Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Τους δοκίμασες… Τώρα με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής

Τους δοκίμασες… Τώρα με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Η Κοκκινιά και ο λαός της έχει πολύτιμη πείρα από την πάλη ενάντια στο φασισμό. Έχει πολύτιμη πείρα από την οργάνωση της πάλης μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ. Αυτή η πείρα επιβεβαιώνει και σήμερα ότι ο φασισμός και ο ναζισμός σε κάθε φάση σηκώνουν κεφάλι για να υπηρετήσουν τα μονοπώλια, να δώσουν ανάσα ζωής στον καπιταλισμό, ιδιαιτέρα σε συνθήκες κρίσης του.

Σήμερα ο φασισμός εμφανίζεται με τη μορφή της Χρυσής Αυγής που είναι οργάνωση της αστικής τάξης, του κεφαλαίου, είναι φασιστική – ναζιστική οργάνωση, κι αυτό δεν μπόρεσαν να το κρύψουν τα τσιράκια των εργοδοτών, οι μπράβοι του κεφαλαίου.

Το μαρτύρησε η δολοφονική δράση τους απέναντι σε μετανάστες, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η λύσσα τους απέναντι στο ταξικό κίνημα, ο αντικομμουνισμός τους.

Η Χρυσή Αυγή είναι φασιστική – ναζιστική οργάνωση, το ομολογεί το αντικομουνιστικό της παραλήρημα, το μίσος και η χολή για κάθε ηρωική σελίδα του λαού μας για τον αγώνα του της αθάνατης Εθνικής μας Αντίστασης, του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ- ΕΠΟΝ, για την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης, το ΔΣΕ.

Όπως πριν από 71 χρόνια οι ναζί και οι δωσίλογοι επέλεξαν να χτυπήσουν την ανταρτομάνα Κοκκινιά, οι απόγονοί τους τα φασιστοειδή της ΧΑ επέλεξαν να ρίξουν τα δίχτυα εδώ σε αυτές τις ηρωικές εργατογειτονιές του Πειραιά, για να πιάσουν νέα παιδιά εργατόπαιδα, άνεργα παιδιά λαϊκών οικογενειών, στα δίχτυα της φασιστικής λαϊκίστικης δημαγωγίας, που δεν διστάζει να κλέψει ακόμα και αντικαπιταλιστικά πραγματικά ανατρεπτικά συνθήματα για να υπηρετήσει ως μπράβος του κεφαλαίου την εξουσία τους, κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά.

Αυτά τα δίχτυα θα αχρηστεύονται όσο δυναμώνει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης το σύστημα που γεννά το φασισμό – ναζισμό, όσο η αγανάκτηση, η οργή του λαού και της νεολαίας στρέφεται κατά των πραγματικών αντιπάλων, αυτών δηλαδή που έχουν την καπιταλιστική εξουσία και ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και στους πολιτικούς λακέδες τους, όπως είναι και η ΧΑ.

Η Κοκκινιά του μπλόκου, η ανταρτομάνα Κοκκινιά, η Κοκκινιά της προσφυγιάς δεν μπορεί να επιτρέψει στα φασισταριά να εμφανίζονται ως κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη, να αθωώνονται για τη δολοφονική ναζιστική δράση τους.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

20 μέρες πριν τις εκλογές και το κάλεσμα του ΚΚΕ θα φτάσει παντού σε κάθε λαϊκό σπίτι και δω στην Κοκκινιά και στις άλλες φτωχογειτονιές του Πειραιά, εδώ που κάθε λαϊκή οικογένεια ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά για να τα βγάλει πέρα. Δεν θα περιγράψουμε τίποτα που δεν ξέρει ο άνεργος, ο εργαζόμενος, ο αυτοαπασχολούμενος το νέο παιδί και η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας.

Θέλουμε όμως αυτή τη φορά να σταθούμε δίπλα τους και να τους πούμε: Τώρα ΚΚΕ.

Τους δοκίμασες τους άλλους… Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση, στο δρόμο της ανατροπής.

Τώρα μπορούμε όλοι και όλες να βρεθούμε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Η σημερινή διακήρυξη της ΚΕ, το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής προς το λαό και τη νεολαία για τις εκλογές, που δημοσιεύει σήμερα ο Ριζοσπάστης, αποτυπώνει, αυτό που θα συζητήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο και με το λαό του Πειραιά, της Κοκκινιάς.

Και έτσι πραγματικά είναι. Ο λαός μας τα έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα, τα έχει δει όλα. Κυβερνήσεις δεξιές, κυβερνήσεις κεντροδεξιές, κυβερνήσεις αριστερές. Κυβερνήσεις μονοκομματικές και πολυκομματικές συνεργασίας.

Εμπιστεύτηκε πολλούς μέχρι τα τώρα.

Και τους παλιότερους του ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου που τον παραμύθιασαν ότι «λεφτά υπάρχουν» και του έφεραν το πρώτο μνημόνιο, και τους επόμενους της ΝΔ με τα Ζάππεια που παρέα και με το ΠΑΣΟΚ μετά, του έφεραν το 2ο μνημόνιο και τους πιο πρόσφατους του ΣΥΡΙΖΑ, που αντί για την ελπίδα, του έφεραν τη λεπίδα του τρίτου και φαρμακερού μνημονίου, παρέα με τους υπόλοιπους.

Και τώρα πρέπει να δοκιμάσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα, μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της Αντίστασης και των μεγάλων ηρωικών αγώνων. Να βαδίσει με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα, της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής.

Φίλοι και φίλες

Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό. Για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή:

Να επιλέξει δηλαδή, ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του, ποιος, ποιά κυβέρνηση θα υλοποιήσει το 3ο σκληρότερο μνημόνιο που ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα.

Σκεφτείτε αυτό που δεν το είχατε υποπτευθεί ποτέ πριν μερικούς μήνες: Κόμματα που τσακώνονται μεταξύ τους, είπαν ΝΑΙ στο 3ο μνημόνιο. ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ από τη μια και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την άλλη.

Τι άλλη απόδειξη χρειάζεστε, όσοι και όσες δεν έχετε πειστεί ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα, μόνο 2 διαχωριστικές πολιτικές γραμμές, ότι υπάρχει μια ταξική διαχωριστική γραμμή:

Ή με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, ή με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

Ή με την αστική πολιτική εξουσία ή με την εργατική λαϊκή εξουσία.

Ή με το ένα Μέτωπο που είναι αντεργατικό, αντιλαϊκό, ανεξάρτητα από ονόματα, συνθήματα, προθέσεις, ή με το Μέτωπο, τη Συμμαχία της εργατικής τάξης, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων λαϊκών στρωμάτων.

Τα άλλα κόμματα που ετοιμάζονται προφανώς σε συνεργασία μετά τις εκλογές να κυβερνήσουν, ζητάνε από το λαό να πει ΝΑΙ στη σφαγή των δικαιωμάτων του, στη σφαγή του μισθού και της σύνταξης, στη σφαγή της ασφάλισης, της παιδείας, της υγείας.

Να πει ΝΑΙ στη σφαγή της ζωής του, στη ζωή των παιδιών του για να μείνει αλώβητη η εξουσία του κεφαλαίου, να ανακάμψουν τα κέρδη των ομίλων.

Στο χέρι μας είναι τις επόμενες εβδομάδες να αχρηστεύσουμε, μία προς μία, τις παγίδες που στήνουν. Όπως είναι το νέο ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη, που υπηρετεί από άλλο πόστο τώρα, τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ανοίγουμε πλατιά τη συζήτηση με την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία, ότι μπορούμε με δυνατό το ΚΚΕ:

– Να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί το λαό.

– Να ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τις αντιλαϊκές συμφωνίες – μνημόνια.

– Να απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους: την εξουσία του κεφαλαίου και τις ενώσεις του.

Φίλες και Φίλοι

Όλοι αυτοί που τώρα αθροίστηκαν στο ΝΑΙ στο μνημόνιο αφού πριν όλοι μαζί είχαν αθροιστεί στο ΝΑΙ στην ΕΕ, ΝΑΙ στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης τώρα ζητούν ξανά τη στήριξη, την ψήφο του εργάτη, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου και δω στον Πειραιά.

Στον Πειραιά, γνωριζόσαστε καλά μεταξύ σας. Ξέρουν τα έργα και τις ημέρες μαζί με τα προεκλογικά λόγια του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στα καράβια οι ναυτεργάτες, και στο λιμάνι οι λιμενεργάτες, οι άνεργοι, τα μικρομάγαζα.

Ξέρουν και στην Κοκκινιά και στο Πέραμα και στην Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι, σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά τι τους έταξαν οι κύριοι του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ και τι τους έφεραν σε μόλις 7 μήνες.

Κι όμως φίλοι και φίλες όταν έχεις τις πλάτες του συστήματος δεν έχεις τέτοια προβλήματα.

Και το σύστημα τους ανταποδίδει τη μεγαλύτερη προσφορά που του έδωσαν. Φέρνουν το χειρότερο μνημόνιο με τα μέτρα σκληρά που καμιά άλλη κυβέρνηση κάτω από το βάρος της λαϊκής κατακραυγής δεν θα τολμούσε σήμερα να φέρει.

Και όταν μιλάμε για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, εννοούμε βέβαια και το ΣΥΡΙΖΑ Νο1 του Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 του Λαφαζάνη και λοιπών. Γιατί είναι όλοι τους το ίδιο συνυπεύθυνοι!

Όλοι μαζί παραμύθιαζαν τους εργάτες, τους άνεργους ότι θα σκίσουν τα μνημόνια! «Τα μνημόνια και η τρόικα, τέλος», έλεγε από το βήμα της Βουλής, ο υπερυπουργός και βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Λαφαζάνης.

Και είδαμε. Η τρόικα «τελείωσε» γιατί έγινε κουαρτέτο και το μνημόνιο ξαναρχίζει από την αρχή αφού το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνει και τα προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Και γι’ αυτό όλοι μαζί ξεχειλίζουν από περηφάνια και αξιοπρέπεια.

Όλοι μαζί παραμύθιαζαν τους λιμενεργάτες ότι το Λιμάνι δεν πρόκειται να πουληθεί.

Όλοι μαζί υπόσχονταν στους μεταλλεργάτες ότι θα ανακάμψει η ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Όλοι μαζί κούναγαν το δάχτυλο στο ΚΚΕ γιατί δεν έμπαινε τότε στην «κυβέρνηση της αριστεράς» για να λύσουμε τουλάχιστον την ανθρωπιστική κρίση, όπως διατυμπάνιζαν.

Είναι οι ίδιοι, όμως, που ως υπουργοί πέταξαν στο κάλαθο τον αχρήστων τις τροπολογίες του ΚΚΕ για το γεύμα στα σχολεία, για τα ένσημα των ανέργων, για τα χρέη στη ΔΕΗ, για τα λεφτά των σχολικών επιτροπών.

Είναι οι ίδιοι βέβαια που ενώ ψήφιζαν τα ψίχουλα της φτώχειας με ημερομηνία λήξης το τέλος του ‘15, υπέγραφαν την ΠΝΠ που χάριζε πρόστιμα σε μεγαλοοφειλέτες από πλαστά τιμολόγια και λαθρεμπόριο.

Όλοι μαζί καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι η ΕΕ αλλάζει, μόνο και μόνο γιατί ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός θα πατήσει το πόδι του στις Βρυξέλλες, μόνο και μόνο επειδή μια κυβέρνηση στην Ελλάδα άλλαξε επωνυμία αλλά όχι τη στρατηγική.

Όλοι μαζί παραμύθιαζαν ότι η ΕΕ θα επιστρέψει στις ανύπαρκτες στην πραγματικότητα ιδρυτικές της αξίες, στην ισοτιμία, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία.

Που τα βρήκαν αυτά στον καπιταλισμό; Γιατί η ΕΕ δεν ξέφυγε ποτέ από τις αρχές της, ως ιμπεριαλιστικής, καπιταλιστικής ένωση.

Πάντα τέτοια ήταν και τέτοια θα συνεχίσει να είναι θεμελιωμένη στις αρχές της ανισοτιμίας, του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Χειρότερη γίνεται γιατί ο καπιταλισμός γίνεται χειρότερος για τους λαούς.

Όλοι μαζί ως κυβέρνηση υλοποιούσαν κατά γράμμα τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ και αναλάμβαναν και καινούργιες όπως η νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο.

Μάλιστα μόλις χτες το κόμμα του Λαφαζάνη ανακάλυψε ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις και τις καταγγέλλει. Τόσους μήνες όμως που κρυφοκουβέντιαζαν με τους Αμερικάνους, τσιμουδιά δεν έβγαλαν ούτε οι του Τσίπρα, ούτε οι του Λαφαζάνη. Μάλιστα στο υπουργείο άμυνας ο κ. Ησυχος της αριστερής πλατφόρμας, παρέμενε ήσυχος και αμίλητος επί του θέματος, αυτό το διάστημα, σιγοντάροντας στην ουσία τον λαλίστατο Καμένο. Μιλάμε για θράσος!

Όλοι μαζί τώρα δίνουν το δικαίωμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ρήμαξαν τους μισθούς, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία, τα εργατικά δικαιώματα το προηγούμενο διάστημα. Που έδιναν τα ρέστα τους με την ιδεολογική τρομοκρατία περί εθνικών θυσιών, αναγκαίων μέτρων και επιτίθονταν σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. Και εγκαλούσαν το ΚΚΕ ότι βλάπτει την οικονομία με τις απεργίες στα καράβια, ότι κλείνει τα μαγαζιά. Τώρα, εμφανίζονται όλοι αυτοί, δικαιωμένοι για την πολιτική των κυβερνήσεων τους.

Δίνουν το δικαίωμα στη ΝΔ να βγαίνει κι από πάνω και να διεκδικεί αναδρομικά τα εύσημα της εργατικής τάξης, του λαού γιατί τους φόρτωσε τα βάρη της κρίσης, για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Μάλιστα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ 2 στον Πειραιά, το Γενάρη έμπαιναν στα σπίτια αριστερών, ριζοσπαστών, τίμιων αγωνιστών ακόμα και ψηφοφόρων του ΚΚΕ για να τους κλέψουν την ψήφο για «την πρώτη φορά αριστερά»…

Ας μας πουν όλοι αυτοί:

Πότε ακριβώς ο πρώτος τη τάξει υπουργός, στο σημαντικότατο υπουργείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ενέργειας, της ανάπτυξης ο Λαφαζάνης, ανακάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχασε το δρόμο της και από αντιμνημονιακή έγινε μνημονιακή;

Να θυμήσουμε ότι: ο κ. Λαφαζάνης ήταν ο πρώτος πιλότος στα κυβερνητικά Boeing, που κουβαλούσε κατά διακοσαριές τους εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς πλουτοκρατίας, πότε στη Μόσχα, το Πεκίνο, το Μπακού και πότε αλλού, σαν φρεσκο-αβανταδόρος επιχειρηματικών σχεδίων, για το ξεπούλημα των υδρογονανθράκων, των δικτύων μεταφοράς ενέργειας και της δημόσιας περιουσίας…

Όλοι αυτοί συνταξιδιώτες καπιταλιστές, που κουβαλούσε στα κυβερνεία του καπιταλισμού ανά τον κόσμο, ήταν «αντιμνημονιακοί» και τον πούλησαν μετά, στη μοιρασιά;

Γιατί μάλλον δεν θέλει να θυμάται ότι η ΕΕ, τις μπίζνες των καπιταλιστών τις θωράκισε και με ευρώ, και με κορώνες, και με λίρες, και με δραχμές και αυτές τις μπίζνες διαχειρίστηκε ο ίδιος ως υπουργός και στα ταξίδια και σε όλα τα λυκοπάζαρα της γης.

Στις μέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες παντού στα καράβια, στο λιμάνι, στα καρνάγια, στα εργοστάσια, στα εμπορικά, στις γειτονιές να αχρηστεύσουμε τις παγίδες που ξαναστήνουν για να μην φτάσουν όσοι νιώθουν αριστεροί και ριζοσπάστες, τίμιοι αγωνιστές να φτάσουν να πουν αποφασιστικά: Τώρα ΚΚΕ!

Φίλες και φίλοι

Τώρα όμως όσοι νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες είδαν και μπορούν να καταλάβουν ότι ο δρόμος της ανατροπής δεν ανοίγει όποτε αλλάζουν οι ένοικοι και οι καναπέδες στο Μαξίμου. Ούτε αλλάζει επειδή ο κ. Τσίπρας ως νέο- ορκισμένος Πρωθυπουργός το Γενάρη, πήγε και κατέθεσε γαρύφαλλα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενέργεια που όλοι οι θεομπαίχτες καιροσκόποι την εκθείαζαν ως συμβολισμό ανυπέρβλητο για τη δύναμη και τη θέληση της ψυχής!!!

Ας αφήσουν λοιπόν τις λαφαζανιές! Και δεν αναφερόμαστε εδώ για όσους και όσες από τους απλούς ανθρώπους του λαού μας αγνά και ειλικρινά συγκινήθηκαν και πίστεψαν στην ελπίδα, στα συνθήματα και τους συμβολισμούς, που όμως αποδείχτηκαν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»…

Ο δρόμος της ανατροπής μπορεί να ανοίξει όταν με τη συμμετοχή στον αγώνα, στο κίνημα, όταν με την ψήφο αμφισβητηθεί το ίδιο το σύστημα και η εξουσία του.

Και η μόνη ψήφος που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ανατροπής είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Στο δρόμο της ανατροπής η συμμετοχή, η οργάνωση, το κίνημα, η λαϊκή συμμαχία γίνεται δύναμη.

Σήμερα υπάρχει πείρα για να μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να καταλάβει ότι για να αλλάξει η ζωή όλων, πρέπει να αλλάξει χέρια η εξουσία, πρέπει να αλλάξει η τάξη στην εξουσία.

Σύνθημά μας ας γίνει: Καμιά λαϊκή ψήφος σε καμιά γειτονιά του Πειραιά, να μην χαθεί προς τα κόμματα του κεφαλαίου που ψήφισαν μνημόνιο. Καμιά ψήφος να μην δοθεί στους ναζιστές εγκληματίες της ΧΑ. Καμιά ψήφος να μην δοθεί στους καιροσκόπους του ΣΥΡΙΖΑ 2, της ονομαζόμενης ΛΑΕ.

Μαζί με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας για μια πραγματικά αληθινή εργατική λαϊκή κυριαρχία, εξουσία.

Οι ήρωες της Κοκκινιάς, οι ήρωες του Πειραιά, όλης της Ελλάδας, που έβαψαν με το αίμα τους κόκκινη τη σημαία της πατρίδας μας, της πατρίδας των παιδιών του εργαζόμενου λαού μας, θα εξακολουθούν να μας συνοδεύουν με το παράδειγμά τους, σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Μέχρι την τελική νίκη, για πάντα.

ΑΘΗΝΑ 30/8/2015 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.