©Mynima-Hellas.com

Ο τουρισμός είναι η αιχμή της εξωστρέφειας και η εξωστρέφεια το μέλλον της οικονομίας

Ο τουρισμός είναι η αιχμή της εξωστρέφειας και η εξωστρέφεια το μέλλον της οικονομίας
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

 

Εκτιμήσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά φέτος για τη Σαντορίνη, διατυπώνονται από τουριστικούς φορείς, που υπολογίζουν ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 1,7 εκατομμύρια του 2012 και ενδέχεται να ξεπεράσουν και τον αριθμό των 1,9 εκατομμυρίων που αφίχθησαν το 2011. Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση θεματικών μορφών τουρισμού, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθώς και την περαιτέρω χρονική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος ανακήρυξε τη φετινή χρονιά ως «Έτος Γαστρονομίας», ώστε το νησί, μέσω μιας σειράς δράσεων που πραγματοποιούνται, να εδραιωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς . ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Παρουσίαση του βιβλίου "ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, η αμπελόεσσα νήσος", σε φωτογραφίες Δημήτρη Ταλιάνη και κείμενα Πάνου Θεοδωρίδη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Δεν θα είμαστε απόντες από κανένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη με την ευκαιρία των εγκαινίων του δεύτερου καταστήματος της τράπεζας στο νησί.

«Θα σκεφθείτε, ίσως, ότι αυτό είναι υπερβολή, γιατί δεν έχουμε ακόμη ξεφύγει από τις συνθήκες στενότητας ρευστότητας που επικρατούν στην οικονομία τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι ακριβές, αλλά η Eurobank  έχει κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που απαιτούνται ώστε να διασφαλίζει την απαιτούμενη ρευστότητα. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε συνάψει συμφωνίες  συνεργασίας με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς, μερικοί από τους οποίους είναι και μέτοχοί μας, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ειδικά για τη χρηματοδότηση των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων, είτε στον κλάδο των προϊόντων, όπου χρειαζόμαστε ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας, είτε στον κλάδο των υπηρεσιών, με πρώτο βέβαια τον τουρισμό. Μέχρι τώρα οι συμφωνίες αυτές αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ και έχουμε σχέδια για την επέκτασή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φωκίων Καραβίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε επίσης ότι στις δανειοδοτήσεις, ασφαλώς υπάρχει στενότητα ρευστότητας. «Όμως η Eurobank έχει ηγετικό ρόλο στη χρηματοδότηση όλων των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα και αυτές, όπως είναι φυσικό, εστιάζονται στον τουρισμό. Διαθέτουμε τεχνογνωσία και οργάνωση και δεν είναι τυχαίο ότι η Eurobank ήταν η ελληνική τράπεζα που χρηματοδότησε το μεγάλου ύψους, σχεδόν 400 εκατομμύρια ευρώ, deal για την είσοδο στο συγκρότημα Σάνη της Χαλκιδικής ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή funds, του Oaktree Capital. Έχουμε ενεργό συμμετοχή στην πώληση του Hilton των Αθηνών σε έναν όμιλο μεγάλων Ελλήνων και ξένων επενδυτών».
Επισήμανε, επίσης ότι η Eurobank  μπορεί να στηρίζει  τους πελάτες της. «Έχουμε τη ρευστότητα,  έχουμε την τεχνογνωσία, έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσετε, να σας καταλάβουν και να προχωρήσουμε μαζί. Διαθέτουμε, επομένως, τη  ρευστότητα, την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και μπορούμε να στηρίξουμε τα επιχειρηματικά σχέδια των πελατών μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, διαβεβαιώνοντας ότι: «Δεν υπάρχει κανείς που να έρθει στη Eurobank με ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο, με συνεκτικό επιχειρηματικό σχέδιο και προοπτικές επιτυχίας και να μην βρούμε λύση για να το χρηματοδοτήσουμε. Ελπίζω να μας φέρετε τέτοια σχέδια και θα το αποδείξουμε στην  πράξη».
Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους από την Σαντορίνη, τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες, επισήμανε ότι «η Σαντορίνη είναι υπόδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί και ο τουρισμός αλλά και οι άλλοι κλάδοι της οικονομίας. «Καταφέρατε  να επεκτείνετε την τουριστική περίοδο και να αντιμετωπίζετε συγκυριακά προβλήματα, με ένα ευρύ και ισορροπημένο φάσμα επισκεπτών από όλο τον κόσμο, από την Κίνα και την Ασία, έως την Ευρώπη και την Αμερική. Πολύ περισσότερο  καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό brandname, ένα αυτοτελή τουριστικό προορισμό, τον οποίο για το μοναδικό φυσικό περιβάλλον αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών μέσα σε αυτό, ονειρεύονται οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, όπως δείχνουν οι έρευνες αγοράς, και να προσελκύετε επισκέπτες υψηλών εισοδηματικών δυνατοτήτων», είπε.

Ο Φωκίων Καραβίας  επισήμανε επίσης  πως ο τουρισμός είναι η αιχμή της εξωστρέφειας και η εξωστρέφεια το μέλλον της οικονομίας. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι με το ΣΕΤΕ,  το Σύνδεσμο των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, εδώ και δέκα χρόνια. Συνεργαζόμαστε  για τόσο σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως το ετήσιο συνέδριο που συνδιοργανώνουμε, όσο και στρατηγικά, με την εκπόνηση μελετών που αποτελούν τη βάση για τη χάραξη μιας ουσιαστικής τουριστικής πολιτικής. Είναι φυσικό με  αυτή την επιλογή να έχουμε το μεγαλύτερο τουριστικό χαρτοφυλάκιο από όλες τις τράπεζες, που πλησιάζει το ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ, πρόσθεσε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συμβολή της αναπληρώτριας υπουργού τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον (πρόσφυγες, πραξικόπημα Τουρκίας, τρομοκρατία) και στο άνοιγμα νέων αγορών, όπως οι ΗΠΑ, η Ασία και οι Αραβικές χώρες.

Η τράπεζα εγκαινίασε το δεύτερο κατάστημά της στη Σαντορίνη. Τα εγκαίνια έκανε ο Φωκίων Καραβίας, ο οποίος συνοδευόταν από αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Καλαντώνη και άλλα ανώτερα στελέχη της τράπεζας. Ο Αγιασμός έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού & Νήσων, κ.κ. Επιφάνιο.

 

praktoreio-tourism.gr

 

From: Praktoreio Tourism [mailto:praktoreiotourism@gmail.com]
Sent: Monday, September 26, 2016 9:23 AM

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login