©Mynima-Hellas.com

Λευκωσια : Η Κυβέρνηση έχει στρατηγική και γνωρίζει ‘πού πάει’ για να μην βρίσκεται προ εκπλήξεως

Λευκωσια : Η Κυβέρνηση έχει στρατηγική και γνωρίζει ‘πού πάει’ για να μην βρίσκεται προ εκπλήξεως
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Αποφύγαμε νέο κούρεμα και πήραμε τολμηρές αποφάσεις όχι από επιλογή, αλλά από αδήριτη ανάγκη να διαφυλαχθεί ο θεσμός, δηλώνει σε συνέντευξή του στη Μάχη, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης,

ΚΥΠΕ – Γεωργία Βασιλείου – Μαρία Κονιώτου – ΛΕΥΚΩΣΙΑ 12/08/2013 10:00

 

Η Κυβέρνηση έχει στρατηγική και γνωρίζει ‘πού πάει’ για να μην βρίσκεται προ εκπλήξεως κάθε φορά που συζητείται θέμα μνημονίου για εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, σε συνέντευξη στον Κυριακάτικο Φιλελεύθερο, προσθέτοντας ότι το ιρλανδικό μοντέλο είναι παράδειγμα προς μίμηση για την Κύπρο.

 

Αποφύγαμε νέο κούρεμα και πήραμε τολμηρές αποφάσεις όχι από επιλογή, αλλά από αδήριτη ανάγκη να διαφυλαχθεί ο θεσμός, δηλώνει σε συνέντευξή του στη Μάχη, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο Συνεργατισμό και εκφράζει την εκτίμηση ότι ο ρόλος του θα ενισχυθεί.

 

Οδηγία και κώδικα συμπεριφοράς προς τις τράπεζες για την ορθή αναδιάρθρωση των χορηγήσεων βιώσιμων πελατών που αντιμετωπίζουν προσωρινά πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του δανεισμού τους, ετοιμάζει η Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τον Διοικητή της, Πανίκο Δημητριάδη, ο οποίος μιλούσε στη Χαραυγή. Διαφωνίες εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος τόσο με ενέργειες του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας όσο και με την έκθεση της Pimco, προβλέποντας ότι αν δεν υπάρξει αντίδραση η Κύπρος θα καταστραφεί.

 

Πολιτεία, Εκκλησία και Εθνική Φρουρά τίμησαν χθες τη μνήμη των πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας το 1964 στο Παχύαμμο. Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ στο Παχύαμμο προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, στην παρουσία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Τάσου Μητσόπουλου, του Αρχηγού της ΕΦ αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, της επιτετραμμένης του πρέσβη της Ελλάδος Ελένης Βακάλη και του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Γιώργου Βαρνάβα. Ο κ. Μητσόπουλος σε δηλώσεις του μετά το πέρας του μνημόσυνου είπε πως η τέλεση του σημερινού εθνικού μνημόσυνου για την επέτειο των μαχών της Τηλλυρίας δεν είναι μια πράξη η οποία γίνεται μηχανικά.

 

Οι τράπεζες μείωσαν κατά 5.500 τα υποκαταστήματά τους σε ολόκληρη την ΕΕ τον περασμένο χρόνο, 2,5% του συνολικού αριθμού τους, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέτει πλέον 20.000 λιγότερα υποκαταστήματα τραπεζών σε σχέση με όσα διέθετε όταν ξεκίνησε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση το 2008.

 

Φέτος λόγω της αναχώρησης πολλών ξένων από την Κύπρο έχουμε τουλάχιστον 2 χιλιάδες λιγότερους μαθητές, δήλωσε χθες ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος και εξήγησε ότι «οι αριθμοί των μαθητών διαμορφώνουν και τις ανάγκες». Ο κ. Κενεβέζος σχολίαζε τοποθετήσεις για το θέμα διορισμού συμβασιούχων εκπαιδευτικών.

 

Τελέστηκαν χθες στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι τα μνημόσυνα των θυμάτων της πτώσης του αεροσκάφους της HELIOS στο Γραμματικό Αττικής, που σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου 2005 παρασύροντας στο θάνατο 121 συνολικά άτομα. Χθες εξάλλου τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι τα μνημόσυνα των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους τον Αύγουστο του 1996.

 

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Κλινδιά, ανάμεσα στον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία. Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα, που αποτελούνται από 52 άτομα. Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, όπως και από το γειτονικό δάσος της Φολόης.

 

Οι οπαδοί του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που ανατράπηκε από το στρατό, κάλεσαν σήμερα σε νέες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο ενώ η αστυνομία εξετάζει την προοπτική να διαλύσει με “σταδιακό” τρόπο τις καθιστικές διαμαρτυρίες τους στο Κάιρο με την εκπνοή του σχετικού τελεσιγράφου στο τέλος του Ραμαζανιού. Τα χαράματα, έπειτα από τέσσερις ημέρες αργίας με την ευκαιρία της γιορτής για το τέλος του Ραμαζανιού, χιλιάδες ισλαμιστές παρέμεναν οχυρωμένοι με γυναίκες και παιδιά σε δύο πλατείες του Καϊρου, στις οποίες πραγματοποιούν καθιστικές διαμαρτυρίες εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

 

Απόψε είναι η καλύτερη ευκαιρία παρακολούθησης της βροχής διαττόντων αστέρων, γνωστών ως Περσείδες, σύμφωνα με ανακοίνωση των Φροντιστηρίων Φάκα. Αστρονομική βραδιά θα πραγματοποιηθεί στους κήπους του Νοσοκομείου Κυπερούντας μεταξύ 21.00 – 23.30, κατά τη διάρκεια της οποίας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους διάττοντες αστέρες, και να δει με το τηλεσκόπιο διάφορα ουράνια σώματα.

 

(ΚΥΠΕ/ΓΒΑ/ΜΚ/ΜΜ)

 

 

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login