπορώ να σας πω. Στις 3-9 Αυγούστου είχα πάει μαζί του ταξίδι στην Αίγυπτο. Απ’ ότι μου είπε τότε, ήταν να πάει αυτό το ταξίδι με την τότε σχέση του, όπως έμαθα τυχαία μετά, κάτι έγινε στον άνθρωπο αυτό, κάποιο τροχαίο ατύχημα και επικοινώνησε μαζί μου ο κατηγορούμενος, λέγοντάς μου ότι έχει ένα εισιτήριο, αν θέλω να πάω μαζί του. Και πήγα. Και το πλήρωσα το εισιτήριό μου στη συνέχεια. Έψαξα να βρω το εισιτήριο, το εισιτήριο βρέθηκε, αλλά χωρίς όνομα ταξιδιώτη, γιατί σας εξήγησα πως έγινε» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Όπως υποστήριξε ο μάρτυρας στο δικαστήριο, γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2005, σε μια παράσταση που συμμετείχε ο τελευταίος. «Αμέσως μετά την παράσταση, ήρθε, μας βρήκε, και η φίλη μου είπε αμέσως «προσεχε». Δεν έδωσα εκείνη την ώρα σημασία. Με ρώτησε αν με ενδιαφέρει το θέατρο και μου ζήτησε το τηλέφωνό μου. Το ίδιο βράδυ, 23:30 – 00:00 με πήρε τηλέφωνο. Μου φάνηκε περίεργο, αλλά πολύ ευγενικά φρόντισα να σταματήσω εκεί την επικοινωνία».