©Mynima-Hellas.com

ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΤ, ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ. Όπλο των εργατών η απεργία δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» *

ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΤ, ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ. Όπλο των εργατών η απεργία δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» *
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

 

Χαιρετίζουμε όλες και όλους του συναδέλφους που διαδήλωσαν μαχητικά στην προσπάθεια της δήθεν «αριστερής» κυβέρνησης να απαγορεύσει στην ουσία τις απεργίες.

Η κυβέρνηση σαν τον κλέφτη έφερε αιφνιδιαστικά και νύχτα τροπολογία που έβαζε εμπόδια στην οργάνωση των απεργιών. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Θυμίζουμε Δεκαπενταύγουστο ψήφισε το 3Ο μνημόνιο, Πάσχα τσάκισε το Ασφαλιστικό. Η καταστολή και η βία δεν ήταν αιφνιδιασμός. Όλο το τελευταίο διάστημα την χρησιμοποιεί όπου εκδηλώνονται εργατικές και λαϊκές διαμαρτυρίες.

Τι δεν είχε υπολογίσει; Την αντίδραση των εργατών, που σε ελάχιστο χρόνο κατά χιλιάδες συγκεντρώθηκαν αποφασιστικά, μαζικά για να διαμαρτυρηθούν. Τα όποια τερτίπια, ότι δήθεν το απέσυρε για να το διορθώσει, δεν έπεισαν κανέναν συνειδητό εργάτη. Έχουμε πείρα ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί ο πιο καλός υπηρέτης του συστήματος. Ήταν συνειδητή προσπάθεια να αιφνιδιάσουν έναν κόσμο, που ακούει για ψίχουλα ενώ του παίρνουν το καρβέλι.

Οι χιλιάδες εργάτες που βρέθηκαν στον δρόμο σήμερα, τίμησαν τους αγώνες που έχουν δοθεί δεκάδες χρόνια πριν και κυρίως έβαλαν παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται. Ακριβώς αυτό το σήκωμα του κεφαλιού, έκανε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εντολή για την πιο άγρια καταστολή της κινητοποίησης. Ένα από τα θύματα της είναι και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου που του έσπασαν το χέρι. Συνεχίζουμε, θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Όλοι στην γενική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

 

*Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

«Όπλο των εργατών η απεργία δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» – Μαχητική καταδίκη της νέας κυβερνητικής αθλιότητας (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Μήνυμα ξεκάθαρης εναντίωσης στη νέα αθλιότητα της κυβέρνησης που κατέθεσε εν κρυπτώ τροπολογία για το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας έστειλε πλήθος εργαζομένων με την κινητοποίηση που πραγματοποίησε την Τρίτη το μεσημέρι στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αγώνα του ΠΑΜΕ.

Με τα συνθήματα «Όπλο των εργατών η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» και «Εμπρός για συνδικάτα των εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» συγκροτημένα τα μαζικά μπλοκ των συνδικάτων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου μίλησαν ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εργασίας, στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου. Φθάνοντας η πορεία στην Ηρώδου Αττικού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απάντησε στους διαδηλωτές με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ρίψεις χημικών, χωρίς ωστόσο να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των συνδικάτων. (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω και δείτε φωτό και βίντεο)

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα παρά την αναδίπλωση της κυβέρνησης που απέσυρε την αντεργατική τροπολογία για να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο! Έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα με αφετηρία την πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

«Σήμερα δόθηκε μια πρώτη, μικρή απάντηση στην εργοδοσία και στους ανθρώπους της στο πολιτικό σύστημα» τονίζει το ΠΑΜΕ προσθέτοντας πως «είναι βαθιά γελασμένοι στην κυβέρνηση αν νομίζουν πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα παραδώσει το δικαίωμα στην απεργία στα αφεντικά, αν θεωρούν πως με άθλιες μεθοδεύσεις θα χτυπήσουν τους εργατικούς αγώνες, ξεγελώντας τα σωματεία και τους εργαζόμενους». Καλεί τους εργαζόμενους με αισιοδοξία, πίστη στο δίκιο τους και μαχητικότητα να δώσουν αποφασιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. (Διαβάστε περισσοτερα  ΕΔΩ)

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login